reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Nogi to zawsze wiem gdzie są jak się rusza. Czasem to tak je wyciąga, że aż mnie skóra boli i czuć jak się dotknie chudziutką nóżkę. :-D Tylko te nogi to też różnie mogą być ułożone i ciężko stwierdzić jak to się ma do reszty ciała chyba hmmm

reklama
Byliśmy dzisiaj na usg, mnóstwo nerwów i nic nie wiadomo. :no: Lekarz nie dał nam wyników bo musi wysłać do przychodni, nie może dawać do ręki a kazał zrobić echo serca płodu. Nie powiedział dokładnie co podejrzewa, tylko, że słabo było widać i trzeba sprawdzić czy wszystko ok. Nic nie chciałam nam powiedzieć konkretnego, że wszystko u lekarza prowadzącego, masakra jakaś!
Zapisałam się prywatnie na usg ale dopiero na jutro. Zobaczymy co powie i wypatrzy inny lekarz. Denerwuję się bardzo. :-(

Poza tym moje dziecko jest ogromne! Wyszło, że waży ok 2500g, wyprzedziliśmy termin o 2 tygodnie :szok:

Bettina może po prostu dziecko było tak ułożone że źle było słychać, na pewno przy kolejnym badaniu wszystko się wyjaśni i będzie dobrze, bądź dobrej myśli
Dzidzia rzeczywiście duża, wszystko u Ciebie z cukrem ok?
Bo jeśli tak to albo źle zważyli albo po prostu tak podskoczyła i nie ma powodów do obaw :)
ile ważyła na poprzedniej wizycie? Sprawdzałaś w tabelkach czy ok? Mi to na ogół pokazuje lekarz, taki wykres w jakim tempie rośnie

Nova mój właśnie też pokazuje że ładnie mieści się w normie.

Bettina spokojnie czasami na sprzęcie milimetr w jedną czy w drugą robi ogromną różnicę! a to dzisiejsze usg to było jakieś specjalne czy zwykła kontrola? Z tymi wynikami to oni rzeczywiście coś maja bo niektórzy nawet nie mogą nic powiedzieć przy badaniu tylko każą do kierującego. To czekamy jutro na wiadomość od Ciebie że wszystko jest oki;-)

Tętno miałam do tej pory ok 140, teraz też było ok tylko on te komory długo oglądał i mówił, że ma podejrzenia ale nie widzi dokładnie i trzeba zrobić echo serca. Kilka razy przybliżał i oddalał obraz. :-(

Cukry były ok: na czczo 80, po 1 godz 67, po 2 godz 106
Ostatnie usg miałam połówkowe więc ciężko porównać ale wtedy mieściła się w średnich wynikach. Tydzień temu położna na oko powiedziała, że mam duży brzuch i duże dziecko, niezła jest, że tak po kilku minutach oceniła :szok:
Jutro na drugim usg zobaczymy co wyjdzie z tym serduszkiem i ile tej wagi ma. W życiu się tak nie denerwowałam :-( Lepiej trzy razy sprawdzić niż coś zaniedbać:tak:

Na echo serca nie mogłam się zapisać nie mając wyników usg. Bo tak to i jutro by mogli zrobić ale muszą wiedzieć jakie są podejrzenia, żeby lekarz miał punkt zaczepienia. Ciekawe kiedy prześlą wynik usg ze szpitala do przychodni. :baffled: Bo wizytę mam dopiero 21 grudnia więc jak coś jest z serduszkiem to przecież nie będę tyle czekać, nawet ta z rejestracji od echa mówiła, że muszą wiedzieć co podejrzewają bo czasami to godziny są ważne. Oby problemem była tylko słaba widoczność. Zobaczymy co jutro powie inny lekarz i spróbuję przyśpieszyć otrzymanie wyników usg z dzisiaj.

Betinko moj bobas ma strunke n sercu i po porodzie podczas badania bedzie slychac szmery .zbadali mnie dokladnie na polowkowym i powidzieli ze nie zagraza to jego zyciu.moze Twoj gin ie ma za dobrej aparatury tak jak moj i woli dmuchac na zimne.bedzie dobrze kochana wierze w to

reklama
Bettina ja myślę że wszystko będzie dobrze. Jeśli byłoby to faktycznie coś poważnego to lekarz dałby Ci raczej skierowanie na szpital aby lekarze mogli działać. Bo nasze dzieciaczki są już takie duże i silne że mogliby robić jakieś operacje czy zabiegi na płodzie.

Do góry