reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Ehh......znowu ja.

Dziś ktg niby lepsze, ale tętno nam skacze nie adekwatnie do ruchów i to niepokoi lekarza. Dziś z nim długo rozmawiałam. Powiedział,że według niego jeszcze nie ma powodów do paniki, ale ja mam czuć się bezpieczna i jeśli uważam,że wolę zostać w szpitalu, to tak zrobią. Powiedziałam,że dziś wolę wrócić do domu i jutro przyjechać na ktg. Oczywiście wyraził zgodę i jeśli jutro ktg wyjdzie gorzej, to zostaję w szpitalu.

Novaspace z tymi ruchami chodzi o to,że właśnie w odniesieniu do tętna coś nie gra. Teoś miewa tętno 180 gdy śpi, i spadki na 128 gdy mocno kopie. Wiadomo,że jak dziecko się rusza, to tętno jest wyższe, a jak śpi, to niższe, jednostajne. U mnie zaś wszystko na opak i patrząc całościowo na wykres ktg jest to niepokojące. Ja sama byłam w szoku, że mu nagle serduszko bije 180. No i np w trakcie aktywności tych ruchów jest mało. Nie chodzi o te, co czuję ja, tylko o te co ktg wyłapuje.

Bettina przyczyny ketonów u mnie jeszcze nie znają. Pobrali krew i mocz dziś znowu. Piję dużo, jem regularnie i mimo cukrzycy, mam cukry super. Zobaczmy co krew wykaże.

Jutro zatem znowu rano tam jadę i modlę się, by ktg wyszło dobrze.

reklama
Zaciskam kciuki kolejny dzień. A jeżeli będzie trzeba to kładź się do szpitala, tam będziesz pod najlepszą opieką. Domyślam się, że takie leżenie na oddziale nie jest zbyt fajne ale to Theo jest teraz najważniejszy, to silny chłopak i poradzicie sobie!

Magda bądź dobrej myśli bo my takiej jesteśmy. Ciesze się że tak sprawnie i sumiennie się wami zajmują. Chwała im za to. A Theo to duży i silny chłopiec, a Ty Madzia dasz radę, po prostu musisz dać. Trzymam kciuki i ściskam.

Oj tak dziewczyny. Opieka z najwyższej półki. Wszystko co trzeba jest na już. Nie ma braku terminów i limitów. Wszystko dokładnie tłumaczą. Nic nie dzieje się gdzieś obok mnie. Ilekroć jadę do domu upewniaja się czy coś jeszcze mnie martwi. Życzę każdemu takiej państwowej opieki :-)

Hej dziewczyny, ja po wizycie , wszystko ok, mała wazy juz 1200 gram, niestety nie chciała sie dac sfotografować.
No i dzisiaj musiałam dostać zastrzyk :-)

reklama
Dziś miałam wizytę Dopiero mam chwilę,zeby tu coś napisać. Wszystko jest ok, Maluch waży 1425 gram, głową dalej w dol.

Dostałam do uzupełnienia plan porodu i karte ruchów dziecka. Nastepna wizyta dopiero w styczniu. Mam tez kilka badan zleconych, morfo,mocz itp.

Buźka Bobasa tadaaammmmm IMG_20151207_224851.jpg!!!!!

Załączniki

• IMG_20151207_224851.jpg
    IMG_20151207_224851.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 59
Do góry