reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Hmmm mój ma teraz nocki :confused: a na okna za zimno bo już katarek lekki mnie brał.
Monila i Edda-idziemy oko w oko ja mam termin na 9 luty :-D
Mam na was czekać ? hehe

reklama
myg Miałam tylko gaz rozweselający, na więcej nie starczyło czasu ;-) ale ja nie czułam żeby jakoś działał, chyba tylko ułatwiał mi oddychanie, bo wdychałam go rozpaczliwie głęboko żeby coś pomógł w bólu a tu dupa ;-) no ale dzięki temu w skurczach oddychałam bardzo głęboko :-D Z synkiem miałam dolargan i tu rzeczywiście było czuć ulgę ale efekt uboczny tego leku jest taki, że czujesz się jak po dobrej flaszce czyli zawroty głowy, problemy z równowagą i odruch wymiotny :baffled:

BB_Anna Pamiętam, że miałyśmy podobny termin z OM. Trzymam kciuki za pomyślne CC, jutro już będziesz tulić swojego skarba. Nie dziwię się, że się denerwujesz, dla mnie to takie niesamowite wiedzieć wcześniej kiedy dokładnie przyjdzie na świat Twoje dziecko.;-)

dziewczyny boli mnie brzuch ciagle nie mam jakiś skurczy tylko ciagły ból jak na @ czasem twardnieje od góry. Nie jest to mocny ból ale boli ciagle :baffled:

Ajentka zazdroszcze!! Dziecko uznane jest za wcześniaka? Rozumiem że wszystko jest wporządku? Szczepienia już jakieś były?
Grzechotka organizm się przygotowuje, ale jeszcze troche czasu jest ;-)

A pytajcie się mnie?:-p Maja już tam ma jakiś plan. Dzisiaj czuje się śmietnie, nic nie boli mała delikatnie kopie i ogólnie mi ciąża nie ciąży:-p Nie mam wszystkiego zrobionego taki jakiś wewnętrzny spokój we mnie panuje.

Myg cisza przed burzą hihi :-)

Moja dziś tez ewidentnie się inaczej ułożyła, bo środek brzucha mialam miękki. Ruchy tez inaczej odczuwalam bo nie dostawałam siarczystych kopniaków, a teraz znów wróciła na swoje tory i tańczy :-)

myg Tak, mała jakby nie było jest wcześniaczkiem, gdyż urodziła się w 35t2d ciąży więc będziemy pod opieką poradni neonatologicznej, w poniedziałek mamy rutynową wizytę kontrolną u okulisty dziecięcego (wszystkie wcześniaki mają takie badanie zlecane). W szpitalu przebadali ją wzdłuż i wszerz i wszystko jest tak jak być powinno, mała od początku nie miała problemów z oddychaniem itp. Szczepienia miała te pierwsze w szpitalu, teraz po 6tyg. przysługują jej też bezpłatne na pneumokoki. Na pewno do roku będzie rozwijać się o ten miesiąc wolniej dlatego chcę pisać tutaj z Wami bo bliżej jej będzie do lutowych dzieciaczków niż grudniowych. Ogólnie rozwija się super, staje się już taka kontaktowa, ma okresy czuwania, wodzi oczkami i jest przekochana, no i potrafi się już też konkretnie wydrzeć:-D:-D jak to baba. 13.01. wypisywali ją z wagą 2450g a dzisiejsza waga to 2800g :tak:

reklama
Ajentka no to super że wszystko jest tak jak być powinno ;-) Narazie tutaj jak widzisz malutko maluszków ale z czasem dzieciaczkowy temat się bardziej rozkręci i będziesz miała z kim pogadać o problemach-o ile takowe będą :-D
Dziewczyny które jeszcze nie urodziły-np. ja:-p z chęcią poczytamy jak twoja córcia się rozwija, żeby wiedzieć na przyszłośc co i jak ;-)

Do góry