reklama
Bettina2701
Fanka BB :)
Bozienka na suwaku masz termin z OM? Jesteś 2 dni przede mną patrząc na niego i też widzę masz dziecko giganta.
Czym różniło się echo serduszka od zwykłego usg co Ci lekarz robił? Robił je normalnie ginekolog u Ciebie czy jakiś inny lekarz?
Czym różniło się echo serduszka od zwykłego usg co Ci lekarz robił? Robił je normalnie ginekolog u Ciebie czy jakiś inny lekarz?
Bozienka24
Bettina tak z om :-) mój lekarz robił sprawdzał przepływy i słuchał serduszka nic nadzyczajnego ;-)
Demolka :-) dokładnie jak by nie patrzył to 1.5 miesiąca gdzieś ;-)
Demolka :-) dokładnie jak by nie patrzył to 1.5 miesiąca gdzieś ;-)
Bettina2701
A w ten sposób. To u nas właśnie nie było wszystko dobrze widoczne jeżeli chodzi o serduszko i echo będzie robić kardiolog prenatalny. Czytałam, że takie badanie trwa ok 40-60 min.
Bozienka skoro masz mieć cc to czemu tak wcześnie chcą zrobić? To że dziecko duże to wystarczająca przyczyna, żeby zrobić cc tyle przed terminem czy są jeszcze jakieś inne wskazania?
Bozienka skoro masz mieć cc to czemu tak wcześnie chcą zrobić? To że dziecko duże to wystarczająca przyczyna, żeby zrobić cc tyle przed terminem czy są jeszcze jakieś inne wskazania?
Bozienka24
Bettina od 12 tygodnia mam termin między 17 a 19 stycznia i to się nie zmiesza wogóle a 25 to jest tydzień przed terminem
Bettina2701
No tak jakoś się zamuliłam i źle spojrzałam w kalendarz ;-) Jak ja mam termin na 01.02 to Ty przecież masz wcześniej, gapa ze mnie
Bozienka24
Umnie nie robił jedynie na badaniach prenetalnych dokładnie serduszko sprawdzał ale dzisiaj nie mógł dobrze zobaczyć serduszka bo mały tak leżał dlatego zrobił i sprawdził przyokazji przepływy
Bettina2701
Echo serca wykonuje się tylko jak w trakcie usg przesiewowego są podejrzenia jakiejś wady, ginekolog nie widzi dokładnie i nie może na 100% stwierdzić czy jest ok itp. Standardowo się raczej tego nie robi.
reklama
NowaNatka
Hej. Wczoraj miałam wizytę. Wszystko Oki poza szyjka ktora się skrocila .jest poniżej 3cm ale lekarz mówi ze i tak nie jest zle .tylko nie pokoi mnie ilość leków ktora biorę
2razy dziennie witaminy.magnez .zelazo.do tego 3x2 furagina bo wykryl balt w moczu i luteina . Tez bierzecie tyle tego ??
2razy dziennie witaminy.magnez .zelazo.do tego 3x2 furagina bo wykryl balt w moczu i luteina . Tez bierzecie tyle tego ??
Podziel się: