reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Ehh dziewczyny schizuje... Siedze i od hmmm 2h mam skurcze dłuższe co jakiś czas, nie bolą tylko tak napinaja brzuch najbardziej w okolicach pępka:sorry: cóż to znaczy ?:>

Może to przepowiadające... Najlepiej weź ciepły prysznic lub zażyj no-spe. Jeśli to nie poród, to przejdzie jak ręką odjął... I najważniejsze -STAY CALM- kiedy się denerwujesz, tylko się niepotrzebnie nakręcasz...
Spokojnie... :tak:

reklama
Dziewczyny nawet mnie nie straszcie... Ide pod wode, może pomoże. Nospy nie zajadam jestem pod lekami typu magnez i aspargin :crazy:

Dziewczyny nawet mnie nie straszcie... Ide pod wode, może pomoże. Nospy nie zajadam jestem pod lekami typu magnez i aspargin :crazy:

Będzie dobrze... ;-) Nospa działa rozkurczowo, a magnez i aspargin pomagają w uzupełnieniu niedoborów magnezu i potasu. Jak dla mnie jedno nie wyklucza drugiego... A jakby Ci w wodzie nie przeszło to zawsze jest się czym poratować...

Edda, Monila, nie wiem jeszcze czy cesarka. Na chwilę obecną tak, bo Młody nadal ułożony poprzecznie. Jeżeli zmieni pozycję na główką w dół nic nie będzie stało na przeszkodzie, żeby rodzić naturalnie. Wtedy będą wywoływali. Wiem tylko, że w 37 tygodniu powinnam być już w szpitalu.

Myg, nie nakręcaj się. To jeszcze nie ten czas:-) trzymaj się dzielnie. I daj znać co się dzieje.

ehhh od 2tyg mam takie skurcze wieczorem raz trzymają krócej, raz dłużej ale jak już dłużej to schizujee... w czwartek wizyte mam, jakoś chyba do tego czasu wytrzymam. Męża znowu niema, jak go potrzebuje w sprawach ciąży to lipa, pewnie z porodem też tak będzie :no: Już troche puściło, kibelek i ciepła woda wystarczyła.

Myg może troszkę się nadwyrężyłaś i dlatego brzuszek się spina. Ja też radzę nospę i kąpiel. Dawaj nam znać co się dzieję. Chyba, że uśniesz to będzie najlepsze lekarstwo - odpoczynek.
Sandra mnie też bardzo podoba się Wiktor, ale wiem, że u mnie by nie przeszło. Zresztą już przyzwyczaiłam się do Adasia :-)
Selerowa a maluch musi ułożyć się tak do 32 tygodnia?Czy jeszcze później ma czas? Coś o tym czytałam, ale ciekawi mnie bardziej jak to jest w praktyce.

Mój maluch szaleje najbardziej jak słyszy tatę i to takie wzruszające jest ;-) Poza tym też mi ten brzuch twardnieje i czasem się już boję, żeby mi to tej szyjki nie skracało bardziej. Ale będzie dobrze, inaczej być nie może.

myg bedzie dobrze. Im blizej porodu tym bardziej kazda z nas coraz bardziej schizuje.

Moja mala wyglupia sie jak jej czytam. Stwierdzilam ze bede czytac ksiazke na glos :-) a i jej sie to bardzo podoba.
Za chwile znow bedzie skakac bo to jest jej ulubiona godzina :-)

Myg, super, że przeszło:-) teraz już tak będziemy miały - schiza za schizą, ale dotrzymamy do terminu:-)

Marta, w zasadzie dziecko może zmienić pozycję w każdej chwili, nawet w dnu porodu, mimo, że ma już mało miejsca. Mój Młody ułożonh jest poprzecznie od początku i sam gin stwierdził, że raczej już tak zostanie. Ale zobaczymy:-)

Młody na dzwięk głosu tatusia i siostry oraz na dotyk ich dłoni uspokaja się i udaje, że go tam nie ma:-) albo on się ich boi albo oni mają "ręce które leczą":-) a szaleje najbardziej teraz około 6 rano (czyli jak się urodzi nie pośpię sobie) i tak między 22 a 23. Jak będzie spał tak jak Maja to nie będzie fajnie.

Idę zaraz na śniadanko:-) głodna jestem okropnie:-)

Hej nie zaglądałam tu wieki ;-) ale na wszystko brakuje mi czasu meble do kuchni stoją zostało jeszcze powiesić 4 szafki wiszące i powycinać blaty do końca ciuszki dziecięce poprzebierałam w tym tyg będe je prała i zaczynam się pakować do szpitala jak na złość jeszcze decha do prasowania mi się połamała :/
Myg mamnadzieje że już Ci przeszły te skurcze i jest ok :-)
wstaje do przedszkola młodego szykować :-)

reklama
Witam :-D

u mnie słonecznie i oby tak zostało ;-)

Myg ciesze sie bardzo ze przeszło ... no tak juz etraz bedzie jak dziewczyny pisza ze bedziemy schizowac coraz czesciej:-D

Edda no to nic tylko czytaj twojej małej jak tak to lubi ;-)

moj mały szleje od rana , w nocy tez dawał o sobie znac kopał tatusia po plecach :-p a i bardzo dobrze :-D

Selerowa ja tez planuje w najblizszym czasie spakowac torbe do szpitala dla siebie i dla maluszka :tak:

MIłego dnia :-)

Do góry