reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

My odkupiliśmy od znajomych drugą wersję, którą pokazałaś :-) fajnie, że to można wyprać i w ogóle :-)

Co do ubranek mama2006 to te ostatnie też były moimi faworytami :-D cieszę się, że w końcu coś mamy dla małej i będę miała z czym iść do szpitala.

reklama
bliznak- ja mam dla Małego leżaczek w stylu tego drugiego który teoretycznie starcza na długo tyle, że u nas już od kilku miesięcy kurzy się w piwnicy i czeka na następną dzidzię. Tak naprawdę leżaczek jest dobry do 6-7miesiąca a potem jak dziecko zaczyna raczkować/pełzać to ani myśli siedzieć cicho w leżaczku i najlepszym miejscem dla niego jest podłoga. Dlatego ja bym nie kupowała drugi raz takiego 'na dłużej'. Z mojego forum listopadowego ani jedna mama leżaczka już nie używa.
krisowa- podobno lepiej nie, ale są dzieci non stop ryczące więc taka huśtawka jest czasem dla rodziców zbawieniem.

Hejka.
My raczej nie będziemy kupować leżaczka.Wydaje mi się że to raczej zbędny wydatek.Chyba wolę w to miejsce kupić ładniejszą pościel lub ubranka już na trochę później.

Za to teraz mam inny zakupowy dylemat.
Przeszyłam sobie w moim zeszłorocznym płaszczyku guziki tak z półtora miesiąca temu i myślałam że jakoś dochodzę w nim do końca.Ale z tego co widzę to jeszcze ze dwa-trzy tygodnie i nie będę miała już w tym płaszczyku miejsca dla mojego brzuszka.
I teraz mam zagwostkę gdzie mogę kupić jakąś niedrogą kurtkę co bym mogła w niej dochodzić do końca.Może wiecie gdzie są jakieś niedrogie.Nie warto mi kupować czegoś drogiego bo potem pewnie nie będę miała co z nią zrobić.Jak byście coś wiedziały to dajcie znać:)

Ostatnia edycja:
Cyśka ja bym poszukała w lumpku jakiejś kurtki. Nie wiem czy za jakiś czas się tam nie wybiorę bo też już ledwo się dopinam. Czasem coś fajnego można kupić za grosze, tym bardziej że to ma być tylko na chwilę więc szkoda wydawać kupę kasy

ja akurat ciuchów dla siebie w lumpku nie umiem szukać:/ dla małego to jakże, zawsze coś wynajdę, ale sobie nigdy nie umiem upatrzeć:/ ja zamówiłam na allegro już jakiś czas temu taki płaszczyk:
NOWY płaszczyk idealny na jesień ! r. S ! OSTATNIE (1836260278) - Aukcje internetowe Allegro
uznałam, że wydatek jest wart, bo płaszczyk będzie fajny nawet po ciąży, w rzeczywistości okazał się bardzo fajny i ciepły na jesień, chodzę w nim cały czas, później widziałam te płaszczyki w "Centrum chińskim", u mnie w mieście jest parę takich sklepów pootwieranych i te płaszcze były tam za 85zł, więc wydaje mi się, że to opłacalny pomysł. Myślę, że warto popatrzeć co ma ta babka na allegro jeszcze i jak wymiary pasują to zamówić, ona gdzieś chyba w górze kalwarii ma sklep, może któraś mieszka blisko?

szłam dziś do banku i weszłam do ciucheksu, w którym co wtorek robię małe zakupki, bo po 2 zł za sztukę jest wszystko. Dziś było wszystko po 50% taniej, i chciałam zobaczyć jaki wybór ciuszków jest dziś, i za 10zł kupiłam 4 ciuszki:D wyglądają jak nowe, pajacyk z wywijanymi rękawkami, zwykłe body i body rozpinane i bluzeczkę dla małego na 3-6 mies.:D

Do mnie dzisiaj przyszedł fotelik graco z bazą. Kupiłam go na allegro za śmieszne pieniążki -jest super:biggrin2:Co prawda sama o mało go nie zepsułam odpakowując. Wzięłam nożyczki i usiłowałam przeciąć worek a wraz z nim o mała nie przecięłam pasów:-p
Ubranek też mi się uzbierało troszkę z allegro trochę z odzieży używanej nie sądziłam, że mam już tego tak dużo. Teraz już chyba przerzucę się na większe rozmiaru, bo 56 i 62 mam chyba za wiele;-)

blair- ale kosmos ten leżaczek :D śliczny jest. Tylko czy córka doceni wydatek... się okaże ;-)
cyśka- leżaczek to nie jest zbędny wydatek. Czasem życie ratuje :D Jak np. chcesz zrobić obiad a dzieć Ci wyje bo leżeć w łożeczku nie chce to bierzesz go ze sobą i sobie ogląda jak się krzątasz. I wiele takich przykładów można by podawać. Ja byłam ogromną przeciwniczką leżaczków przed narodzeniem Danielka, ale zaraz po zostałam ich wierną fanką :D

reklama
Do góry