mmona2 - kupiłam właśnie proszek Lovela, on jak dla mnie jest najlepszy.
Co do zakpów, to już piszę:
Ja pajacyków zawsze używałam jako piżamka na noc (łatwiej w nocy pieluszkę zmienić) - kupiła bym troszkę więcej.
Body z długim rękawem (zakładałam zawsze na gołe ciałko, a potem na to kaftanik+śpioszki lub pajacyk) przydadzą się w dzień jak i w nocy (lecz na noc proponuję na krótki rękawek zakładać) - więc dokupiła bym więcej
Dresik (ja używałam np. na wyjście do lekarza itp.) Myślę, że jeden wystarczy
W domu i tak wygodniej jak dziecka nic w brzuszek nie uciska
Sweterek (jak dla mnie 2 szt. wystarczą)
Spodnie (zależy jakie - ja kupiłam bawełniane, a z jeansowych zrezygnowałam ze względu na to, że są grubsze i maluszkowi może być nie wygodnie) - z 4 sztuki nie więcej
Kombinezon - jeden na spokojnie wystarczy
Rajstopki - myślę, że 2 szt. starczą
Pół śpiochów (bym z 5 szt. kupiła nie więcej)
Czapusie po kąpiel - (ze 3 szt. myślę, że starczą)
Niedrapki - z 2 pary spokojnie starczą (zawsze skarpeteczki można też założyć)
Czapkę na zimę ( ja też się zastanawiam nad rozmiarem i chyba kupię tak pomiędzy 36 - 40) większe będą za duże. Myślę, że 38 obwód główki będzie w sam raz
Do kąpieli chciałam kupić płyn Balnehum (ale jeszcze nad tym myślę) jak nie to kupię inny płyn jakiś. Krem Sudecrem na odparzenia, krem na każdą pogodę do buźki też się przyda, no i jakaś oliwka
Co do gruszki to ja mam i je, a te urządzenie o które Ci chodzi to aspirator do noska np. Frida
Butelki - myślę, że 115 ml wystarczy
Laktator - ja miałam ręczny (lakta plus) ale właśnie przeglądałam i chyba kupię sobie Avent
To chyba tyle