reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
ja bym się bała kupić stanik bez przymierzania, że nie będzie pasował... czasem te numeracje są mocno poprzestawiane, a w h&m nie ma jakiś staników do karmienia? jeszcze jakieś koszulki by się przydały - takie typowe do karmienia :/ ach znowu część garderoby do wymiany

ja stosuję w tej chwili 3 kremy na rozstępy - na zmianę - mam już taką obsesję że mi coś zaraz się pojawi, że codziennie się dokładnie oglądam, moja mama jest bardzo rozstępami obsypana po ciążach - nie chciałabym mieć tak jak ona...

A znalazłam jeszcze taki, wygląda na taki w miarę wygodny Alles MaMa New BIUSTONOSZ do KARMIENIA czarny 80B (1907814352) - Aukcje internetowe Allegro

Munie ja też się trochę boję, że nie będzie leżał tak jakbym chciała, ale kurcze nie wiem gdzie można kupić takie staniki, w h&m nie widziałam, ale nie szukałam też jakoś specjalnie!

A co do rozstępów to różnie jest. W pierwszej ciąży od początku smarowałam się specjalną oliwką przeciw rozstępom dla ciężarnych a mimo to ok 36 tygodnia i tak mi wyszły! Teraz nowych nie zauważyłam, ale nastawiam się już, że mogą się jeszcze pokazać:(

ja tez dokładnie nie szukałam w h&m - ale coś mi się wydaje że maja takie właśnie usztywniane, nie szmatki - w tych h&m gdzie jest dział mama

laski ten mój ma fiszbiny, tyle, że gąbek nie ma, ale z takiej grubej bawełny jest, że nie wygląda się w nim jak w tych typowych szmatkach:/ gatunkowo jest naprawdę dobry:) jesli któraś nie jest pewna czy dobry rozmiar zamówi, to rzeczywiście szkoda żeby pieniądze poszły w błoto. Wiem, że drogie te staniki są, ale na jakiś dłuższy czas ja będę się przenosiła na te do karmienia, przynajmniej na początku, więc pozwoliłam sobie na ten wydatek, później to przecież mogę używać normalnych, usztywnianych a ramiączka są i tak w nich odpinane to jakoś sobie poradzę, z resztą zobaczymy jak to będzie.. :)

z tych szmatkowych kupiłam sobie ciążowy, który niby rośnie z piersiami, za jakieś 20-kilka zł, w sklepie normalnie, i jest taka szmatka że w nim nie chodzę, beznadziejny jakiś jest, i kurna leży nie używany, a ten z allegro to już teraz bym nosiła, ale szkoda mi hehe niech poczeka na karmienie ;)

To ja chyba najpierw poodwiedzam h&m, c&a itp i dopiero jak nie znajdę to będę na allegro zamawiać, bo właśnie mam problem z rozmiarem! Normalnie teraz noszę 75B a z tej tabelki na aukcjach wynika, że powinnam 85 zamówić!

co do obwodu to jeszcze, ale gorzej jak się nie dobierze miseczką:/ ano właśnie to jest ten minus kupowania przez internet:/ ale szczerze mówiąc, jak byłam u siebie w mieście w sklepie z bielizną to ciążowy mi znalazła ale powyżej 100zł, więc zaryzykowałam z allegro, a do hm wtedy chodziłam i nic u nas nie było, może teraz by się coś znalazło:)

reklama
mama - super te śpioszki i cena super:)

A ja dziś wyciągnełam mojego m na małe zakupy.Byliśmy w maximusie i kupiłam dla naszego synka 2szt półśpiochów po 6zł i do tego chyba ze trzy takie bluzeczki zapinane z przodu(takie pod śpiochy) wszystko po 6zł.Do tego śliczny niebieski rożek ale z takiego fajnego materiały jak gruba frotte delikkatnie usztywniony może posłużyć jako kołderka za 47zł i do tego niebieski kocyk (nie mam pojęcia z jakiego to materiału trochę jak bardzo gruby welur)ale bardzo miękki do tego ma w sobie suwak i takie zapinki jak w body i można go pozapinać jak śpiworek i wozić w tym dziecko w wózku albo przykryć nim dziecko jak kocykiem za 53zł.I taki komplecik na rozm 62-śpiochy takie welurkowe kremowo-brązowe zapinane półokrągło z przodu do tego w komplecie białe body,czapeczka,śliniaczek i niedrapki wszystko za 35zł:)
Także bardzo zadowolona jestem :):)

Do góry