reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

hej ja tez po wizycie GBS dodatni i gin powiedzial ze bedzie oki podadza antybiotyk rzadko sie dziecko zarazi. i pobierano mi z pochwy i odbytu

cisnienie mi podskakuje powyzej 130 mam sie kontrolowac powyzej 140 dzwonic dolekarza .
u mnie bobo nie speszy sie cos .w karcie w rubryce szyjka macicy mam wpisane 150 a zawsze bylo 210 co to oznacza??
za tydz kontrola w szpitalu u gina na dyzurze czy cos sie rozwija jaknie to od 1.02 co 3 dniktg a 11.02szpital i wywolanie .choc sadzi ze sie rozpakuje do tego 11 wiec BETTINA idziemy leb w leb hehe

reklama
Dziewczyny mam nadzieje ze można tu spytać o wszystko. Szczególnie ze w ciąży jestem po raz pierwszy. Jestem w trakcie 36tyg w sumie na jego początku , czy takie gęste lekko żółtawe upławy w ilości dość sporej niż zawsze mogą świadczyć o czopie, infekcji, czy zbliżającym sie porodzie ... Nie wiem co robić :(

ja tez mam takie uplawy gin nic nie mowil a ja zapomnialam zapytac lecz mialam bakterie w moczu i dostalam zuravit na to wiec moze to byc to

Magda, dobrze, ze napisalas o tym posiewie, bo sie dziwilam dlaczego mi lekarz go robil, skoro mam miec cc, a ja oczywiscie nie dopytalam, ale dobrze, ze jestes :D

Haruna z tego co czytalam to czop jest bardziej kleisty i moze miec zabarwiony krwia, zblizajacy porod tez to raczej nie jest a jesli chodzi o infekcje to czy czujes moze jakis swiad albo pieczenie ?

Ja dzis po usg, w sumie niewiele sie dowiedzialam, tylko tyle, ze wszytsko jest w porzadku i cale szczescie. Maluch waży 2950, wiec nie tak duzo jak sie zapowiadalo, a jestem w 37 tc +1 dzien.

Haruna a kiedy masz wizytę u lekarza? Najlepiej to skonsultować bo wiadomo, że my tu sobie możemy tylko gdybać.
U mnie w karcie ciąży nic nie ma o długości szyjki i nikt mi nigdy nie podawał w cm ani mm :confused:

Ja tez mialam bakterie w moczu i tez zadnego swiadu ani pieczenia pochwy nie mialam. Jednak przy infekcji, czyli zakazeniu grzybicznym pochwy wystepuje świąd, pieczenie i serowata wydzielina.

Ze parenting.pl o upławach

,,Na tym etapie ciąży będziesz doświadczać również zwiększonego wydzielania z pochwy. Śluz stanie się nie tylko obfitszy, ale też gęstszy. Wrażliwa, rozpulchniona szyjka macicy może też wydzielać niewielkie ilości krwi w razie kontaktu w czasie badania ginekologicznego czy stosunku seksualnego i zabarwiać śluz na różowo, czerwono lub brązowo. Jednocześnie nagłe pojawienie się dużej ilości krwisto-czerwonego śluzu może świadczyć o odejściu tzw. czopu śluzowego, zasłaniającego światło szyjki macicy, które stanowi bezpośrednie poprzedzenie porodu."".

to jesli chodzi o 36 tydzień

Ja bym sie niepokoila jakby bylo zielonkawe albo zmienilo zapach. To cxytalam gdzies wczesniej.

Haruna mi sie wydaje, ze to normalne. Ja tez juz mam coraz gestsze i w wiekszej ilosci te uplawy i tez zauwazyłam żółtawe zabarwienie. Co wizyte robie badanie moczu i nie mam zadnej infekcji, wiec moim zdaniem takie po prostu uroki ciazy ;-)

reklama
Do góry