reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Cześć ciężaróweczki.
Ale u nas od wczoraj ponuro, szaro i pada deszcz.

Byłam w czwartek u ginekologa na kontrolnej wizycie, ale bez USG. Zbadał mnie i pobrał już posiew na paciorkowce.
Jutro mam mieć wynik.
W ogóle zorientowałam się że mi wyznaczył kolejną wizytę na 6 stycznia...a to nie jest czasem dzień wolny?
Kurcze, pójdę najwyżej 9.01 a wcześniej muszę koniecznie jeszcze iść do okulisty. Gin powiedział że jeśli będę miała to zaświadczenie
to cesarkę zrobimy ok 24 stycznia (bo termin mam 30.01). Nie mogę uwierzyć że to już tak niedługo!

Wyprawka praktycznie gotowa. Mam jeszcze kilka drobiazgów do kupienia typu chusteczki. Czeka mnie jeszcze kilka prań. No i czekamy na wózek, bo już zamówiony. O taki na czarnym stelażu JEDO Fyn 4ds Memo:
27603432_1.jpg

Załączniki

• 27603432_1.jpg
    27603432_1.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 36
reklama
BB_Anna fajny wózek widać, że solidny :) Ja jednak odsprzedam ten wózek, który dostanę. Odebrałam gondolę i spacerówkę i jeszcze jutro odbieram stelaż z kółkami (załatwili mi to ) Ciekawe ile będę miała zapłacić. Może ktoś chętny na taki wózek za fajną cenę ? Wózek CONECO V3 BABY POINT • Salon Snu • kolor niebiesko granatowy. Jak coś to na priv. Jak go nie sprzedam prywatnej osobie to najwyżej spróbuję w komisie. A jak nie, to oddam samotnym matkom.

Ostatnia edycja:
Witam:-)
Dopiero wylazłam z łóżka, zaraz muszę jechac po Maję, potem jeszcze zawieżć ją na świetlicę. Kiepsko się czuję, ale nic nie poradzę. Mus jest.
Ale najważniejsze - cukier na czczo jest super:-) po posiłkach ciut wysoki, ale jeszcze w tych starych normach. Wysoki, bo od wczoraj poleguję, żeby to przeziębienie poszło precz.
Zbieram się, wpadnę póżniej

Hej dziewczyny czy któraś na forum tutaj miała w medeorze cesarkę ze względu na ułożenie miednicowe na nfz? Ja mam termin cesarskiego ustalony ale zastanawiam się czy robią przed cięciem w dzień zgłoszenia usg, by upewnić się co do ułożenia dziecka? lub czy istnieje ryzyko, że ja się zgłoszę w wyznaczonym terminie a oni powiedzą , że mają dużo porodów i odeślą mnie do domu?

Hej

Widzę że tu coś cisza. U mnie też ostatnio zawirowania. Po powrocie z Pl zupełnie nie mogłam się wbić w pracę, opiekunka pojechałą do pl na 2mce, mój pracuje 4-20, mnie zaczęła dokuczać rwa i tak oto jestem na miesięcznym zwolnieniu. Potem albo jeszcze popracuję albo pójdę na macierzyński.

Ile przytyłyście? Ja już 12kg z czego 3kg w ciągu ostatniego miesiąca, licząc że zostało 2,5 to jeszcze będzie 7:szok: A tak chciałam zatrzymać się na 90. NIezły tucznik już będzie co nie hihi. Malutka fajnie się rusza, zupełnie inne odczucia niż w pierwszej ciąży. Mam teraz łożysko z tyłu a nie jak wtedy z przodu, czasami brzuch to mi skacze. Nie zdażyłam ani razy nagrać taka to mała cwaniara. Imienia nadal nie mamy, znaczy mi ciagle siedzi Matylda ale niemogę tego przeforsować. Starsza ma problemy z zatwardzeniem, albo ze strachem.. no i do tego obie przeziębione.
Co do zakupów wyprawkowych to tak powoli kupuję, dla siebie do szpitala to kupię na koniec, teraz dzieciowe kompletuję, ciuszki przyjechały z pl. No i wózka niemam. Zupeły brak koncepcji.

Hej Ciężaróweczki:-)
Maly dzis daje popalic, smieje sie, ze piruety zalicza bo zamiast spac jak to pisza w poradnikach to sie wierci. Rano sie wazylam i mam 8kg na plusie. Przez ten weekend tak mi brzuch wywalilo, ze juz nikt nie mowi, ze mam malutki brzuszek jak na 7 miesiac:-):-)
Dzis moj M sklada łóżeczko w pokoju, nie moge uwierzyc, ze to juz tuż tuż:-D:-):szok:

reklama
Witajcie lutóweczki :)
Ja łóżeczko mam już poskaładane od jakiegos miesiąca :) Mój też szaleje w brzuszku,z dnia na dzień coraz mocniej.Zawsze najbardziej ak sie położę do łóżka spać i z rana jak wstane ale dziś ma jakiś super aktywny dzień bo tak mi daje że ho ho :-)
Ja już brzuszek mam dość widoczny ale i tak mówią ze mam mały jak na 7 miesiąc... Pstrykne dziś foto to wstawie w odpowiedni dział i same ocenicie :)
Ja mam już wózeczek :) Wczoraj kupiłam ,niebiesko-szaro-czarny 3 w 1 :) Teraz szukam takiego leżaczka-bujaczka z wibracją bo jak trafie na promo to wezmę :) Co do imienia to ja sie z moim zastanawiamy nad Dominikiem albo Wiktorkiem...chociaż ja brałam jeszcze pod uwagę Maksymiliana ale mojemu sie nie podoba. Moja mama mówi,że teraz mało jakoś jest Sebastianków, w sumie nie jest złe imie ale musze z moim przedyskutować.
Boziu,jak ja sie nie umiem już doczekać tych Wigilijnych pyszności...mmm... Mam już na plusie 8 kg,a gdzie tam luty.A smole to,zrzuce po porodzie. Ja przed ciążą jak sie za siebie wzięłam dieta + ćwiczenia to w 2 miesiące schudłam 10 kg i bez efektu jojo! Także nie martwie sie. I tak po porodzie jak bede karmic to wiele pyszności mnie minie.

Do góry