reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Jak widać każde dziecko jest inne,moja urodziła się z wagą 3900, 56 cm i te 52 byly za małe a 56 używaliśmy tylko przez 2 tyg bo moje malenstwo szybko rosło he he bo na pierwszym ważeniu w wieku 6 tyg ważyła już 7 kg:szok:

reklama
Anek no własnie o takiej sytuacji mówie... czyli nie masz za dużo ubranek w rozmiarze 56cm??
Tak,ale zauwazyłam jeszcze jedną ciekawostkę że np, że z ciuszków na górę czyli z body,sweterków i kaftaników dzieci wyrastają szybciej a śpiochy , półśpiochy,rajstopki lub spodenki w tym samym rozmiarze posłużą na dłużej.

pewnie dlatego że przybierajana masie, robią się okrąglejsze a dopiero później się wydłużają ale chociaż to pocieszające body i tak są najtańsze ze wszystkich wymienionych więc istnieje szansa na wykorzystanie tych mniejszych ciuszków też :-) nie że przewiduję kolosa no ale może się zdarzyć... ja jakaś duża nie byłam 50czy 52cm i 3050g, ale mąż jest duży i duży się urodził bo prawie 4kg więc nigdy nie wiadomo

Co do Fridy, to ja tak jak Mama Niki z czasem zaczęłam się od młodego zarażać. Teraz mam już kupiony aspirator elektryczny, ktoś już coś pisał o nim na wątku zakupowym.
A co do rozmiarówki, to jest ona +/- 3 cm, czyli rozmiar 56 pasuje mniej więcej od 53 do 59 cm, 62 od 59-65, 68 od 65-71 itd.

mama2006-co do pieluszek to wiadomo że na samym początku zmienia się je bardzo często ,bo wiadomo bąbelki często robią kupke itd.Tak jak pisałam że jak Nicol była już starsza to chciałam przejść na inne tańsze pieluszki i m się obużył.No i pamiętam że raz zamiast tych zielonych pampersów 12h zakupiłam te żółte i powiem że była kolosalna różnica,bo te żółte sleep &play czy jakoś tak się nazywały to starczały na krócej te zielone jednak bardziej chłonniejsze,także napewno różnica w pieluszkach tych z pampersa jest.Nie wiem jak te biedronkowe czy tescowe czy inne bo takich nie stosowałam bo nawet m by mi nie dał,bo stwierdził że nie będzie na dziecku oszczędzał.A ja chciałam z ciekawości spróbować bo znajome chwaliły inne pieluszki.No ale zostaliśmy przy pampersach nawet nam sporo 4 po Nicol zostało to będą na potem dla syna.Teraz też napewno zakupimy pampers no chyba że tak jaki piszesz będą go uczulać to wtedy będzie trzeba pomyśleć o innych.Pamiętam że będać z Nicol przeglądałam na necie strony z rankingiem pieluszek no i pampers zawsze były na pierwszym miejscu i mamy bardzo chwaliły.Dlatego też postawiliśmy na tą marke no i było ok.Nie wiem jak teraz czy nadal pampers są przodujące.

Dziś musze porozgladać się za jakimś kombinzonem dla synusia bo nie mam ,może w H&M coś będą mieć albo w smyku czy 5.10.15 pobiegam poszukam

Co do rozmiaru 56 ja też nie mam zadużo wiecej na 62,także dziś chce też zakupić jakieś ze 3 pary welurkowych śpioszków,bo po córci mam tylko 2 wieć teraz musze coś dokupić.Jak braknie to zawsze moge mame poprosić ażeby dokupiła.Teraz na allegro zakupiłam fajny zestaw,taka welurowa bluza półspiochy do tego i bluzka ,kurcze laska w aukcji opisąła że rozmiar0-3 czyli jak dla mnie to rozmiar 62 a okazało się ze kórtka to na jakieś 44cm półspiochy na 50 a bluzka też coś podobnego,wkurzyłam się troszke bo śłiczny zestaw no ale co z tego jak nie ta numeracja może na lalke się na da.Powinno być w aukcji tak jak u innych opisane że rozmiar dla wcześniaczka a nie 0-3 wątpie ażeby półspiochy 44cm na syneczka pasowały.Nicol jak się urodziła to miałą 53 cm i wage 3690 więć myśłe że syn chyba podobnie no zobaczymy czas pokaże.

mama Niki - każdy ma możliwość wyboru ;) pewnie jak maluszka nie będę uczulać to dobrze. Co do ciuszków to nie które zagraniczne firmy mają bardzo dziwną rozmiarówkę. Ja kupiłam na niby rozmiar 50 (a są wielkości 62). Babka powinna szczerze napisać, że małe. Pochwal się linkiem co kupiłaś ;) No i trzymam kciuki za kupno kombinezonu !

Ja też sie zaopatrzyłam w parę sztuk ciuszków w rozmiarze 56. Myślę że nawet jak dzidziuś bedzie troszke większy to zawsze na pierwsze dni wystraczy tak jak piszą dziewczyny :-) A nawet jak będą przymałe to to tylko parę sztuk. Będą czekały na następnego dzidziusia, albo zawsze u rodzinki czy znajomych cośtam moze sie pojawi:-D

dziewczyny mam zamiar kupić pościel do łóżeczka.....podoba mi się taka haftowana w paseczki ale one są strasznie drogie:baffled: 3-elementy 80 zł, więc stwierdziłam że kupię coś tańszego, tylko teraz zdecydować się nie umiem.
Doradźcie która jest w miarę:-)
1 3cz_blpiasek_q8.jpg2fiolet_2.jpg3Zobacz załącznik 4034074roz_2.jpg511.jpg
621.jpg725.jpg

reklama
Do góry