reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

No nareszcie normalne kobity się trafiły:-) :-) :-) :-) :-) :-)
Jak byłam w ciąży z Mają i ciut po porodzie pisałam na netmamie...i tam żadna nie paliła, nie piła, często miałam wrażenie, że otaczają mnie same perfekcyjne panie domu.
A tu? Proszę bardzo:-) :-) :-) :-) :-)
Ja paliłam na długo przed Mają, potem rzuciłam na 4 lata, w maju zaczęłam znowu, w pazdzierniku zaciążyłam, a potem to już tylko czekałam kiedy przestanę ją karmić. Pierwszy dzień bez cyca był pierwszym dniem palenia. Co będzie teraz tego nie wiem,ale czasem ciągnie mnie.

Kesti, gratuluję pierwszego ząbka:-)

Mikołaj ślini się okrutnie, więc myślę, że też już początek ząbkowania. Oby bezboleśnie:-)

Marta:-) mój szwagier też nie miał profilu na fb dopóki mu 11 letni syn powiedział, że jak nie jest na fb to znaczy, że nie istnieje:-) :-) a stosunek to takie coś, kiedy pan i pani (zazwyczaj) się kochają:-) :-) :-)
Wczoraj Majka zapytała skąd się bierze dziecko w brzuchu mamy. I jak wygląda to jajko, z ktorego rośnie:-) trudne pytania:-)

Czas coś zrobić w domu, potem spacer po Maję. Ciężko bez samochodu.

reklama
Selerowa i co powiedziałaś Majce ??? bom ciekawa:-p

u nas Olek tez sie strasznie slini i pcha raczki do buzi strasznie albo pieluszke :-p

ja nigdy nie paliłam wiec z tym problemu nie ma ..ale nie potepiam dziewczyn ktore pala przed czy nawet w czasie ciazy ....

To mnie ubawilas tymi swietymi, akurat mi do nich bardzo dlaeko ale przynajmniej wiem ze zyje :-D
Ja znowu zalozylam fb jak do Anglii przyjechalam bo wszycy w pracy mieli i taki nacisk byl ze strony Anglikow bo nas to nie ruzalo , zeby byc takimi przyjaciolmi i taknaprawe to fb byl mi do gier :-)

Selerowa właśnie o to chodzi, że zawsze gdy ktoś pyta czy mam fb to stwierdzam od razu, że nie istnieję więc wiadomo o co chodzi ;-) I jakoś mam na to wywalone, nie chcę mi się tego zakładać, bo i tak czasu nie mam. Nawet tutaj nie ma kiedy napisać.

Dobra, to tylko na moment przed spacerem. Spadam :-)

Hejka.
U nas nocka w miare spoko. Ściągam pokarm z rana z jedynego cyca i młody dostaje butle przed snem wieczorem. Wtedy mam 100% pewności że idzie spać najedzony. Wczoraj zjadl 90ml a przedwczoraj 105. Mimo że wcześniej jest na cycu bynajmniej godzine. Dzis usnął po 24 i spal do 6:00.
Ja skosztowalam w sobotę moze łyżkę sera białego bo robiłam nalesniki i wczoraj Młody miał znów zieloną kupkę i ze śluzem więc u mnie na 100% chodzi o nabiał. A od ponad tygodnia nie jem i mały miał już kupki musztardowe.
Ja też mam fb. Fajnie by było mieć sie nawzajem w znajomych. Tez jestem za grupą zamkniętą.
Ja nie palę i nigdy nie palilam. Kawy tez nie pije i nigdy nie piłam. Nie smakuje mi ani to ani to. I sie ciesze bo cygarety to drogi szpas.
Dzis piękna pogoda więc spacerek bedzie.
Ale wczoraj byliśmy na zakupach i wzielam mlodego w foteliku i szłam do domu. A z racji że mieszkam w kamienicy na ost piętrze tj 3wysokie i wiecie co-wieczorem zaczęła mnie boleć rana po cc. Myślę że za wcześnie wzielam sobie dźwiganie. Boje się żeby nic sie tam nie działo. A juz nic mnie nie bolało. Wcale nie czułam tej rany a teraz...:'(

Hej!!

Co do fb to jestem w znajomych u Magdzika. Nazywam sie Kasia K-B ;-)
Kesti gratuluję pierwszego zębolca! :tak: Szybki jest ten Twój Synek ;-)

Jeśli chodzi o seks, to mieliśmy już jedną próbę, ale bolało mnie okropnie więc przerwaliśmy. Rodziłam cc i myślałam, ze "tam na dole" nic się nie zmienia, a ja jestem tak wąska jak dziewica :-pMam nadzieję, że będzie lepiej.

Późne dzień dobry ;-)

Musiałam najpierw troszkę Was poczytać, bo wczoraj prawie nie miałam czasu, bo mi Zuza troszkę zdziwiała, co pewnie jest winą teściów, którzy nas wczoraj odwiedzili. Cały czas mróczała i momentami wrzeszczała, a najzabawaniejsze jest to, że zaraz po tym jak wyszli to zmieniła się w Aniołka.

Widziałam, że u niektórych problem ze zbyt dużą ilością kupek, a u mnie na odwrót. Ostatnio była tendencja malejąca, no i doszło do tego, żę przez cały piątek i sobotę nie było ani jednej, ale nie było z tego powodu jakiś oznak niepokoju czy bólu u Zuzy. W niedziele rano za to padł chyba rekord - jakimś cudem ta pieluszka zmieściła taką bombę. No i od wczorajszej kupki do teraz dalej nic, za to bardzo dużo siusia. Dziennie nam idzie jakieś 7 pieluch.

Sandra widziałam, że niedawno pytałaś o ilość wypijanego mleczka - u mnie Zuza jak miała nawet mniej niż 4 tygodnie to potrafiła wypić 120ml mojego mleka nawet, a teraz cały czas mniej więcej na tym poziomie, ale karmie ją chyba częściej.
No i narazie nie dźwigaj już - u mnie już 6 tygodni i robię wszystko żeby nie dźwigać. Mnie jeszcze tam z tydzień temu coś pobolewało i dopiero teraz nic nie czuję - tylko czasami ciągnięcię po kąpieli.

Edda czytałam gdzieś, żeby zmieniać pieluszkę przed karmieniem i do tematego czasu zawsze zmieniałam po, a teraz sprawdzam czy w razie czego jakby coś poleciało podczas karmienia czy się jeszcze zmieści i jak stwierdzam, że nie to wtedy ewentualnie zmieniam przed, co jest niejednokrotnie trudne, jak się zbudzi z powodu jedzenia i krzyczy, że jest głodna.

Katia u mnie na dole to samo. M powiedział ostatnio, że za pierwszym razem tak nie krzyczałam jak teraz :-p więc, póki co zaprzestaliśmu łóżkowych prób, no ale będzie trzeba się kiedyś rozdziewiczyć :laugh2:

No i ja też mam FB i oczywiście chce Was wszystkie w znajomych, jeśli Wy chcecie mnie :tak:;-)

Budzi się głodomorek - trzeba szykować cyce ;-)

Ostatnia edycja:
no zaraz to bedziemy tylko na fb klikać a forum zemrze tak było z poprzednia moja grupą grudniówek teraz trylko na fb , ale to z nimi to tyle lat i tyle zlotów że znamy sie jak łyse konie:)

Heh, z drugiej strony fajnie sobie przypomnieć młodzieńcze lata i pierwsze razy :-p

Joasiu ja też czasami zastanawiam się gdzie ten mały brzuszek mieści tyle kupy :-pAlbo skąd u takiego słodkiego maluszka pierdy jak u starego dziada :-D Tydzień temu jak byliśmy na zakupach Mąz oglądał jakieś koszule ja mu doradzałam a nasze urocze dziecie takiego pierda zasadziło, że aż ludzie się obejrzeli :-p

Grzechotko i jak, doszła już mata Kaperek jest zadowolony? Mój właśnie muzykuje na pianinku i z zachwytem patrzy na swoje odbicie w lustereczku. Jakiś narcyz mi wyrośnie :-p

reklama
katia lubi leżeć na macie i patrzeć na siebie właśnie ale tak max 15 min potem juz mu sie nudzi i karuzele tez lubi ale tez do czasu potem znowu uwagi sie domaga :-D:-D
a teraz o dziwo śpi juz z półtorej godziny jak nie on i dzis ogólnie grzeczny jest ale zaraz go musze budzić bo na 16 na usg bioder idziemy

Do góry