reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Dzien dobry:)

Ale mnie wczoraj M zaskoczyl, przyjechal wieczorem z pracy z kwiatami i przeprosil, ze zachowal sie jak dupek, ja sie rozryczalam i nie moglam sie powstrzymac:)

Co do sexu to ja moge policzyc na palcach ile razy u nas bylo i nie powiem, ze mnie to cieszy:/

Kiedys jechalam autobusem i wsiadla babka w ciazy. Wstalam i wskazalam jej miejsce, ona zrobila wielkie oczy i mowi, ze to juz 3 ciaza i nikt jej nigdy miejsca nie ustapil i zapytala czy z Polski jestem i jak potwierdzilam to sie wdziecznie usmiechnela. Mile uczucie:)

reklama
Eh zaglądam tu i zaglądam a tu cicho jak makiem zasiał... Znowu się lutóweczki weekendują :-D
A ja sama w domu, w dodatku w środe mi gin stwierdził jakaś infekcje w krwi, w sensie grype albo coś. Wtedy nic nie odczówałam ale dzisiaj albo jestem zmęczona albo faktycznie coś jest na rzeczy. Więc leże i leże:szok: i jeszcze sobie poleże. Przydał by mi sie ktoś do poodkurzania, zmienienia pościeli i umycia garów, dużo nie oczekuje ale nikogo niema :no: Troche mnie to przeraża jak pomyśle ze po porodzie tez tak pewnie będzie :baffled: Dobrze że tylko raz na trzy tygodnie mój ma taką zmiane że go niema cały dzień bo bym chyba urodziła w tym domu z nudów :angry:

No dziewczyny ja juz po usg. Jakaś masakra!! Ja nie wiem..jak już coś za darmo jest to te ludzie to by sie pozabijali! Zero jakiejś dyscypliny.Ja od 9.40 do 11.00 stałam grzecznie w kolejce a kolejka dłuuuuga. Jak o 11.00 zaczynali zapisy to dostałam nr 11 do ręki i kazali na usg przyjść na 12.40. Pomyślałam ze przyjdze wcześniej. Przychodzę o 12.10 i podchodze pod kolejke do usg i pytam tej ostatniej który ma nr a ona na to ze ona nie ma!! I pyta sie mnie skąd ten numerek.Mówie jej że tam z przodu są zapisy i poszła. To pytam tej co stoi pierwsza w kolejce a ona mi że ma nr 47!! To ja sie pytam gdzie te babki od 1 do 10?? Istny bajzel.A za nią stoi babka co miała nr 57. Ja na to że mam 11 i wchodzę, Przeciez nie po to człowiek stoi ponad godzinę w kolejce a tu sie wciskają kurcze z numerami z końca! Nie no jakas paranoja!.
Ale wkońcu sie dostałam na te usg i mam fajne foto :-) (w odpowiedznim dziale zamieszcze) . Jedyne co mnie baaaardzo doktor zmartwił to tym,że powiedział że widzi że mój maluszek ma arytmie serduszka :-:)-( i że mam iśc to mojej gin powiedzieć. A miałam przecież prenatalne dwa badania i nic nie wyszło takiego. Teraz TAK sie martwie :sad::-( i boję.... ;(

Sandra już nie raz dziecko miało być chore a żyje zdrowe także na jednym lekarzu się nie opiera, uszy do góry:tak: Gin powinien coś na ten temat wiedzieć a najlepiej to specjalista z dziedziny prenatalnej, będzie dobrze:happy2:

Witam:-)
Dopiero obrobiliśmy się z robotą, więc zaglądam.
Meble w sypialni przestawione :-) a jak dużo miejsca się zrobiło! Posprzątane, obiad zjedzony, zmywareczka teraz myje gary,pranie już posuszone - jednak suszarka to błogosławieństwo :-)

Dziewczyny, nie bójcie się maluszków, nie zrobicie im nic złego. Trzeba tylko pewnie trzymać je na ręku, z ubieraniem pójdzie gładko, z kąpielą też.
Ja pierwsze maleństwo kąpałam, ubierałam, przewijałam i zostawałam sama chyba w wieku około 11-12 lat. Odważny ten mój kuzyn, że zostawiał mnie z dzieciakami;-)
A potem przez dłuższy czas zajmowałam się siostrzeńcem. Pierwsza kąpiel należała do mnie. Dwa lata później właściwie go wychowywałam sama przez kilka miesięcy, bo siostra ze szwagrem byli po dość poważnym wypadku samochodowym. Zawsze brzydziłam się wymiocin. Wtedy nie miałam wyjścia, musiałam sprzątać, zmieniać pościel, kąpać Kubę, prać dywany. I tak każdego dnia, bo Kuba wymiotował jak tylko mocniej zaniósł się płaczem.
Jak urodziła się Maja nie miałam żadnych problemów z opieką :-) mam wprawę i w dziewczynkach i w chłopakach ;-)
Poza tym wiem, że jeśli trzeba, człowiek zrobi wszystko. Ostatnie 4 miesiące życia teściowej to koszmar, wymiotowałam i myłam, sprzątałam, znowu wymiotowałam. Ale Ona była mi bardzo bliska, czy przy teściu będę robiła? wątpię.

Sandra, powiedz jednak swojemu ginowi o tych zastrzeżeniach. NIe zaszkodzisz dziecku, możesz pomóc. Najwyżej wyśle Cię lekarz do innego specjalisty, zeby to sprawdzić.

Myg, zdrówka życzę:-)

Na drogi moczowe polecam żurawinkę suszoną, herbatki żurawinowe.

My jutro po południu śmigamy do rodzinki męża. Teściu też się wybiera. Szkoda, bo nie lubię z nim jeździć. Za godzinę trzeba będzie się zbierać, bo będzie się źle czuł. Ale nie ma bata, tym razem się nie dam ;-) małpa ze mnie, ale tyle razy już zepsuł nam takie wyjazdy, że szlag mnie trafia, jak decyduje się z nami jechać.

Witam.My juz gore zrobilismy jeszcze mi zostalo tylko powywaonie moich ciuchow i tak w nie nie wejde a jak juz to bedzie po modzie,.Caly dom udekorowany na swieta i odpoczywam :-D
Sandra co do tych badan to ja tak so0bie podchodze, moja znajoma miala miec karla jak jej to powiedzial lekarz, do tego z ktorkimi koniczynami i do 25 tyg namawial na usuniecie, laska zalamana jej maz tez ale postanowili ze dziecko sie urodzi i ona jest calkowicie normalna zdrowa dziewczynka. Jak nieraz lekarze cos sobie ubzduraja to szkoda slow. Ma juz 8 lat i jakby plakali gdyby sie zdecydowali na jego sugestie, przy drugim nic nie chciala wiedziec powiedziala ze konowaly sa i tyle

Dzien dobry:)

Ale mnie wczoraj M zaskoczyl, przyjechal wieczorem z pracy z kwiatami i przeprosil, ze zachowal sie jak dupek, ja sie rozryczalam i nie moglam sie powstrzymac:)

Co do sexu to ja moge policzyc na palcach ile razy u nas bylo i nie powiem, ze mnie to cieszy:/

Kiedys jechalam autobusem i wsiadla babka w ciazy. Wstalam i wskazalam jej miejsce, ona zrobila wielkie oczy i mowi, ze to juz 3 ciaza i nikt jej nigdy miejsca nie ustapil i zapytala czy z Polski jestem i jak potwierdzilam to sie wdziecznie usmiechnela. Mile uczucie:)
To tak jak starszym ludzia jak ktos miejsca ustapi to tez oczy robia, polacy niby nauczeni ale tez ci pierwsi co pchaja sie lokciami zalerzy na kogo trafisz

Dzień dobry:-) nie śpię od 2 godzin, nawet śniadanie zjadłam, za godzinkę muszę zmierzyć cukier i może jeszcze się zdrzemnę.

Verita, już masz dekoracje świąteczne? Ja chyba udekoruję dopiro za 2 tygodnie. Juz i tak mam klimat świąteczny, bo Maja ćwiczy kolędy, znowu mają mieć jakieś występy opłatkowe.

reklama
Hej my wczoraj bylismy oglądać meble do kuchni a dziś będzidmy wymierzać i koMbinowac jak to ustawić poza tym wpadł do nas znajomy z synem i zostali na noc więc jestem wykończonadzieciaki nie chciały wczoraj spać tylko rozrabiały ale za to duzi chłopcy obiecali że rano zajmą się maluchami przygotują śniadanie itd. Zobaczymy tylko jak im to wyjdzie ;-)

Do góry