reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Hejka.
Mam pytanko...doradzcie mi jakie mleko mm poleciłybyście mi dla małego? bo nie znam sie na tych mlekach zupełnie i nie mam pojęcia po jakie i które sięgnąć w razie czego..
Narazie odciągam pokarm jak mi sie uda i podaje młodemu i wczoraj zauważyłam że jak mu z rana dałam bo ściągnęłam 90ml to wszysciutko wypił i miałam spokój ok 1,5 godz czyli wydaje mi sie że to ciumkanie to wychodziło z tego,że młody sie nie najadał bo sie zmęczył i dlatego co chwilke płakał o cyca... Więc chce zastosowac metode że bede mu dawać na zmiane raz cyc a raz z butelki to co ściągnę. Ale zastanawiam sie własnie by mu na noc nie dawać mm i dlatego podopwiedzcie mi jakie??

A tak jeszcze że spytam bo ja mu daje wid K+D i jak dam mu na noc mm to dalej mu dawać tą wit czy przejśc na samo D ? Bo ta K+D do 3-ego miesiąca ma byc podawana przy karmieniu piersią. A a tym przypadku to jak...??

Katia kuba kaszle strasznie dostał antybiotyk i tydzień w domu murowany Kacper śpi tylko przy cycu i je co chwilę noc ciężka:-( dzień też nie za cudowny dzięki za pamięć;-) jak chcesz to możemy na pól te smoczki kupić mi też się przyda

Sandra jak w nocy zaczniesz podawać mm to laktacja ci zniknie bo s nocy najwięcej się produkuje bo najczęściej prolaktyny się wytwarza .
Co do mm to lekarz powinien zdecydować najlepiej. Jak się daje mm to tylko D .

U nas po szczepieniu ok, pierwszą nocka z lekkim stanem podgoraczkowym, ale dzisiejsza juz w normie. Po wypłacie lezaczek kupujemy bo Tymek zaczyna być coraz bardziej mobilny i u dziadków ma więc wiem że lubi, a jutro bez dziecia na zakupy ruszamy.Nie mam sie w co ubrać a mój płaszcz ma 7 lat więc przydałoby sie coś nowego.pochwale sie wam że juz raz wyszliśmy, na kregle, Mlody nawet nie zauważył naszej nieobecności, przespal a ja nawet mocno sie nie denerwowałam, został z tesciowka więc byłam spokojną. Dziś do 15 jesteśmy sami, a potem może jakiś spacer bo nie chce mi sie teraz samej wózka znosic. Moje malenstwo duże smoczki lubi, przez misiac wogole nie dawaliśmy, a teraz bardzo lubi, ale tylko MAM, dostałam też inne ale chyba są dla niego za małe, zresztą jak zasnie to swojego smoka wypluwa a w ciągu dnia też rzadko ciamka.spokojnego dnia dla was wszystkich i oby wszelkie chorobska poszły precz

Mi lekarz polecił Bebilon bo jest wzbogacony o probiotyki ale dobrze by było jakbyś sama pogadała z pediatrą. Ale z tym dokarmianiem jest tak jak mówi Grzechotka że jak będziesz w nocy dawać butle to laktacja ci się zmniejszy więc może najpierw spróbuj Sandra pokombinować ze smoczkiem jeżeli chcesz małego nadal karmić piersią.
A co do witamin to jeżeli dokarmiasz mlekiem modyfikowanym w ciągu doby ponad 300 ml to podajesz samą witamine D - bo to jest już liczone jako karmienie mm , a jeżeli głównie nadal karmisz piersią i mm nie przekracza dobowo 300 ml to podajesz tak jak teraz K+D tak mi to lekarz tłumaczył jak zaczołam dokarmiać Igę.

No tak..co do zaniku laktacji to racja ale ja i tak w nocy malo co karmie...Bo jak młody zasypia na cycu ok 01:00 to budzi sie tak o 05:00 a nawet czasem i o 07:00...przy czym za dnia on nie śpi. To z rana jak wstaje to malo mi cyce nie eksplodują... To gdybym ściągała przed snem a młodemu dała mm to chyba mi nie zaniknie?
Ja sie zastanawiam nad tym amerykańskim smoczkiem czy nie wezme tych dwóch...Jeszcze to przemyśleć musze...

Sandra ale jak on ci tak ładnie śpi w nocy i nie budzi się co chwile na jedzenie to czy ma sens dokarmianie go mm na noc... takie małe dziecko raczej nie prześpi ci całej nocy nawet na mm. Moja mała jest tylko na mm i je po kąpieli około 19 potem budzi się około 24-1 , następnie 3-4 i rano je około 7.
Zależy co chcesz osiągnąć przez karmienie mm na noc.

reklama
Witam
Dziś miałam dzień sprzątania na jtr zostały mi tylko podłogi do umycia a za tydzień jedno okno, jeszcze zaraz musze firanke powiesić bo kończy się prać
Mala dziś rano spała mi ponad 4 h a jak wstała o 13 to do 20 miała tylko 3 drzemki po pół godziny eh mam nadzieje że do 2 będzie spała
Kacpra ucho nie boli ale strasznie temp. Mu skacze raz ma 37.5 za 30 min 38.2 a za chwile 36,7 nie podaje mu nic na zbicie gorączki więc już nie wiem o co chodzi, do tego P. Poszedł się spotkać z kolegą i nie odbiera tel :/

Do góry