reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Natka mnie potrafi się stawiać tak, że mam pół nocy twardy głaz. Na naszym etapie to.juz normalne. Jesteśmy na ostatniej prostej i macica musi pracować :-) Kiedy masz jakieś ktg.? Sama zobaczysz jak to wygląda. :-)

reklama
I ja po wizycie :-) wszystko ok mały pulpicik wyszedł :-) zdj nie mam wagi tez nie mam :-( główka w dół była rozmowa na temat porodu wiec powiedzial wszytko za I przeciw aczkolwiek ocenę blizny będzie robił później po tym jak mi mówił powikłania zaczęłam się bać rodzic normalnie ehhh no ale to zobaczymy . Kolejna wizyta za 2 tyg i potem idzie na urlop wiec mam miesiąc bez lekarza

szczerze mowiac tonie mialam ktg jeszcze.chodze prywatnie i gin regularnie sprawdza prace dziecka przez Usg i tetno .nie zalecil mi pojscia na ktg:eek:

Bozienka cieszę się że wszystko dobrze:)

Natka mi też często się stawia ale tak jak Magda pisze to już tak będzie i jest normą, mój gin i w szpitalu każdy to potwierdził. Widocznie taka moja uroda że moja szyjka tak zareagowała, poza tym ja zawsze miałam z szyjką problemy więc to też nie zadziałało na jej korzyść. Spokojnie ktg ja pierwsze mam dopiera za 4tyg, jak nic się nie dzieje, nie czujesz skurczy to nie ma widocznie też potrzeby jeszcze. Spokojnie dwa tyg szybko zleci:)

dzieki za odp:-)zawsze sie balam ze nie odrozniej poczatkowych skurcz
y od stawiania sie brzucha:-)jak bylam w 19tc w szpitalu to obok mbie byla dziewczyna co nie czula skurczy a jednak byly

Z tym ktg, to nie jest tak,że musi już być, ale jak czujesz się zaniepokojona, to powinni robić. Ktg właśnie wykazuje czy są skurcze, czy nie. Usg tego nie pokaże. ;-)

U nas tak jak pisałam jest ok. Nasz Theo dziś pięknie prezentował swoją buźkę. Co prawda nie w 4d, ale i tak było miło pooglądać :-)

skanowanie0002.jpgskanowanie0001.jpg

Załączniki

• skanowanie0002.jpg
    skanowanie0002.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 76
  • skanowanie0001.jpg
    skanowanie0001.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 65
Magda ale chociaż zobaczyłaś jego buźkę, moja jak na zawołanie tylko przyłożył sprzęt i widzieliśmy jak rączki bierze na buzie, ruszała się coś przełykała i ich nie zabrała, no masakra z tym dzieciem moim:-D

reklama
Demolka mój Marcelek taki był. Na 4d nie dał sobie nawet fotki raz porządnej zrobić, choć podejść było kilka. Najgorsze,że u nas 4d kosztuje 250 funtów i za każdym razem przepadała nam zaliczka 50f :eek:

Bozienko u mnie ocena blizny ma być po 35tc. Wcześniej nie ma sensu według mojego lekarza. W sumie, to zgadzam się z tym. Cieszę się,że u Alexa wszystko ok, choć szkoda,że nie podał Ci żadnych detali. :-)

Ja dziś pisze w cały świat i nie po kolei, bo mam problem z netem :sorry:

Do góry