reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Dziewczyny chyba ten piękny czas bycia w ciąży bezpowrotnie minął :p Teraz będziemy tylko narzekać, że coś nas boli, coś nam strzyka heheh :p

Verita dosłownie takiego samego określenia na ten stan używam "wybrzuszenie" heheh :)

reklama
grzechotka - może to jakieś zapalenie węzłów chłonnych...:sorry: nie wiem co tam może jeszcze być w pachwinie. A mężem się nie przejmuj, u mnie też raz lepiej raz gorzej jak to z chłopami bywa, mają swoje odpały. Na pewno za pare dni będzie dobrze ;-)
edda - no ja uważam że dopiero teraz weszłam w ten okres ciąży, w którym mogę normalnie funkcjonować i się cieszyć. Pierwsze miesiące zdychałam z mdłościami i wymiotami, w ostatnich miesiącach będzie ciężko a teraz idealny środek ciąży gdzie jeszcze można jakoś żyć :-)

hej
dawno mnie na tym forum nie było
czy moge doł.do Was?
mam termin na 27.02.2014
i to bredzie 4 dziecko
mam juz syna i dwie córki
a w drodze-z tegoco mowiła lekarka i lekarz-dziewczynka
na wszelki wypadek nast rzem sie upewnie czy napewno:)

anamari82 witaj, podziwam kobiety, ktore maja wiecej niz 3 dzieci... Niesamowicie duzo pracy... kilka lat temu jak mieszkalam w PL kolezanka musiala zrezygnowac z pracy, bo urodzila czworaczki... ona harowka w domu,a jej maz na 2 etaty pracowal zeby utrzymac dzieciaczki.. Ale takie kobiety sa lepiej zorganizowane:)
anamari82 w jakim wieku masz juz dzieci

dziekuje za przjecie mnie do grona:)

Kesti jzu odpowiadam
syn Kacper-11lat
córka Weronika-5lat
córka-Natasza-3latka(tydzien temu skonczyła)
4 nie planowałam
tzw"wpadka"
oj wyłam na poczatku,bo ciuszki-wiekszosc wydalam
wozek i łzoeczko sprzedane
zarzekałam sie NIGDY WIECEJ
ale coz.,.,widac Bóg miał inne plany wg mnie i meza
jak On to mowki
niekazda moze/chce miec dziecko to my chyba musimy zadbac o przyrost naturalny
ale ja jzu sie przyzwyczaiłam dotejmysli
jak mowie komus o ze 4 bedzie to :szok:
iini ze chcieliby wiecej dzieci bo fajnie miec wielodzietna rodzine
nast razem postaram sie wam wrzucic fotke dzieci
chyba ze na fb mozecie zobaczyc
Anna Jabłońska
mam tam zdj w tle-dzieci
i swoje-na ławce siedze

anamari82 Nie dziwie sie, ze byliscie w szoku ale jak to sie mowi, ze jak Bóg dal dziecko to i da na dziecko:)
Ja jestem z wielodzietnej rodziny i powiem Ci, ze do teraz brakuje mi tego wiecznego chaosu w domu:)

anamaria82:) fajnie miec dom pelen dzieci i milosci:) Ja uwielbialam wracac do domu, w ktorym zawsze czekal na mnie obiad.. Tata niestety pracowal poza granicami, ale jak tylko byl to widzialam, ze mimo tych lat rodzice sie kochaja... Ba... ja nawet zadnej klotni ich nie pamietam:) musieli dobrze sie ukrywac z konfliktami:)
Po prostu ja bym nie dala rady z taka gromada:) U nas drugie w drodze takze jak w Twoim przypadku wpadka:) tylko ze to ja wzdrygalam sie przed drugim, maz namawial mnie wlasnie tez ze wzgledu, aby pierwszy syn (3 latka skonczy w kwietniu) mial rodzenstwo:) Teraz ciesze sie, ale jednak te obawy, ze sobie nie poradze sa...
I tak nawiasem bardzo ladne imiona maja Twoje dzieci, szczegolnie Natasza bardzo mi sie podoba:)

reklama
anamari82 Nie dziwie sie, ze byliscie w szoku ale jak to sie mowi, ze jak Bóg dal dziecko to i da na dziecko:)
Ja jestem z wielodzietnej rodziny i powiem Ci, ze do teraz brakuje mi tego wiecznego chaosu w domu:)
w szoku raczej nie byłam
moze nie powinnam tego tu pisac ale ..my z mezem jeszcze przed slubem "jechalismy"tak ze do 3dni po okresie ..no wiecie...Córka starsza planowana
(syna mam z innym,miałam Go jzu zanim poznałam meza,ale z byłym slubu nie było-na szczscie)
POtem z druga córka byo tk ze MAZ CHCIAŁ JESZCZE DZIECKO,JA NIE
ale dałam sie przekonac,hah tak se wyliczyłam zeby na komunie syna juz 3 dziecko było siedzace;)
i Nataszka miała 7miesiecy juz wtedy
Oj ale co ja od mamy sie nasłuchałam:crazy:
ze po co mi 3,ze tylko dzieci robimy...bez przesady..no lae mama był "madrzejsz",tak na mnie jechała..a tata powsiedział ze to moja sprawa,ze jestem mezatka,mieszkam na swoim to co on (mam)sie wtraca
był czas ze z mama nie gadałam z 2 miesiace
ale [potem na Wielkanoc-tk wypadało-jzu nas zaprosiła i przyzwyczaiła sie do roli babci wiekszej gromadki(tzn mojej bo brat jeszcze dzieci nie ma i nie planuje narazie)
a z ta 4 ciaza-to brałam po porodzie 3 tabl,ale te przy karmieniu
miałm plamienia to sama odstawiłam
i gumki..ale wyszło jak wyszło:szok:
jak pisałam byłam zła na siebie,ale...juz sie nie moge doczekac az urodze
dzieci tez sie ciesza

anamaria82:) fajnie miec dom pelen dzieci i milosci:) Ja uwielbialam wracac do domu, w ktorym zawsze czekal na mnie obiad.. Tata niestety pracowal poza granicami, ale jak tylko byl to widzialam, ze mimo tych lat rodzice sie kochaja... Ba... ja nawet zadnej klotni ich nie pamietam:) musieli dobrze sie ukrywac z konfliktami:)
Po prostu ja bym nie dala rady z taka gromada:) U nas drugie w drodze takze jak w Twoim przypadku wpadka:) tylko ze to ja wzdrygalam sie przed drugim, maz namawial mnie wlasnie tez ze wzgledu, aby pierwszy syn (3 latka skonczy w kwietniu) mial rodzenstwo:) Teraz ciesze sie, ale jednak te obawy, ze sobie nie poradze sa...
I tak nawiasem bardzo ladne imiona maja Twoje dzieci, szczegolnie Natasza bardzo mi sie podoba:)
hmm no ja z mezem sie kłocimy ale jestesmy małzenstwem juz(albo dopiero)6lat,a razem ogolnie rok dlzuej

a dziekuje-odn imion dzieci moich
tez mi sie podobaja
corki poczatkowo miały miec inne imiona
Weronika miała byc Natalią,Wiktorią..Kasia..ale nie wyobrazam sobie by miała inaczej niz ma
Natasza-- przyNIej to jzu wogole jazda była..z moja mamą
bo jak powiedziałam ze Natasza tyo ona-to ruskie imie,Madzia daj
ja swoje,ona swoje
nawet Kacper był przeciw i mowił ze babcia mowi ze to ruskie imie i ma byc Madzia
a ja ze mnie to nie obchodzi co babcia mowi
imie daje rodzic a nie babcia
jak sie urodziła juz to mama przyszła do szpitala i mowi-a moze Jadzia
..o nieee,nie lubie straych imion i nie uznaje dawania imion po babciach/dziadkach
mąz chciał Karoline ale postawiłm na swoim,ha:-D
ale na chrzcinach zas sie osluchałam od mamy i twescia ze N.to ruskie imie,nawet ciotki(siostry mamy)tak mowia i na nia mowili Karolinka
burzyłam sie na poczatku,ale potem mowiłm-udaje ze tego nie słyszalam
i znudziło sie im
A Teraz podoba mi sie PAULINA
myslałam nad Ola ale maz na nie
Justyna-kiedys opiekowałam sie taka justynka przez 1,5 roku i jednak nie chce tego im
a na Pauline mą zkreci troche glowa
ale Weronika jest za mna,tez chce"Paluline" i tak medzi mezowi ze smioac mi sie chce
ostanio mowi
tato,pocałuj brzuszek i powiedz DOBRNOC PAULINKO(na dobranoc)a on dobranoc Kasiu
na co W/.wsciekała sie ze ma byc Paulina
a maz ze kto widział zeby dziecko imie wybierlao
ale tak wymusiła na nim ze powiedział jak chciała
..hmm obawiam sie ze teraz on moz na swoim postawic
ale ja bede obstawac za Paulina

Do góry