reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Dzisiaj miałam ostatnią wizytę. Mały wg usg przez ostatnie 3 tyg przytył tylko 400 g. Teraz waży 3200 g. Ma troszkę mniejszy brzuszek od reszty i może dlatego wychodzi że jest lżejszy, no zobaczymy. Oznak wcześniejszego porodu brak :baffled: a ja tak już chciałabym :blink:.
Cieszyłam się z wyniku negatywnego Gbs a moja doktór pyta a gdzie drugi wynik:confused:, kurcze kobietka z laboratorium wydała tylko jeden wynik. Pojechaliśmy odebrać drugi i niestety okazał się dodatni :baffled:. Dostałam zwolnienie do terminu porodu z usg plus 7 dni- czyli do 11 lutego. Jeśli do tego dnia nie urodzę to 12 rano mam się stawić w szpitalu. Jeśli coś wcześniej będzie mnie niepokoić, brak ruchów, źle samopoczucie to też na ip. No i w każdej chwili mogę dzwonić do niej i pytać.

reklama
anit80, dlaczego masz 2 wyniki GBSu? pytam, bo ja dostalam dzisiaj tylko "sprawozdanie z badania wymazu z pochwy w kierunku GBS" i się zastanawiam czy dali mi wszystko...co to jest ten drugi wynik?

A w tym laboratorium co ja robiłam to badają bakterie i gin mówiła, że jak nie wpisali gbs to znaczy, że nie ma. Co miejsce to inaczej :confused:

Ja też się melduję po wizycie. A właściwie po dwóch - wczoraj NFZ a dziś prywatna. Przepaść między jednym a drugim jest ogromna. Generalnie na NFZ tylko posłuchanie tętna i badanie na fotelu i tak już do końca (potem jeszcze ktg). Dziwi mnie to mocno, bo przecież dużo nieprawidłowości można zobaczyć tylko na usg, a ostatnie miałam chyba ok 32 tc. No i generalnie cacy tylko posiew moczu mi wyszedł dodatni (dolegliwości z tego wynikających nie mam zadnych), więc znowu antybiotyk...
Dzisiaj za to byłam prywatnie i okazało się, że dziecko malutkie (37tc, wszystkie wymiary tak na dwa tygodnie do tyłu, waga chyba 2,3 kg). Niby wszystko poza tym jest ok, ale doktorek widzi w tym problem. Mam znów przyjść za tydzień i wtedy zdecyduje kiedy konczyc ciążę. No i jeszcze kazał mi zrobić dodatkowo crp z krwi i postraszył szpitalem, jeśli wynik będzie zły.

anit80, dlaczego masz 2 wyniki GBSu? pytam, bo ja dostalam dzisiaj tylko "sprawozdanie z badania wymazu z pochwy w kierunku GBS" i się zastanawiam czy dali mi wszystko...co to jest ten drugi wynik?
Betula, robiłam od razu dwa posiewy- z pochwy i odbytu. Tydzień temu mąż odbierał z laboratorium, nawet mu kartkę z laboratorium dałam , no ale kobitka z laboratorium musiała nie dojrzeć i wydała jeden wynik ( ten z pochwy ) i ja taka zadowolona i szczęśliwa a tu dzisiaj zonk bo wynik z odbytu dodatni :sad:

reklama
Do góry