reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Maja na świetlicy, mąż w pracy, a ja leżę.
Karolina, oj tak, już bliżej niż dalej:-) już nie mogę się doczekac:-) może za tydzień już będę znała datę porodu:-) a w piątek zobaczę Młodego:-)

Sandra, jak ja wszystkim wam zazdroszczę tej wyżerki świątecznej:-) ja też myślałam ostatnio o Dominiku, ale reszta domownikow nie chce.

reklama
Ja odkupuje lozeczko od kolezanki juz tez bym chciala miec je w domku. Czekam na mezulka az wroci z delegacji to mi przywiezie. Ja mam 13.5 kg na plusie. Wg okresu mam 30 tydz wg usg 32 wiec gdzies za 1.5 mies. koniec
Wolalabym wiecej niz 20 nie przytyc.

Ja dzis zaliczylam wizyte u poloznej, na plusie 2kg, cisnienie w normie, a na poczatku ciazy mialam bardzo niskie:) Zreszta teraz mam najlepszy czas w tej ciazy, mam pelno energii:) Ja musze sie wziac za pranie ubranek, ale w tym tygodniu nie dam rady, koncze ostatni projekt przed urlopem macierzynskim, ktory juz wkrotce zaczynam:) Tutaj urlop zaczyna sie przed porodem na 1,5msc.
Sandra Maksymilian mi sie nie podoba moj sasiad mial psa Maksa a sasiad na przeciwko syna...Ktos wolal Maksiu...nie wiadomo bylo czy to do psa czy dziecka:), za to Wiktor bardzo ladnie.

Moi rodzice też mają psa Maksa:-)
U nas będzie albo Mikołaj albo Kacper, chyba, że jeszcze coś nam przyjdzie do głowy:-) ale najpierw niech się urodzi zdrowy:-)

Kesti, macierzyński zaczynasz wcześniej, a powiedz jeszcze ile trwa? 2 kilo na plusie to tyle co nic. U mnie nadal 2 na minusie:-)

Edda, ja mam zamiar tuż po nowym roku spakować torbę, złożyć łóżeczko i poznosic resztę ze strychu (laktator, podgrzewacz, wanienkę, stojak pod nią) i już tylko czekać:-)
Zbieram się po córcię, potem kolacja, paracetamol i do łóżka.

Miłego wieczoru:-)

pelnoplatny macierzynski trwa do czasu kiedy dziecko konczy 9msc, a potem mozna wychowawczy do maksymalnie 3 roku zycia, ja zamierzam do 2 roku zycia zostac z malym w domu

Selerowa też miałam taki zamiar - zostawić wszystko na styczeń, ale kurde boję się, że nie będę się umiała ruszać... Już mi jest powoli ciężko. Brzuch mi się co chwilę spina. Zobaczymy co jutro mój doktorek powie. Mam dziwne wrażenie, że urodzę w styczniu :/ nie wiem czemu mi się tak ubzdurało...

Ja po rocznym macierzyńskim idę do pracy. No cuż... bez pracy nie ma kołaczy...

Edda, ja na 100% rodzę w styczniu, najpózniej w 39 tygodniu, a to przez moją cukrzycę.
Na strych to mężon będzie wchodził:-) łóżeczko też on skręci, ja umyję, naszykuję pościel - przy Mai wszystko to robił mąż, bo nie chciałam wcześniej.

Kurde' muszę wydać jeszcze teraz 400 zł na kompa, zła jestem jak diabli, bo zawsze przed świętami coś się dzieje. A jeszcze muszę kupić prezenty dla czwórki dzieciaków. Jutro zamówię :-) odbiorę w poniedziałek.
I jeszcze nie myślałam nic o potrawach na święta. Wigilię i pierwszy dzień spędzamy u moich rodziców, w drugi dzień chcę pojechać do rodziny teściowej. Tam mamy troje dzieci, w tym moją chrześnicę. Jak teraz nie pojedziemy to nie wiem kiedy się uda.W gruncie rzeczy pewnie nie będzie nas w domu, ale coś w lodówce muszę mieć. No i coś trzeba zrobić do rodziców.
Zastanawiam się też czy nie zrobić skromnej kolacji wigilijnej w domu i zjeść ją z teściem. Od kilku lat jezdził z nami do moich rodziców, ale pinieważ mam z nim na pieńku to i nie mam ochoty spędzać z nim całego wieczoru.
Tylko pewnie pan mąż się obrazi. Ale cóż, teść zasłużył sobie.

Idę już do wanny:-) a jutro nie wstaję z łóżka, mężon zawozi i odbiera Maję ze szkoły, zajęć na świetlicy nie ma, więc ,ogę się wygrzewać
Kolorowych snów:-)

Ehh dziewczyny schizuje... Siedze i od hmmm 2h mam skurcze dłuższe co jakiś czas, nie bolą tylko tak napinaja brzuch najbardziej w okolicach pępka:sorry: cóż to znaczy ?:>

reklama
Selerowa ja tez bankowo rodze w styczniu :-D bo termin mam na 4 lutego ale mysle ze nie dociagne do tej daty ... juz ostatnio gin wspominał ze jak bedzie cc to w 38tc a wiec gdzies w połowie stycznia :-D

my łozeczko skłądac bedziemy zaraz na poczatku stycznia ;-) no chyba ze za tydizne na wizycie gin bedize umawiac zemna cc to wteyd dzien przed pojsciem do szpitala je złozymy

myg kurcze oby to nie były te skurcze o ktorych mysle ..;-)

Do góry