reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Dzień dobry:-)
Spać nie możecie zy co?
U mnie wczoraj intensywny dzień, ale Mikołaj miał to w nosie. Spał jak zabity:-) a dwuletnie blizniaki hałasowały za 10.
Noc też fajna, teraz jeszcze śpi, a właściwie budzi się.

Dziewczyny, załóżmy zamkniętą grupę i tam dajmy na siebie namiary. Te z was, które dostały ode mnie maila mają już moje nazwisko:-)

Idę po synka:-)

reklama
Hej.
Grzechotko a może spróbuj znaleźć takie ćwiczenia, które możesz wykonywać kiedy maleństwo leży obok i sobie patrzy. Ja na przykład zaczęłam tańczyć zumbę i jak na razie dopiero raz zdarzyło się, że mały spał, a tak to leży i patrzy jak matka pawiana struga ;-) i póki co jest zainteresowany i zadziwiony. A jak już będzie się sztywno trzymał to będę z nim coś ćwiczyła :-)
Aha i ja nie mam fb :-p
Gratuluję wszystkim, które rzuciły palenie i trzymam kciuki, żeby udało Wam się wytrwać, bo po co wracać do tego okropnego nałogu.

Magdzik ja też po cc i jakby nie było cały czas jakoś czuję tę ranę, ale nie tak żeby mocno. Natomiast zdarzają mi się dość mocne bóle lewego jajnika, gin mówił, że wszystko w porządku więc tego się trzymam. A stosunek...co to jest? ;-)

Co do wagi to mnie zostało tak 5kg do tej z przed ciąży, ale marzę, żeby z 8 - 10 się udało. Zobaczymy jak będzie. Dopiero początek ćwiczeń więc się okaże jeszcze jaki będzie efekt. Zaraz idę poskakać, mały śpi więc może zdążę, a później drugie jedzonko i spacerek :-)
Ach no i do ortopedy się dziś zapisujemy, ciekawe jakie będą terminy...
Uciekam.
Miłego dnia :-)

jestem za zamknieta grupa:)
Ogolnie to witajcie.
Zaniedbalam troche obecnosc na forum, ale mialam ciezkie przejscia z synkiem... Ciagle plakal, krzyczal..... odwiedzilismy kilku lekarzy...i nic... a przedwczoraj...wyszedl mu zab.... No po prostu szok... niespelna 3msc i juz zab...

Nadrobie Was dzis i wtedy odniose sie do wczesniejszej konwersacji.

Pozdrawiam

Kesti mój starszak też miał wcześnie zęby 4 miesiące i juz 2 zęby teraz mu znowu wypadają i wróżka zebuszka niedługo zbankrutuje :-D

Kesti gratuluje pierwszego ząbka! ;-) bardzo wcześnie małemu zaczeły wychodzić ząbki mój starszdk miał rok i 5 dni jak przebił się pierwszy ząbek.

Hejka :-) Ale sie rozpisalyscie z rana :) u nas nocka tez super, Magdzik identycznie jak u Was -21 potem 3 i 6 i jeszcze do 8 podrzemkal sobie, a teraz znowu przysypia :-) Może zdążę poprasowac trochę bo sie nazbierało - nienawidzę prasować :-(
Ja tez paliłam przed ciaza i o dziwo aż tak mnie ciągnie, ale pewnie jak bym nie karmiła to byłoby gorzej. Teraz jak mam ochotę na dymka to włącza mi sie czerwone światełko ze małego przecież truć nie będę ;-) A mój maz obiecał ze jak sie synek urodzi to tez rzuci...ale jakoś mu nie wychodzi póki co :no:
A co do wagi to mi jakoś samo zeszło moje ciążowe 16 kg :-) Ale i tak mam jeszcze jakieś 16 za dużo i tez sie przymierzam do ćwiczeń. No i to ciało jakieś takie "wiotkie" sie zrobiło. Zastanawiam sie tylko jak zacząć ćwiczyć żeby sie nie zniechęcić. Co polecacie?
Ja właściwie już nie czuje żadnego dyskomfortu po cc.
A jeszcze mam pytanko : Milan ma od dwóch dni trochę katarku, szczególnie z rana, ale poza tym nic mu nie jest. Czy z takim katarem trzeba od razu do lekarza? Podaje małemu roztwór wody morskiej i oczyszczam nosek. Nie chce wyjść na panikare... a w przychodni może przecież złapać coś gorszego...

Dzien dobry :)
tez jestem za grupa zmaknieta :)
ja wczoraj mialam mega nerwa, uspilam malego i poszlam sie kapac, zdazylam zamoczyc du.. i slysze krzyk. Maz polecial do niego ale zdazyl sie juz wybudzic i godz znow go usypialam :/ za cholere nie chce spac sam. Na szczescie nie mial jeszcze kolek i to mnie pociesza bo bym zwariowala :-) Ale jak juz zasnie o 22 to budzi sie dopiero o 3 na cyca,pozniej o 7 na szybka zmiane pieluszki i karmienie a wlasnie teraz jeszcze mi spi, kochany szkrabik:-)
Od jakiegos czasu po jedzonku robie olusiowi koci koci lapki i jego raczkami bije brawo a on coraz bardziej zaczyna sie cieszyc, czekam tylko jak sie zasmieje na glos bo buzke juz bardzo uklada do smiechu. Cudownie:-)

Ja rzucilam fajki jeszcze przed ciaza i zaraz bedzie 1,5 roku a ostatnio przez te nerwy z olkiem znow mnie ciagnie na dymka

Czesc Dziewczyny, troche nie pisalam..w piatek maly mial rehabilitacje. Jestem zadowolona po tym pierwszym razie. Zobaczymy jakie beda efekty...w ten weekend to tyle sie nachodzilam na spacery , ze nogi mnie bola. Chyba juz cwiczyc nie musze;) w koncu sie zwazylam, i waze 2,5 kg wiecej niz przed ciaza, wiec jest ok. Jedynie nad brzuchem musze popracowac. W koncu bylismy w gosciach z malym ale jednak u moich rodzicow. W zasadzie byl grzeczny Franus, ale pod koniec zaczal marudzic i w domu zasnac nie chcial.
Inka moj na szczescie nie protestuje jak ktos inny bierze go na raczki, ale przyzwczajony od poczatku, ze i babcie i dziadkowie go nosza :D
Magdzik, ja poki co na sex nie mam ochoty, wiec Ci nie pomoge. A czy wy tez macie wzdluz tej rany takie zgrubienie?
Kesti to naprawdę szybko z tymi zabkami. Bardzo byl marudny? Jakie mial objawy przed wyjsciem pierwszego zeba?
Grzechotko moj w nocy tez sie budzi co 2h, ale po nakarmieniu odrazu zasypia, i ja tez na szczęście nie mam problemu z powtornym zaśnięciem.
A wlasniee co do kataru, to Krolina jakiego koloru ma gila? Ja mojemu tez musze codziennie rano oczyszczac nosek, ale ten gil jest bialy i w ogole jakis zasuszony, ze zanim go wyciagne to musze krople soli fizjologicznej mu wcisnac. Tak sie zastanawiam czy to nie od za suchgo powietrza w mieszkaniu...uzywacie nawilzaczy powietrza?

Ostatnia edycja:
Ja tez popalalam wczesniej , przed corka przestalam calkowicie, marzylam ze jak urodze to zapale ale karmilam piersia i doszlam do wniosku ze jak juz tyle wyrzymalam tzn ze nie ma sensu wracac

reklama
Witam

u nas dzis słonecznie i ciepło wiec długasny spacerek zaliczymy .. wczoraj spacerowalismy po lesie ojj super sie robi juz w lesie:-D

Karolina a moze sprawcie małemu jakas karuzele z projektorem albo sma projektor ?? u nas sie projektor z melodyjkami bardzo sprawdza ... wieczorem jak zjemleczko odkładma gop do łózeczka załanczam projektor i mały sam zasypia ;-)

u nas mały od dłuzszego czasu ostatnie mleczko zajada max do 20 i spi do 3-4 ... a potem wstaje koło 7 na mleczko ;-) tak wiec wysypiamy sie :-)

cos miałąm jeszcze pisac i zapomniałam ... jak sobie przypomne to napisze :-p

Edda ja juz tak czesto pieluszki nie zmieniam no chyba ze jest kupka ... a w nocy to wogole nie przebieram no chyba ze jest fest nasikane :-)

Ostatnia edycja:
Do góry