reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

myg - daj znać jak tam w szpitalu, co ci dają itp. i oczywiście trzymam kciuki by wszystko było dobrze i byś wróciła w dwupaku :tak:
BB_Anna - wow :szok: ty już 7 miesiąc zaczynasz, ale ten czas leci. Między nami to prawie miesiąc różnicy...:-)
Karolina - miło ze strony znajomego, że tyle ciuszków ci dali. Pewnie że kup coś dzieciom, jakąś zabawkę czy ciuszek w podziękowaniu. Jakiś drobiazg wystarczy, liczy się gest :-) Wydaje mi się że lepiej dzieciom coś kupić niż rodzicom.

Ja wczoraj zrobiłam pierwsze pranie ciuszków, same białe/jasne i ledwo zmieściły się do pralki a jeszcze drugie tyle mam kolorowych, aż się przeraziłam (pozytywnie) że aż tyle ich mam, zejdzie troche z prasowaniem... ;-)
Ależ piękna pogoda dzisiaj :-)

reklama
myg powodzenia kochana, wszystko musi byc dobrze:)
gabi84 Ty juz ciuszki pierzesz??? :) Ja to zamierzam po Nowym roku dopiero:)

Karolina moja opinia jest taka sama, lepiej kupic cos dzieciom:)

kesti - no tak mnie strasznie korciły jak stały i się patrzyły na mnie :-D że zdecydowałam się na pierwszą ture ;-) Później jeszcze będą kocyki, śpiworki, prześcieradełka i inne łóżeczkowe że pomalutku sobie porządkuję :-) Oprzeć się nie mogę ;-)

myg powodzenia i daj nam znać jak tam się sprawy mają!
gabi ja już też mam zamiar prać puki jeszcze się dobrze czuję :-) później to nigdy nie wiadomo jak to będzie a tak popiorę poprasuje i schowam ;-)
BB_Anna ale masz fajnie, mi jeszcze tydzień został do 7 miesiąca ;-) robię dziś babeczki między innymi wg Twojego przepisu, ciekawe jak wyjdą.

Dziewczyny a ja dziś odczuwam taki ból z jednej strony, jakby w pachwinie, ale nie do końca, tylko jakbym na tej kosci miała siniaka jakiegoś. nie wiem czy to normalne, jakies uciski czy co. jakie mialyscie bole przy rozwarciach czy zmniejszających się szyjkach?
nie bardzo mam teraz możliwość udac się do gina

Karolina zdecydowanie stawiałabym na jakąś zabawkę może dla maluchów, myślę, że rodzice też docenią ten gest bardziej niż jakby coś dla siebie dostali.
Eve mnie pobolewa typowo pachwina lewa i to niby tak bywa. Więc nie wiem jak mogę Ci pomóc.
Gabi ja już tylko czekam teraz na przemalowanie pokoiku i też biorę się za szykowanie rzeczy. A w styczniu to chcę mieć wszystko gotowe, bo kto wie kiedy nas złapie...

Karolina ja również stawiam na zabawkę dla dzieciaków.
myg daj znać-wszystkie czekamy i 3mamy za Was kciuki :-)

Ja jeszcze za ubranka sie nie zabrałam ale sądzę,że w najbliższym czasie się za to zabiore. Muszę tylko zakupić proszek dla maluszka. Z tego co wyczytałam to chyba najbardziej polecacie Jelp ?? A no i mam takie pytanko-czy płyn do płukania dla maluszka też mam zakupic? Płukacie ubranka po wypraniu czy nie ma takiej potrzeby?

Witam was dziewczyny, wczoraj sie naryczałam ale dzisiaj już jest lepiej. Wyczytałam że jeszcze moge mieć poród po terminie;-) zależy od człowieka i od oszczędzania. Także leże. Mam kontakt z ginem cały czas i w sumie w szpitalu by mi nic innego nie zalecili. co do szans na przeżycie to moja dzidzia ma 850dag i szanse duże na przeżycie no ale nie wszystko jest jeszcze rozwinięte i nie wiadomo jakby to było, teraz walcze o każdy dzień :tak:

BEDZIE DOBRZE
lez i wypoczywaj i badz dobrej mysli
trzymam kciuki by bylo jaksobie zyczysz

dziewczyny mam pytnko
odn płci..
czy macie tak ze kazdy wie lepiej co bedziecie miec?
gadki wstylu masz...to zycze CI teraz....

ja odkąd widoczna ciza słysze
syn bedzie,po brzuchu i twarzy widacx
..albo..wymiotowałas teraz a przy corkach nie to bedzie syn
odn płci-niewiem czy pisalam?bo skleroza to "moja siostra" jak to mowią--
byłam w szpitalu na konsultacji 14pazdz.bo u gin wyszlo na usg ze z łozyskiem cos nie tak
ze cienkie czy jakos tak i czy pale
ja ze NIE
fuj.,nienawidze dymu tytoniowego
jak czuje ie jestem w stanie mowic,normalnie oddychac
...no ale byłam na konsultacji i wszystko OK
i pytałam o plec i uslyszalam..CORKA,DZIEWCZYNKA:)
ale jak czytam ze u kogos miala byc corka potem wyszlo ze syn lub odwrotnie to wole sie upewnic ast razem czy napewno

jakby byl zas syn pew ie bym kochala tez
ale tak marzy i sie 3 córecka
wiec jak usłyszalam ze corka to juz HAPPY
Oby sie srawdziło jak przy mojej 3.która juz mam

wczoraj byłam w takim KLUBIE MAM
usłyszałam..
"znasz połec?..dziewczynka?eeeee powinien byc syn...bo do pary itd
ze moj F chce napewno syna a syn brata
a skad kadywie co chce moj mąż czy syn
..no ja pierd...sorry ale wkur..mnie takie cos
co ktos ma rtg i widzi co bedzie?
kazdy wie co chce miec moj mąż i syn?
a ja w tej ciazy bardzoo drazliwa
"pogryuzc"bym mogła
niewystarczy GRATULUJE i ZEBY DZUDZIUS BYL ZDSROWY?

bo mam z mezem corki to kazdy ciagle mi o synu truje
syna juz mam i marze o 3 coreczce
mezowio to obojetne juz
kiedys owszem gadał o biol synu ale teraz jzu nie
mowi zeby tylkobylo zdrowe

i jak mowiłam ze corka to -tak??/i szok...
nie pojmuje tego

jak 1 dziecko-syn to dobrzedla ojca bo facet powinien spłodzic synba
jak ktos ma tylkosynow to -wspołczuja matce bo kazda kobieta chce corke
mam znajo,e mjace tylko synow
ale jakos im nigdy niemowiłam..OOO SYNOWIE,a corki bys nie chciala?
=choc ja sie bardzo ciesze ze nie mam 2 synow--
JAK ktos ma tylko corki to zle bo syn musi byc...

nie ograniam tego toku myslenia

ja zapytam inną mame o płec ale nigdy nie mowiłam zycze....bo powinas miec...
plci nie dasie zaplanowac
i takie teksty nie na miejscu

reklama
Do góry