reklama
Dziewczyny odnośnie śmierci łóżeczkowej to zastanawiam sie nad monitorem oddechu, co o tym myślicie? Mam jakiś 1km do szpitala czy jeżeliby faktycznie coś się działo, dalibyśmy rade dziecko uratować czy to tylko taki chwyt marketingowy ?:>
edda89
Fanka BB :)
Dziś oglądałam wózki i chyba weźmiemy Maxi Cosi Elea Super jest
marta_a26 mi też narazie nie przechodzi przez gardło jej mówić po imieniu ale chyba tak jak Ty, będe mówić bezosobowo.
myg co do monitora oddechu na bank będe kupować, jak już pisałam wcześniej. To działa na tej zasadzie, że jak dziecko nie oddycha przez bodajże 15-20 sek. to to urządzenie piszczy i dziecko przeważnie się wtedy budzi, a jak nie to Ty zdążysz je obudzić. Śmierć łóżeczkowa to w ten sam sposób spowodowana, ale nikt tych dzieci w porę nie budzi i jest już za późno potem.
marta_a26 mi też narazie nie przechodzi przez gardło jej mówić po imieniu ale chyba tak jak Ty, będe mówić bezosobowo.
myg co do monitora oddechu na bank będe kupować, jak już pisałam wcześniej. To działa na tej zasadzie, że jak dziecko nie oddycha przez bodajże 15-20 sek. to to urządzenie piszczy i dziecko przeważnie się wtedy budzi, a jak nie to Ty zdążysz je obudzić. Śmierć łóżeczkowa to w ten sam sposób spowodowana, ale nikt tych dzieci w porę nie budzi i jest już za późno potem.
przy pierwszym synku, mialam monitor...sprawdza sie... Nawet jak synek zakryl sie kolderka, zaczal piszczec, tylko, ze wtedy wydaje inny dzwiek bo oddech dziecka byl cichszy niz w przypadku zaniku oddechu. Teraz tez mam juz zakupiony, tak jak za pierwszym razem mam po prostu monitor odechu z niania elek w jednym. Moim zdaniem nie jest to wielki wydatek w zamian co oferuje... a znam przypadek, ze dzieki monitorowi dziecko przezylo...
13 lat starsza to rzeczywiscie malo Czyzby Twoj maz byl mlodszy od Ciebie?
10 lat ;-)
Dziewczyny ja tez mam nianie z monitorem oddechu, kupiłam przy synku z firmy Angela Care. Kilka razy bez powodu mi strachu narobił jak zaczął piszczec. Czytałam ostatnio ze warto by dziecko używalo smoczka, to zmniejsza ryzyko. Powody do dziś nie są wyjaśnione. Ale na pewno nie jest tak ze jak zacznie piszczec to dźwięk obudzi i uratuje dziecko, to nie na tym polega. Ale o czym my tu mówimy. Trzeba w ogóle nie myśleć o takich rzeczach!!!!
gabi84
W ogóle elektroniczna niania to super sprawa i jeszcze jak z monitorem oddechu. Też planuję kupić. Miałam zamiar kupić przy synku, ale jakoś tak zleciało, ale teraz na pewno kupię.
Dzisiaj dołączam do ciężarówek marudzących, tak mnie bolą nogi w udach i jakby pachwinach tak od środka, jakbym zakwasy miała.. szczególnie jak wstaję, chodzę, kucam... Może to faktycznie zakwasy, bo już się nie schylam tylko kucam, a brzuszek jednak swoje waży...
U mnie jutro otwierają Biedronke heh... miałam zamiar pójść, bo są mega promocje, ale mój m. stwierdził że mogą mnie tam "zdeptać" a w piątek pewnie nic już z tych promocji nie zostanie
Idę lulać....miłej nocki dla was :-)
Dzisiaj dołączam do ciężarówek marudzących, tak mnie bolą nogi w udach i jakby pachwinach tak od środka, jakbym zakwasy miała.. szczególnie jak wstaję, chodzę, kucam... Może to faktycznie zakwasy, bo już się nie schylam tylko kucam, a brzuszek jednak swoje waży...
U mnie jutro otwierają Biedronke heh... miałam zamiar pójść, bo są mega promocje, ale mój m. stwierdził że mogą mnie tam "zdeptać" a w piątek pewnie nic już z tych promocji nie zostanie
Idę lulać....miłej nocki dla was :-)
reklama
edda89
Ja zauważyłam , że zaczynają mi puchnąć dłonie i nogi. Obrączka świeżo założona już niedługo pójdzie wisieć na łańcuszku Oprócz tych dolegliwości raczej nic mi nie jest, pomijając oczywiście bóle kręgosłupa przy dłuższym staniu / chodzeniu. Trzeba iść spać. Dobranoc