reklama
Selerowa
Fanka BB :)
Ja postawiłam na Ziaję. Sama używam, kupuję również dla Mai. Mam nadzieję, że Młody nie będzie alergikiem i te kosmetyki się sprawdzą. Jedynie na ciemieniuchę mam olejuszkę ze Skarbu Matki, jak dla mnie super. Do tego w łązience na stałe zadomowiło się Oilatum, bo niekiedy się przydaje. Sól fizjologiczna również na stałe gości w lodówce. Do pupy Alantan, sprawdzony i ulubiony. Sudocrem nie zdał u mnie egzaminu.
Tak więc właściwie mam już chyba wszystko.
Nie wiem czy w szpitalach dają jeszcze błękitne pudełka, tam też kilka próbek było.
Tak więc właściwie mam już chyba wszystko.
Nie wiem czy w szpitalach dają jeszcze błękitne pudełka, tam też kilka próbek było.
edda89
Ja do pupy Sudocrem, do kąpieli Oilatum ale to chyba tylko będę go stosować przez pierwsze 3 miesiące, potem przejdę na coś tańszego. Do buzi Nivea dla dzieci. Do nosa kupiłam Fridę i od razu z tej samej firmy wodę morską. Na ciemieniuche jeszcze nic nie będę kupować. Na początek będę próbować oliwką zwykłą. No i zaczynam dziś hartowanie sutków z kremem Maltan
https://www.facebook.com/malinowepolepl
A propos body z przesłaniem
Byłam dzisiaj u koleżanki i jej 3 tygodniowej córeczki. Jeny jaka ona jest malutka!
Musiała byc dopiero malutka 3 tyg temu! Słodka kruszynka.
A propos body z przesłaniem
Byłam dzisiaj u koleżanki i jej 3 tygodniowej córeczki. Jeny jaka ona jest malutka!
Musiała byc dopiero malutka 3 tyg temu! Słodka kruszynka.
myg tylko, ze tutaj to co wyprodukowane´tu jest zdecydowanie drozsze od marek z innych krajow, wiec tylko podziwiac ten patriotyzm
sudocremu nie zamierzam nawet tknac, u nas jak u Selerowej nie zdal egzaminu, wrecz pogorszyl...
Ciemieniucha ... nawet nie wiem w razie czego co na to stosowac...Malego ominela ta dolegliwosc Za to przez niecaly tydzien po porodzie mial lekki tradzik niemowlecy, tak to sie chyba nazywa, takie czerwone krostki-wplyw hormonow na skore dziecka. Zniknelo po 4 dniach, ale kapalismy go 2 razy dziennie w roztworze z nadmanganianu potasu choc podobo bez tego tez by zniknal w miare szybko[h=3][/h]
sudocremu nie zamierzam nawet tknac, u nas jak u Selerowej nie zdal egzaminu, wrecz pogorszyl...
Ciemieniucha ... nawet nie wiem w razie czego co na to stosowac...Malego ominela ta dolegliwosc Za to przez niecaly tydzien po porodzie mial lekki tradzik niemowlecy, tak to sie chyba nazywa, takie czerwone krostki-wplyw hormonow na skore dziecka. Zniknelo po 4 dniach, ale kapalismy go 2 razy dziennie w roztworze z nadmanganianu potasu choc podobo bez tego tez by zniknal w miare szybko[h=3][/h]
Ostatnia edycja:
ja juz po pogaduszkach w pracy oj fajnie było fajnie :-) ludizska patrzac na mnie nie mogli uwierzyc ze za miesiac rodze haha bo taki brzuszek zgrabny a dla mnie to ogromniasty on jest
ja stawiam na kosmetyki z jednej firmy i stawiam na bambino ... uwazam ze im mniej przeroznych kosmetykow tym łatwiej pozniej w razie uczulenia dojde do tego co uczula ;-)
ja stawiam na kosmetyki z jednej firmy i stawiam na bambino ... uwazam ze im mniej przeroznych kosmetykow tym łatwiej pozniej w razie uczulenia dojde do tego co uczula ;-)
Selerowa
Kesti, moja Maja też miała trądzik niemowlęcy i z tego co pamiętam to przemywałam jej buzkę bardzo delikatnym krochmalem:-) a następnie zmywałam zwykłą przegotowaną wodą.
W razie problemów poproszę o receptę na maść cholesterolową:-)
Wiecie, zaczynam się trochę bać, wszak trochę czasu minęło od czasu narodzin Mai. Nie boję się opieki jako takiej, ale tego, że nie będę wiedziała co zrobić, gdy będzi bolał go brzuszek, gdy nie będzie chciał jeść... i takie tam inne. Z Mają ominęły mnie kolki, biegunki, bolesne ząbkowanie, brak apetytu czy odruchu ssania, szybko wyszła z pieluch. Chciałabym i tym razem tak mieć:-)
Ale zobaczymy. Jak by nie było, dam radę:-)
W razie problemów poproszę o receptę na maść cholesterolową:-)
Wiecie, zaczynam się trochę bać, wszak trochę czasu minęło od czasu narodzin Mai. Nie boję się opieki jako takiej, ale tego, że nie będę wiedziała co zrobić, gdy będzi bolał go brzuszek, gdy nie będzie chciał jeść... i takie tam inne. Z Mają ominęły mnie kolki, biegunki, bolesne ząbkowanie, brak apetytu czy odruchu ssania, szybko wyszła z pieluch. Chciałabym i tym razem tak mieć:-)
Ale zobaczymy. Jak by nie było, dam radę:-)
reklama
Selerowa
Kesti, ja już zapowiedziałam siostrze, że jakby co, to będę ją męczyła teleonami, bo ona ze swoją dwójką przeszła tego mnóstwo. Na okrągło jej dzieciaki chorujà, wièc jest oblatana:-)
Ale liczę na to, że Młody wezmie przykła ze starszej siostry i pierwszym odruchem nie będzie płacz a siarczysty bąk :-) no dobra, może najpierw być płacz, a potem bączysko :-) :-) :-) :-) :-)
Oki, kolacja wciągnięta, za godzinę mierzenie cukru, za 1,5 insulina i można iść spać:-)
Dobranoc:-)
Ale liczę na to, że Młody wezmie przykła ze starszej siostry i pierwszym odruchem nie będzie płacz a siarczysty bąk :-) no dobra, może najpierw być płacz, a potem bączysko :-) :-) :-) :-) :-)
Oki, kolacja wciągnięta, za godzinę mierzenie cukru, za 1,5 insulina i można iść spać:-)
Dobranoc:-)