reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Karolina1987W mi ostatnio też co chwilę się śni albo właśnie, że rodzę, albo cokolwiek z ciążą. Czasem przyjemne czasem mniej.
Was też już maluchy wysoko kopią? Mnie moja już nawet tak na wysokości wątroby, w szoku byłam że tak wysoko już jest :)

Oo dajcie znać o tych podpaskach bo ja świeżynka to nie wiem ile tego

reklama
Ja tych podpasek kupiłam 3 paczki, najwyżej mąż dokupi w jakiejkolwiek aptece jakby zabrakło. Choć myślę, że starczy, na później kupię już takie zwykłe, bo tamte są strasznie niewygodne.

Witam
Już po wizycie u diabetolga. Zostałam zaopatrzona w rozpiski co wolno mi jeść, a czego nie, glukometr i paski. I zaczynam:-( 3x dziennie kłucie, za tydzień wizyta kontrolna jak daję sobie radę z dietą. Jeśli nie będę dawała, dostanę insulinę, ale z diety do porodu nie mogę zejść.
A więc zaczynam życie bez cukru, słodyczy, miodu, dżemów, bułeczek, bananów i winogron, panierowanych kotletów i ryb. I kawy też, bo gorzkiej nie wypiję. Teraz jeszcze wypiłam słodzoną 1 łyżeczką cukru trzcinowego, ale muszę już się wziąć w garść.
Szczęście, że sałatę i ogórki mogę jeść w dużych ilościach :) I dobrze, że to tylko 3 miesiące. Nawet krócej :-)

Zakupy apteczne planuję zrobić w przyszłym tygodniu. Nie pamiętam ile poszło mi tych podkładów poporodowych, ale sporo, bo mój połóg trwał bite 6 tygodni. A co to jest 10 sztuk w paczce? nic, może wystarczy na 1 dzień :-(Kupię tyle co do szpitala, ze 2-3 paczki, mąż dokupi.

Biorę się za obiad. Wpadnę później

przez 9 miesiecy odzwyczajamy sie od miesiaczek, podpasek i tamponow a pozniej takie wielkie podpachy bedziemy nosic przez jakis miesiac hehe

jejku wy już tak planujecie zakupy robicie a ja jestem w czarnej du.. w ogóle o tym jeszcze nie myślę heh chyba jeszcze nie dotarło do mnie że to bliżej niż dalej do spotkania z bobaskiem ;-) ja jak na razie kombinuje jak tu meble poprzestawiać żeby było dobrze latam jak głupia z miarką i mierze wszystko mąż powiedział żebym rozrysowała to wszystko na kartce bo on już sam nie nadąża co gdzie i jak no i musimy kupić komodę bo jak na razie nie mam gdzie pochować ciuchów dla dziecka a już 3 wielkie torby czekają na prasowanie a jeszcze ma kilka ma dojechać po napożyczałam koleżanką ;-) dziś mam więcej czasu bo młody w przedszkolu ma angielski, jeszcze dobrze po polsku nie mówi a już po angielsku zaczyna a jakoś nigdy nie wierzyłam że języki obce w tak małym wieku coś pomogą i pewnie gdyby nie to że zajęcia są za darmo to bym młodego na nie nie zapisała..

Selerowa dasz radę! dzielna babka z Ciebie :-)

selerowa na dobre ci to wyjdzie i maluszkowi, myśl o waszym zdrowi i że to tylko 3msc, jakoś wytrzymasz ;-)
madzik ja też musze komode kupić ale zostawia to na koniec bo narazie są ważniejsze rzeczy do kupienia bo niewiem kiedy się to małe coś wykluje:eek: Narazie wyprawka a ja staczy funduszy to i komoda się znajdzie, trzeba sobie jakoś radzić, ale ty już widze masz jedno dziecko to będzie ci dużo prościej niż osobą które mają pierwsze dzidzie :tak:

Dzięki za wiarę we mnie :-) jak czytam te mądre książeczki, które dziś dostałam to załamuję się coraz bardziej. Nawet mleka mi nie wolno, więc od jutra już bez kawki :-(
A najgorsze jest to, że lekarka po przestudiowaniu karty ciążowej zapytała dlaczego nie trafiłam do nich już w 2 miesiącu ciąży, zaraz po pierwszym obciążeniu, bo już wtedy poziom cukrów wskazywał na cukrzycę. I znowu mi podpadl mój gin, ale teraz już nie mam żadnych szans na jego zmianę :zawstydzona/y: Do tego czasu już bym miała wszystko opanowane.

reklama
Witam
Ja już po śniadaniu, siedzę teraz przy gorzkiej herbacie :zawstydzona/y: cukry oczywiście wysokie i po wczorajszym obiedzie, i po kolacji, i na czczo :-(
Idę budzic Maję i szykować się do wyjścia. Muszę też skoczyć po jakieś zakupy dla siebie, jakieś warzywka, jogurty naturalne itp.

Miłego dzionka życzę :-)

Do góry