reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

ja stosuje różne specyfiki żeby dmuchać na zimne ale najważniejsze jak wszyscy mówią jest regularność i to jak długo jeszcze po porodzie bedziemy sie smarować... Miałam oliwke na blizny,rozstepy i sucha skóre firmy Palmers-dobra, teraz mam balsam z Ziaji i masłem kakaowym i olejek taki specjalny do masażu, a na pozniejsze miesiace i po ciazy zaopatrzyłam sie w taki krem z kolagenem Reduce 2w1 dostepny w Atece Dbam o Zdrowie doz.pl
A wracajac do moich zakupów to łóżeczko uszkodzono w transporcie i staram sie rozwiazac sprawe z reklamacja ale przez weekend nic nie zalatwie wiec sprawa ruszy dopiero w poniedzialek... ale zalaczam zdjecia pozostałych rzeczy ;-)śpiochy kosztowaly 13,90zł a polspiochy 9,90zł/szt a nie tak jak na metkach ;-)

Załączniki

• DSC_0979.jpg
    DSC_0979.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 58
  • DSC_0980.jpg
    DSC_0980.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC_0981.jpg
    DSC_0981.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Ja na początku stosowałam taki balsam przeciwko rozstępom z Ziajki.A teraz tylko mieszam oliwkę w żelu ze zwykłym balsamem do ciała.Narazie rozstępów nie mam a brzucholek już wielkusi.Wyglądam jakbym do porodu zaraz miała iść.A to jeszcze trzy miesiące...

hehe cyska to tak jak u mnie gdzie bym nie poszla i mowie ktory miesiac to sie pytaja czy napewno to nie blizniaki :-D

ginka do mnie dziś powiedziała, o jaki już duży brzuch:/ hehe ale na 6 kg na plusie powiedziała, że jest ok ;)

Suzi86 żebyś się nie przeliczyła z tymi rozstępami. Mi zrobiły się na samym końcu jak ciagle mnie do ktg podłączali - smarują wtedy takim żelem jak do usg co strasznie wysusza skórę przez co bardziej pęka. W tej ciąży nic jeszcze nie poszło, ale już i tak sporo mam z tych ostatnich tygodni.

też stosowałam babydreama ale ostatnio nie mogę nigdzie tego znaleźć więc na oliwkę się przerzuciłam.

U mnie brzunio nie za duży, nie za mały... ale z synkiem też mnie o bliźniaki pytali:D

co myslicie o tym staniku: 85C-2 SZT 25,90zł BIUSTONOSZ STANIK DO KARMIENIA (1909746261) - Aukcje internetowe Allegro
dobrze widzę że on trochę grubszy jest niż te zwykłe bawełniane?

zastanawiam się tez nad tym: PROMOCJA!!! CZTERY KOLORY STANIK DO KARMIENIA 85C (1911657900) - Aukcje internetowe Allegro
ale on taki bardziej tradycyjny miękki, niby mam podobny C, ale boje sie że będzie za mały bo już teraz jest na styk, a pamiętam że na początku karmienia piersi są ogromne

Ja stosuję krem Pharmaceris na rozstępy, poprzednio też stosowałam i rozstępów brak :-)
Ale słyszałam, tak jak mówi Digitalis- że często w samej końcówce się pojawiają.

Ja stosuję ten sam balsam co Suzi86 i jak na razie nie widzę rozstępów. No ale też słyszałam że najwiecej pojawia sie w ostatnim okresie ciąży.

Digitalis mi sie podoba bardziej ten pierwszy stanik wydaje sie lepszy. Ja sie strasznie spazyłam co do kupna bielizny na allegro. Już zreszto o tym pisałam :-D

no to nieźle, do końca nie wiadomo czy się pojawią te rozstępy:/ ten z babydream jest dobry bo nie ma w sobie tego oleju mineralnego :) i bardzo fajna skóra jest po nim, po żadnym balsamie takiego efektu nie miałam, więc ja polecam:) a no i bierze sie małą ilość, więc starcza na długo, w porównaniu z innymi, wcześniej miałam perfectę (2 razy droższą) i starczyła na niecały mies...

co do tych biustonoszy ciążowych, ja zakupiłam ten NOWOŚĆ BIUSTONOSZ DO KARMIENIA LISA 2 kol 80D (1841520803) - Aukcje internetowe Allegro jest bardzo dobrej jakości, na 3 haftki z tyłu, piersi się w nim nie spłaszczają, ja polecam od tej babki kupować, tylko dokładnie się zmierzyć, bo numeracja jest zawyżona o czym pisze w aukcjach :)

ja mam te staniki..są OK ale to sama bawełna..bez fiszbiny. Polecam z fiszbiną również, ja mam kilka takich i są dobre nawet teraz cyce mam tak duże, że w nich chodzę.

reklama
Suzi86 fajne te staniki tylko drogie jak nieszczęście i jak beti pisze bez fiszbiny. Ma ta kobitka też sztywniejsze ale wszystko kosztuje. Muszę się z tym przespać w końcu stanika nie kupuję na chwilę więc może zainwestuje, bo te szmaciaki mnie wkurzały i koniec końców nosiłam zwykłe staniki i odginałam miseczki przy karmieniu i teraz sie do niczego nie nadają.

Do góry