reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

hej, mój rano tak do 15 marudny a potem jak zasnie to spi i spi, z buzi mu już schodzi ale całkowicie wyeliminowalam nabial i nie mam co jesc...

witaj inka ;-)

ja mam w srode za tydzień szczepienie wzielam ta 5 w 1 boje się jak cholera lecz coz.

reklama
Gratulacje Inka.
Moja robi cyrki rano i wieczorem. Ale rano tylko pol godzinne wycie a wieczorem to humory jak baba. Teraz płacze jak z kąpieli ja wyciągamy. Tak więc w sobote ma baseny jedziemy chyba już polubiła wodę?
Znów mam dzieci zasmarkane :-(

Dziewczyny to i ja się ponownie ujawniam :) Tymon pojawił sie 13 lutego, przez cc bo tetno spadało i była szybka akcja.Ważył 3,5 kg a teraz to juz konkretny człowieczek, el Pulpetos pełną gębą .Karmimy sie piersią, w ciągu dnia co 2 godz, w nocy co 3 .Zazdroszczę Wam chociażby tej 4 godz przerwy.Jutro mamy szczepienie to się dowiemy ile waży, w czwartek kolejne usg bioderek. Juz sie zaczynam bać. U nas szczepionke kupuje sie w przychodni i jeszcze sie zastanawiamy która wsiąść.

Bry :)
U nas nocka w miare choc młody od 23:30 do 2:30 leżał ze mną i ciamkał cyca aż usnał. I spał do 7:30 a cyce to myślałam ze mi rozsadzi.
Ja co do szczepień to jednak zdecydowałam że bedziemy szczepić tą normalną na 3 wkłucia.Boję sie tych 5w1 i 6w1. Za dużo sie słyszy..i jeszcze sie nasłuchałam od moich dwóch znajomych bo ich dotknęły własnie skutki uboczne tych szczepionek.
U nas już co raz lepsze kupki...jednak to chyba od tego nabiału miał tamte. Ciemieniuchy u młodego nie ma-narazie -i mam nadzieję ze nie pojawi sie,choć wątpię.
Ja już nie plamię.Rana po cc nie boli-a tak mnie straszyli,że 3 miesiące nie idzie sie pozbierać!!

Selerowa mały ma powiększony migdał ale nie kwalfikuje síę do zabiegu, w zeszłym roku złapał bakterie pseudomonas lekarze byli w szoku że złapał to cholerstwo no i poinformowali że prawdopodobnie każde zapalenie ucha skończy się 2 tyg. Pobytem w szpitalu :-( na razie leczymy się na szlenkierów w poważniejszych momentach na litewskiej ale coraz więcej osób wspomina o Kajetanach więc chyba i tam przedzwonie
Edda ja na razie opanowałam w wiązaniu chusty tzw. Kieszonke i powiem że myślałam że będzie o wiele wiele trudniej ;-) ale też trochę ćwiczyłam na Kacpra misiu :p
Grzechotka ja płaciłam 130 zł (4,6m) ale jak patrzyłam na necie to średnio kosztują 150zł
Aniolinek u mnie też cc z powodu bradykarii płodu, ale Twój synek to duży się urodził :-)
Kasoku witaj w klubie ja też tak kombinuje z jedzeniem że już nie wiem co zrobić żeby było smacznie i bez nabiału

Moja wieczorem odstawia cyrki przy piersi

Dziewczyny gdzie wy slyszycie te powikłania o szczepieniach 5w1 i 6w1 ja właśnie wszędzie czytam o tych powiklaniach właśnie po tych 3 wkłóciach. Ja juz zglupialam normalnie. Jakoś wczesniej się tego nie balam ale jakoś zaczynam.

Sandra jak 3 zastrzyki to chociaz ta na krztusiec sobie wykup. Bo ta refundowana jest gorsza.
Edda ja slyszalam ze ta 6 w 1 jest gorsza bo zoltaczka w niej jest tez, a nie oddzielnie.

reklama
Dziewczyny to i ja się ponownie ujawniam :) Tymon pojawił sie 13 lutego, przez cc bo tetno spadało i była szybka akcja.Ważył 3,5 kg a teraz to juz konkretny człowieczek, el Pulpetos pełną gębą .Karmimy sie piersią, w ciągu dnia co 2 godz, w nocy co 3 .Zazdroszczę Wam chociażby tej 4 godz przerwy.Jutro mamy szczepienie to się dowiemy ile waży, w czwartek kolejne usg bioderek. Juz sie zaczynam bać. U nas szczepionke kupuje sie w przychodni i jeszcze sie zastanawiamy która wsiąść.

Witaj aniolinek, mój synus tez Tymus urodzony 14 lutego :tak:z tym, ze nie wie czy Ty asz Tymona czy Tymoteusza???

dziewczyny nie panikujemy już odnośnie szczepionek, musimy zaszczepić i już, wiec nie ma rady.

Do góry