reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

przyszlirodzice - ja również mam nadzieję, że te koszmarne nocki spowodowane są przez zęby\:baffled:, zaglądałam dziś Jasiowi do buzi- górna prawa jedynka prześwituje przez dziąsła, pewnie lada dzień wyjdzie...

reklama
Czesc kobietki.Brrrr co za zimnica:wściekła/y: Spiesze doniesc, ze mamy gorna lewa jedynke:-)Gosia78 w wakacje odeszlo z tego jakies 10 cm:tak:U mojej Niki jak juz wlasnie przeswitywaly jedyneczki przez dziasla to wlasneikwestia 1-2 dni i taadammm:-D Wypatruj wypatruj;-)patrysia sliczna dziewczynka z niej nadal;-):-Dprzyszlirodzice wyjda zebolki wyjda.Na szczescie nie pamieta sie tego bolu jaki temu towarzyszy:tak:Zycze cierpliwosci duzo. Paulineczka_maly rozrabiaka Ci rosnie:-Dwyobraz sobie, ze ja taka przemoknieta wracam nieraz jak odprowadze starsza corcie do szkoly,albo jak ide po nia.Bo tu deszcz to normalka:wściekła/y:A i dodam,ze to moje malenstwo musze brac ze soba :-(folia przeciwdeszczowa na wozek i naprzod:dry:ehhh.... kaskax25 fajnie,ze z malym juz ok :-) na szczescie nas poki co wszelkie alergie i temu podobne omijaja:tak: Duzo zdrowka zyczymy.
I spokojnego dzionka.

Cześć kobietki
Meldujemy sie po weekendzie zdrowi cali :tak::tak:
No i u nas popruszył śnieg Kuba wniebowziety cop rawda sniegu jak na lekarstwo malutko ale i tak moi chłopcy ulepili miniaturowego bałwanka:-Dnajwiecej radości to miał jak zwykle Kuba:-):tak:
oczywiście dołanczam sie do okropnych nocek:-)u nas podobnie maly budzi ł sie dzis co 30 minut i płakał mam nadzieje ze to kolejna dwójka wychodzi i nic powaznego
pozdrawiamy mamusie i bobaski

Margaritta mleczko toleruje jedynie z cycusia. W ciagu dnia woła raz maksymalnie 2 razy, ale jak juz zaśśie to porządnie. Wypompuje mnie doszczętnie. W nocy całę szczęście śpi jak suseł. Od kiedy skończył 4 miesiące ani razu sie nie obudził. Zasypia o 21 i o 8:30 budzi mnie atakiem smiechu :-) Z tego co słyszałam 2 porcje mleka to troszke mało wiec od 2 miesięcy próbuje mu dać jeszcze butelkę, ale wszelkie próby kończą sie wyśmianiem mamy, opluciem, ostatnio powiedział beeeeeeee odwrócił głowę i zrobił minę obrażonego ksiecia. Czy che mi powiedzieć ze itak nie wypije nawet łyczka? :-D:-p

Witam
nie mam teraz za bardzo czasu bo odkad malego klade raz dziennie spac to troche mi buszuje i zajecia jest na caly dzien... bo spi gora 1 godz dziennie ale teraz mi zasnal - i wogole nocki sa juz ladniejsze :tak: wiec kiedy maly spi to mamcia korzysta i szkoda ze tylko wieczorem ale postaram sie czesciej ;-)
margaritta - no nie watpie w to ;-)
paulineczka - no to macie ubaw prz malym :tak:
kaska- ile razy za dzien maly chodzi Ci spac :confused: moj jak poszedl wczoraj pierwszy raz spac jeden raz za dzien to obudzil mi sie tylko o 4 i potem o 7:25 :tak::-)

Anna_ajra- ja już wprawdzie mam jeden taki album (pierwszy rok zycia dziecka),ale rzeczywiscie ten jest sliczny no i sie nie moglam powstrzymac...hihi:) Dzieki:tak:;-)

Dobry wieczor. Wpadlam na chwilke bo dzis nie mialam czasu. Znalazlam sie w zakupowo_remontowym szale i na nic niemam czasu.Ale zakupy dzis udane tylko ze musielismy lazic z malym, bo nie mam z kim zostawic, no i biedaczek nam zasnal na recach na miescie. Ale tak sie wymeczyl ze nic mu nie przeszkadzalo spal w foteliku samochodowym 1,5 godz. Patrysia Mateusz juz dawno spi tylko raz dziennie tak kolo 11ej idzie i kolo 12ej wstaje i niestety mu to wystarcza:tak:Jestem przewaznie po takim dniu wypompowana.Ale idzie spac tak kolo 7ej i spi do rana z przerwami na mleko.;-)anna-ajra bardzo fajny ten album moze sie skusze:-)Paulineczka katar mu przeszedl nie wiem jakim cudem pierwszy raz obylo sie bez lekarza. Dobra lece dalej na allegro, poki mam wene na kupowanie:wściekła/y:POzdrawiamy

Cześć dziewczyny
Dzięki za wsparcie duchowe co do teściowej:-(, może opisze na zamkniętym całą historię jak ochłone, tutaj to się nie nadaje:baffled:.Szok...
Wczoraj po kościele pojechaliśmy całą rodziną na basen, niestety Dominik jak zobaczył tych wszystkich obcych ludzi, do tego jeszcze w czepkach darł się w niebogłosy. Poszłam z nim do szatni dałam cysia i dopiero się uspokoił:sorry2:. Oczywiście wróciliśmy na basen, ja siedziałam na brzegu z małym i co jakiś czas dawałam go mężowi do wody, jak zaczynał płakać wracał do mnie. Później też z nim weszłam, niestety mały woli wanne. Za to Piotrek był zachwycony, w wodzie czyje się jak ryba, do tego była tam rura do zjeżdżania więc się chłopak wyszalał:-).
Pogoda jest super, Piotrek był już dzisiaj na sankach, ulepił bałwana, a Dominik mu dopingował przez okno.
anna_ajra- album piękny.
Syneczki- mam to samo, tylko cysia, z butelki Dominek nawet łyka nie weźmie, ani mleka ani soku:confused:.
Paulineczka, Patrysia-:-)

reklama
Witamy
Sewek dzis wlasnie konczy 10 m-cy :szok: jak to szybko zlecialo :-):tak:
u nas w nocy dzis jakies 2-3 pobudki :dry:
kluska - jak ochloniesz to poczytam :tak: tez bym sie wybrala na basen ale nie mam z kim... :dry:
kaska no ja gdybym malemgo sama nie kladla to dalej spalby mi 2 razy dziennie raz kolo 11 przez gora godzine a potem kolo 15 przez 2-3 godzinki :dry::sorry2: no i potem spac mu sie nie chce w nocy bo wysypia sie za dzien :no:

ach ten juz zas marudzi w zaden sposob mu dogodzic.... a jeszzce m z nocki wrocil - no to pospane :sorry2:

Do góry