reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Mojej sie nie da główki zbadać bo jest tak nisko ze robią to na oko, mam zwapnienia na łożysku, które mogą być przyczyna , ze ona tak nie rośnie . W 33t5d miała 1830g jak wychodziłam z szpitala czyli 3tyg wcześniej ważyła ok 1300g . Cieżko mowić bo podobno pół kg w 3 tyg jest ok ... Ehhhh czasem sie zastanawiam czy jej nie wywołać szybciej bo na moim cycku bardziej nabierze masy niż z moim łożyskiem ....

reklama
A miałas badany alat? Kurcze skąd te zwapnienia? Oj trzymam kciuki aby było wszystko dobrze. Wiadomo im dłużej nasze malenstwa siedzą w brzuszku tym lepiej

Bettina wielkosc dzidziusia mierzona podczas usg czesto sie rozni od wagoi rzeczywistej dzidziusia. Szacowana jest ona, z tego co wiem, na podstawie dlugosci kosci udowej dziecka. Po porodzie moze byc roznica nawet 500 g +/-

Kati tak miałam próby wątrobowe, nic nie wykazały , nawet teraz robiłam znowu toxo i cmv i nic . Nie pale , chora nie byłam przez ten czas .... Poprostu sie zrobiło. W tej ciąży cały czas cos nie tak, chyba jutro pojadę na KTG

Olaolala wiem, że różnica wagi z usg może się wahać o te +/- 500 g dlatego mnie to przeraża bo u mnie akurat te pół kilo na plus może być już niebezpieczne w trakcie porodu i dla mnie i dziecka :-( :(

Bettina jesli cos sie bedzie dzialo to pewnie zrobia Ci cc, przeciez moga nawet w trakcie porodu sn :)

reklama
Jestem po ktg i usg , zapis żaden bo ta moja córka to łobuz straszny i co chwile sie ruszała albo kopała w czujniki. Łożysko juz powoli zaczyna być w 3 stopniu :/ ale mam sie nie martwić ale co mnie zastanawia ze dziecko przybrało ok 500g w tydzień ! To możliwe ?!

Do góry