reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

małkus , Monila mogę jeść żurawinę, ale codziennie chyba nie dam rady. Zbrzydnie mi. A syropek to zawsze pyk pyk i po bólu :)
Ja czuję już święta chociaż nawet choinki w domu nie mam. Chyba te reklamy w tv i wystrój na dworze mi się udzieliły:)

A co tam szykujecie swoim facetom na święta? Prezenty jakieś dostaną ?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się :)
Byliśmy na szkole rodzenia, dostałam multum próbek, plan porodu :-D i spis rzeczy które powinnam zabrać do szpitala a no i przypominam musimy mieć do wypiisu aktualne ROMUA z pracy. A jutro ide zwiedzać szpital, znowu sie dowiem czegoś ciekawego :-) Nie udało mi sie załatwić na dzisiaj części do kranu w kuchni więc dzisiaj wody niema i nie będzie:crazy: dopiero jutro ruszy:baffled: Także dzisiaj obiad jedno garnkowy :-Dczyli zupa. Ja święta poczułam jak piekliśmy z męzem ciasteczka i czuje je nadal i wiem że będą inne bo pierwsze na nowym gniazdku z Mają w brzuszku no i jakoś tak bardziej nas zbliżą, zresztą już zbliżają :tak: Prezentów sobie nie dajemy bo kupilismy już jeden wspólny-zmywarke:-p Na święta jedziemy do mojej mamy tam z braćmi i ciocią kolacja, i zostajemy tam do południa 1dnia. A 1 dnia jest zlot rodzinny u mojego wieczorem. Na 2 dzień nie mamy planów mój mówi żeby znowu jechać do mojej mamy ale ja bym została sam na sam w naszym gniazdku ooo to mi sie marzy ;-) Ciuszki czekają do prasowania, może mojego zmobilizuje dzisiaj :happy:

Myg, dostaniesz rmua od pracodawcy? Bo ja nie, teraz pracodawca ma obowiązek wystawić dokument 1 raz w roku. Muszę się dowiedzieć następnym razem jak będę w szpitalu.
My wigilię i pierwszy dzień spędzamy u moich rodziców, razem z siostrą i bratem oraz ich rodzinami. Drugiego dnia mieliśmy jechać do rodziny teściowej, ale jedno z dzieci ma ospę. Odpoczniemy więc w domu.
Mam dziś lenia, sprzątnęłam jedynie garderobę i na więcej brak sił. Jeszcze tylko obiad zrobić, posprzątać kuchnię, potem na jasełka.
A Młody kopie.....

O kurcze selerowa nawet nie strasza bo romua już w tym roku napewno brałam, mam nadzieję że problemu nie będzie, jutro się dowiem bo jade z L4. Własnie mnie mała tak kopała jak jadłam galaretke że myślałam że zaraz mi nogi do buzi da... Zaczynam czuc ból kopnięć:-D

O Monila własnie wyczytałam że i tak jest ważny 30dni więc nie załatwie go predzej. U mnie jest taka lipa że szef tego od razu nie wystawia od ręki, trzeba na to czekać z dzień-dwa bo to biuro rachunkowe:baffled: Czyli musze pamiętac że jak urodze to szef mi to musi do wypisu załatwić :baffled: ehh z tymi papierami też będą cyrki-już to czuje:tak: Tak samo niewiem na jaki adres idzie dziecko? My wynajmujemy i nie jesteśmy zameldowani na terażniejszym adresie,ja mieszkam u siebie, mój mąż tez u siebie :-D i teraz kwestia dziecka idzie z matką czyli własciciele nieruchomości wyrażają zgode tak? Mój ojciec nieżyje sprawa spadkowa nieuregulowana :dry: ehhh niewiem jak to działa, może ktoś wie?

Ja brałam RMUA w tym miesiącu od kadrowej, bo była mi potrzebna do NFZ-u i ona mi mówiła, że od nowego roku w ogóle ma nie być RMUA tylko jakieś zaświadczenie czy coś... Nie wiem, zobaczymy po nowym roku :) A co, jak tego nie będę miała a będę rodzić to mnie nie wpuszczą ? Eee niech spadają...

myg dziecko idzie na ten adres co matka... tak mi się przynajmniej wydaje. A mogę się spytać ile płacisz za wynajem ? Bo u nas takie mieszkanie 2 pokojowe z beznadziejnym wyposażeniem albo żadnym wychodzi 1000zł + media.

Ostatnia edycja:
Kurcze, do tego, żeby sprawdzić czy mam ubezpieczenie czy nie miał być potrzebny jedynie pesel. A dzieci do 18 roku życia mają ( teoretycznie) bezpłatną opiekę medyczną, bez względu na to czy rodzice są ubezpieczeni czy też nie. Nie mam zamiaru jezdzić po Warszawie, żeby szpitalowi dostarczyć dokument. Zadzwonię ewentualnie do dziewczyny, żeby przysłała roczne rmua, może zdąży przyjść.

Myg, to jest Wasza decyzja gdzie zameldujecie dziecko, choć przyjęło się, że dziecko ma maldunek matki.
A jak ze szpitala nie wypuszczą to ich problem:-) powiem mężowi, żeby nie odwiedzał i przechodzę na utrzymanie państwa:-) wypuszczą wtedy prędzej niż przyjmą:-) :-)

Młody dzisiaj się wścieka niemiłosiernie, nogi mam na żołądku, a rączki zaciskają się na pępowinie albo tłuką w pęcherz.

reklama
Eh no to ja już nic niewiem. Dzisiaj mi na szkole powiedzieli ze trzeba mieć romua przy wypisie i tyle wiem. A że jakieś zaświadczenia wchodzą :rofl2:
Edda my wynajmujemy od znajomych płacimy 200zł za odstepne, jakbysmy mieli wynajmować po normalnej cenie rynkowej to chyba już by na nas kredyt ciążył :baffled:

Do góry