reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

kochane firanki i naklejki na sciane to i tak juz sporo, bedzie przytulnie! mozna tez kupic takie literki z materialu albo drewna z imieniem i dac na sciane. ladna posciel i ochraniacz, przybornik czy baldachim na lozeczko:)

reklama
marta_a26 ja przez jakiś rok albo nawet 1,5 będe mieszkać u rodziców więc też swojego pokoiku mała nie będzie mieć. Dopiero jak pójdziemy na swoje.

Moja koleżanka miała bardzo niską hemoglobinę, że aż lekarz się dziwił, że normalnie fukncjonuje ( nie wie ile, bo nie pamiętała), ale wyczytała, że bardzo dobry jest zakwas z buraków własnej roboty. Powiedziała, że po 3 miesiącach picia tego soku (kwasu) raz dziennie szklaneczke, żelazo jej się tak podniosło, że lekarz znowu był w szoku. I własnie sobie zrobiłam taki zakwasik. W sensie zaprawiłam buraki i musze teraz poczekać z 6-7 dni na gotowy kwas. Podobno nawet dość smaczne. Coś jak woda z ogórków kiszonych ale burak :D Zobaczymy co z tego będzie :D

dziewczyny pewnie że kilka kolorowych ozdób i juz kącik dla Maleństwa jak znalazł. W sumie to noworodek nie potrzebuje swojego pokoju ale że akurat my mamy wolny to od razu urządzimy żeby tam szafy, komody powstawiać i nie trzymać w sypialni ubranek i zabawek.

edda
wrzuć przepis jak to zrobić bo ja też mam lekką anemię.

Dziewczyny, wlasnie takie drobiazgi, jak zaslonki, ozdoby nadaja ciepla wnetrzu:) Napewno bedzie u Was slicznie:) My tez tutaj nie mamy swojego mieszkania, mieszkanie nalezy do firmy, w ktorej pracuje maz, ale mozemy je wykupic od firmy tylko poki co nie widze celu:)
ale mozemy calkowicie ingerowac w mieszkanie:) Zreszta wszystko jest na nas tutaj, zarowno ubezpieczenie mieszkania, po wszystkie rachunki etc... Zreszta umowa jest tak napisana, ze jest tam cos takiego do czasu rozwiazania stosunku pracy ble ble ble pelnoprawnymi wlascicielami mieszkania sa.... w sumie jest maz:)

Temat wyprawkowy się nawinął :-) W pierwszej ciąży o tej porze już szalałam, a teraz z racji tego że wszystko mam po synku muszę kupić tylko kosmetyki, pieluchy i takie tam. Planuje zakupić to w grudniu by w styczniu już spakować torbę:tak:

Z praniem ciuszków, które zniosłam ze strychu i nowe czekam do potwierdzenia płci na 100% i mam nadzieję że w poniedziałek to się potwierdzi to wtedy pomalutku zacznę sobie prać, prasować i układać w szafce. Nie mam miejsca na nową komodę i muszę troche rzeczy starszaka poprzekładać i jakoś ich razem pomieścić w jednych meblach i pokoju :sorry: Mam troszkę problem organizacyjny, bo młody śpi jeszcze w łóżeczku, które będzie musiał odstąpić braciszkowi i nie wiem gdzie on będzie spał, chyba ze mną na wersalce (bo jego pokoik jest mały) a męża wyeksmitujemy do sypialni, a później planujemy kupić im łóżko piętrowe :tak:

A wracając do prania ciuszków, w jakich proszkach pierzecie (będziecie prać) ? Ja chyba w Lovela, choć nie wiem czy jest jakaś różnica w tych proszkach, bo zawsze prałam w Lovela.

Dzięki dziewczyny, w sumie macie racje. A największego ciepła wnętrzu doda nasze maleństwo :-)
Beti a te literki drewniane już oglądałam. Fajne są. Do tego myślałam jeszcze o takich małych drewnianych samolocikach :) No i właśnie za takimi szpargałami będę się rozglądać. W sumie nie mogę narzekać. Pokoje są dwa więc jako taki, ale swój pokój mały będzie mieć :-)
Edda słyszałam o soku z buraków na anemię, ale ja praktycznie nie trawię buraków :/ Jedynie starkowane w zupie, czy takie do obiadu, ale sok?! O nie! Wiem, już słyszałam, że dla naszych maleństw to robimy, ale stwierdziłam, że jak mam to wypić, żeby zaraz wszystko "oddać" w ubikacji to mija się z celem... Ale, żeby nie było, ogólnie polecam ;-)

Marta my pomimo tego, ze mamy swoje mieszkanie to i tak nie mamy jak szaleć z pokoikiem dla Małego. W sumie będzie miał tylko malutki kącik w naszej sypialni - łóżeczko, komoda, półka nad łóżeczkiem. Postaram się jakimiś drobiazgami stworzyć dziecięcy klimat. A po jakimś roku, półtora naszą sypialnię przerobimy na pokój dziecięcy, a sami przeniesiemy się do pokoju dziennego.

Gabi ja piosę w Dzidziusiu. Ale szczerze - to nie wiem czym się różnią te dzieciowe proszki jeden od drugiego.

reklama
ja uzywalam ronych proszkow, gaga z tesco, dzidzius, lovela:)

gabi ja dzis na wizyte czekam i mam nadzieje potwierdzic plec!

na anemie tez jest sok z pokrzyw:) nie wiem jak smakuje ale ma sporo zelaza, po zrobieniu robi sie doslownei czarny!

Do góry