reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Magda hehe nie podał ale z usg mąż stwierdził że będzie pulpecik bo tak wyszedł i ma duże oczy po mnie ja widziałam tylko ze ma nosek po mężu ;-) i długie palce u rączki reszty nie widziałam a no i standardowo siuraka lekarz musiał pokazać ;-) jakoś nie lubię tego usg tutaj takie nie wyraźne ten ekran taki mały . A i mam mierzyć ciśnienie bo juz któryś raz mam podwyższone 130/85 i jak przekroczy 145/90 mam do niego dzwonić . Magda mi też z ta blizna powiedział ze to dopiero później będzie sprawdzał wszystko dokładnie ;-) ale już się z nim na dłuższą rozmowę umuwilam za 2 tyg odnośnie porodu dzisiaj tak tylko mi napomknal . Mówiłam mu też o spojeniu wiec mi powiedział ze jak będzie bardziej mi dokuczaLO to położy mnie na oddział bo w domu zabardzo mi nie pomoże ;-)

reklama
Dziewczyny najważniejsze ze wizyty udane
Mi tez brzuch czesto twardnieje, Magda ma racje ze to normalne
I wydaje mi sie NowaNatka ze skurcze porodowe raczej rozpoznasz

Dziewczyny cieszę się, że tyle dobrych wieści dzisiaj u was :-)
To najważniejsze! :tak:

Mi właśnie teraz brzuch się cały napiął, to chyba z tych wrażeń po szkole rodzenia ;-)

Mamusie , szczególnie te których to nie jest pierwsza ciąża. Powiedzcie mi jak poznać , czy się da .. jak dziecko jest ułożone w brzuchu? ja mam super aktywna prawą stronę brzucha w okolicach podbrzusza i miednicy... jak się przekręcę na prawy bok to strajk okropny... ale co to nogi czy ręce tak walą ?:)

dla mnie kopie i wypychaa nozki a raczkami tak"grzebie" mi w brzuszku.wogole jeszcze Karolek mi sie obraca ale jest juz na tyle duzy zeczuje kiedy to robi:tak:

reklama
Haruna ja właśnie mam taki brzuch jak leże i w szpitalu usłyszałam od lekarzy że taki ma tendencję do stawiania się cokolwiek oni przez to rozumieją hehe

Do góry