reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

reklama
Bożenka mamy z mężem konflikt krwi. VIvi do tego miała grupę męża wiec duże szanse ze i druga dzidzia bedzie ja miała
dzięki Dziewczyny :-)
PaniAg rownież gratuluje udanej wizyty, w styczniu pozno, ja mam teraz co dwa tygodnie

A ja sie ciesze,ze nie tak czesto te wizyty. W ostatnim mc sa chyba czesciej. Co lekarz to inaczej. Tak 3 stycznia mi teraz wypada isc. Jak by sie cos dzialo zawsze mozna isc wczesniej.

Moja sasiadka z gory urodzila juz bobasa, slyszalam jak placze:-) Teraz moj jeszcze dolączy w lutym do kolegi i beda plakac po sasiedzku;-)

Miłego dnia dziewczyny!

Ja dzisiaj po wizycie. Teraz już napewno muszę włączyć oszczędny tryb. Brzuch dalej mi się stawiam. Nawet skurcz był podczas usg. Zwolnienie lekarskie do końca ciąży. Mały jest ogromny, waży już 2200 g. Termin z usg znowu się przesunął na 28-29 stycznia. Ale dalej się trzymamy 4 lutego. Szyjka ok. nie widać ani rozwarcia ani że się skraca - całe szczęście. Kolejna wizyta 29 grudnia 10.40 . Będziemy robić test gbs.

Anit jak Twój lekarz odnosi się do tego, że masz zadatki na duże dziecko? Wysyła na cc czy jednak próba sn?

U mnie termin z OM na 01.02 a z usg co mała ważyła 2,5kg niby 14.01 no ale wiadomo, że tych terminów z późniejszych usg nie ma co brać pod uwagę :tak:

Bettina jak narazie pani doktor mówi że dam radę rodzić sn. Mój pierwszy syn miał 4 kg a drugi 3.8 kg. Teraz też chciałabym aby Tymuś miał podczas porodu 3.8 kg ale niestety chyba za szybko nabiera masy. Chociaż przyznam, że nie wiem jaką masę mieli starsi synowie o tym czasie ciąży.
Bettina myślę że waga dziecka nie powinna wyznaczać terminu porodu. Bo jeśli tak byłoby to te duże dzieci rodziłyby się wcześniej i nie byłyby takie duże. Mój pierwszy syn urodził się 6 dni przed terminem z OM a drugi 7 dni przed. Teraz termin z OM to 13 a z usg to 4.02 wiec trzymam się ja i pani doktor tego 4 lutego.

U mnie takim terminem jest 01 lutego, taki mam w karcie i takim operują lekarza, położna no i ja :tak:

Koleżanka też miała w 32 tygodniu dziecko 2,5 kg wg usg i urodziła w 40 tyg 4300 :-D

reklama
No to teraz opiszę wszystko :-)
Wymierzyl wszystko wychodzi ze mały ma 31 cm ale nie wyprostowany waga między 2500-2800 leży główka w dół pokazał tylko pół Buzki :-) ale i tak jest sliczniutki :-) rączkę trzymał przy buzi :-) na skurcze magnez do 6 tabletek na dobę a teraz mam zwiększyć do 3x dziennie z usg wychodzi 35 tydzień 2 dzień ;-) czyli nic się nie zmieniło ;-) cięcie będziemy ustalać po 15 stycznia z racji tej ze termin dalej się tak utrzymuje będzie wyciągnięty wczesniej między 17 a 25 stycznia . Szyjka ok nic wsumie mi nie powiedział zrobił echo serduszka bo mały był źle ułożony i nie mógł go dobrze zobaczyć ale wyszło wszystko ok . Pokazał nam wielkie jajka :-) i jestem troszkę spokojniejsza :-)

Do góry