reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Mojej sie nie da główki zbadać bo jest tak nisko ze robią to na oko, mam zwapnienia na łożysku, które mogą być przyczyna , ze ona tak nie rośnie . W 33t5d miała 1830g jak wychodziłam z szpitala czyli 3tyg wcześniej ważyła ok 1300g . Cieżko mowić bo podobno pół kg w 3 tyg jest ok ... Ehhhh czasem sie zastanawiam czy jej nie wywołać szybciej bo na moim cycku bardziej nabierze masy niż z moim łożyskiem ....

reklama
A miałas badany alat? Kurcze skąd te zwapnienia? Oj trzymam kciuki aby było wszystko dobrze. Wiadomo im dłużej nasze malenstwa siedzą w brzuszku tym lepiej

Bettina wielkosc dzidziusia mierzona podczas usg czesto sie rozni od wagoi rzeczywistej dzidziusia. Szacowana jest ona, z tego co wiem, na podstawie dlugosci kosci udowej dziecka. Po porodzie moze byc roznica nawet 500 g +/-

Kati tak miałam próby wątrobowe, nic nie wykazały , nawet teraz robiłam znowu toxo i cmv i nic . Nie pale , chora nie byłam przez ten czas .... Poprostu sie zrobiło. W tej ciąży cały czas cos nie tak, chyba jutro pojadę na KTG

Olaolala wiem, że różnica wagi z usg może się wahać o te +/- 500 g dlatego mnie to przeraża bo u mnie akurat te pół kilo na plus może być już niebezpieczne w trakcie porodu i dla mnie i dziecka :-( :(

Bettina jesli cos sie bedzie dzialo to pewnie zrobia Ci cc, przeciez moga nawet w trakcie porodu sn :)

reklama
Jestem po ktg i usg , zapis żaden bo ta moja córka to łobuz straszny i co chwile sie ruszała albo kopała w czujniki. Łożysko juz powoli zaczyna być w 3 stopniu :/ ale mam sie nie martwić ale co mnie zastanawia ze dziecko przybrało ok 500g w tydzień ! To możliwe ?!

Do góry