reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej!

Do nas też przyszła zima...
Piotruś szaleje na saneczkach a Jaś smacznie śpi w wózeczku:-)

Paulineczka - wreszcie się odezwałaś:-) Gratulacje dla chodzącego Michasia!
Anna ajra - też zjadłabym obiadek u swojej mamusi:tak:
Kluska - szkoda nerwów z powodu teściowej, z tego co pamiętam to chyba daleko mieszkacie od rodziców, ja teściową mam na szczęście 600 km stąd:tak:, niestety moich rodziców równie daleko:-(
ladna.ex.panna - u nas z ubieraniem nie jest źle, Jaś nie przepada za kombinezonem ale na szczęście nie robi problemów podczas zakładania:tak:
Patrysia - gratulacje dla Sewka!:-)
moniamonis - nie mam zmywarki, do tej pory wydawała mi się zbędna, jednak powoli mąż zaczyna mnie do niej przekonywać:tak:
Kaskax25 - jak Mateuszek?

A to widok z naszego okna...

Pozdrawiam

Załączniki

• -2.jpg
    -2.jpg
    127,7 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Dziewczyny czy jest choć jedna z Was która w dalszym ciągu karmi piersią? Mój Madik świata nie widzi poza cycem i końca nie widać. Nie powiem zeby mi to specjalnie przeszkadzało czy bym chciała przestać karmic, ale ostatnio gdzieś przeczytałam że w przypadku chłopców karmienie do roku i powyżej wiąże sie z "trzymaniem maminej spódnicy" jakoś nie chce mi sie w to za bardzi wieżyć. W moim otoczeniu nikt tak długo nie karmi i nie karmił. Oli jak miał 3 miesiace zdecydowanie odrzucił pierś i wszystko co było zwiazane z mlekiem i do dnia dzisiejszego z produktów mlecznych je tylko płatki pokropione mleczkiem i danonki.
No i nie mam okresu. Już od 1,5 roku mam spokój. Nie to żebym za nim tęskniła oooooooooo nie ale, ostatnio strasznie brzuch mnie boli a nic nie chce się wykluć...

Hej kobietki.Niedziela dzień czysto rodzinny i jakos mi zeszlo, zeby tu zajrzec.Ale znalazłam płyte ze starszymi zdjeciami i wklejam martysie jak miała 3 latka i te loczki:rolleyes2: i terazniejsze włoski:tak:
Syneczki2 moja Niki dopiero jak skończyła 8 m-cy to podziekowała za piers:tak:ale to dlatego,ze ona nie uznawała ani smoka ani butli:dry:i kolejne próby podania jej butli na nic byly.Kiedyś wznowiłam próbe i tak zaciagła jakby od urodzenia na butli była.Smoka nie mamy wcale i nei mielismy nigdy.Piers była tylko doraznie w nocy jeszcze:dry:Jednak od jakis 2tyg.nie ma tez piersi w nocy;-)Ja tam sie cieszę , bo ciagle siedziała przy cycu.A Twoje maleństwo pije tez z butli czy tylko ten cycuś?Nie mam chłopca to i nie znam sie jak to z nimi jest:confused: A co do @ to miałam dopiero drugą od porodu- cierpliwości;-)
Gosia78 piekny masz widoczek ehhh....
Kluska79 teściową masz iście z kawałów wziętą;-) Wspólczucia...
ladna.ex.panna moja Niki daje się ubrać :tak: ale to strojnisia mała;-):-D
kropecka where are you??:confused::-D
Pozdrawiamy

ehh u mnie dzisiaj Igunia nocke miała fatalną, co ją odłozyłam do łóżeczka to płakała, do tego obudziła sie rozpalona:baffled: po zmierzeniu temperatury okazało sie, ze to zaledwie 37,3 ale podałam jej nurofem i cały dzień spokój:dry: wydaje mi sie ze to przez ząbki, bo na przeziebienie mi to nie wygląda, nie ma katarku ani kaszlu:baffled: ale moze to jeszcze przed nami:dry: do tego raz mi zwymiotowała, co jej sie pierwszy raz zdarzyło!:szok: a nawet wy pisałayscie ze tak moze byc przy ząbkowaniu:-( oby to było tylko to:tak:
myszaaa no to Miki daje czadu:rofl2: fajnie to musi wygladac jak wychodzi z łóżeczka:happy:

Syneczki -ja nadal karmię mojego drugiego synusia ale po skończeniu roczku planuje odstawić, w dzień w zasadzie się nie dopomina za to nocki to istny koszmar, wybudza się bardzo często i chce ssać - przynajmniej 10 razy:wściekła/y:
Starszego też karmiłam przez rok potem 3 noce wycia:szok: i z głowy...Oj, jak ja się boję tych nocy...:-(. Moja siostra cioteczna karmiła ponad dwa lata i Maciuś jest takim mami synkiem w dodatku to jedynak. Ale na pewno nie jest to regułą.
Margaritta - cudne loczki:-), a to ostatnie zdjęcie to już po skróceniu czy jeszcze przed?

hej
no ja mam teraz wolne wiec weszlam
maly zasnal tak szybko spal tylko dzis od 12:30 do 13:20 a to dlatego ze noce mam coraz to gorsze - pobudki minimum 3 razy a wczoraj chyba z 5 - mowie Wam normalnie masakra mialam takie wrazenie ze wstaje co 5 min i chodze tak nie wyspana ze hej... a dzisiaj szybko zasnal i mam nadzieje ze na dlugo :tak:
aha ale u nas biaaaaaaaaalo :-D:-D:-D jutro zrobie juz zdjecia na sniegu jak bedzie fajny hihih ;-)
anna ajra - gratulacje kolejnego zabka :tak:
ladna.ex.panna - ani nie gadaj jeszcze jak Sewcio nie ma czym sie zajac jak go ubieram na dwor to jest masakra - nie lubi tego i to bardzo :wściekła/y: no i oby to bylo zabkowanie :tak:
kluska - ach tesciowe - to powodzenia bedzie lepiej :tak:
mysza - zaraz lukne i dziekuje oczywiscie :tak:;-) a jak tam Miki :confused: czy ja nie doczytalam - chcesz kolejne dziecko :confused:
Gosia 78 - ale macie ladny widok ja niestety takiego nie mam wprawdzei tez bialutko ale same domki jednorodzinne i nic wiecej ... :wściekła/y::dry:
Syneczki - ja karmilam mojego do 4 miesiaca - sam mi odrzucil ale cos tam slyszalam :tak:
margaritta - jakie sliczne loczki :tak: sliczna dziewczynka byla z niej ;-)

Witam sie wieczorkiem. Maly dzis rekordy niespania pobil, wpierw zasnal nam w drodze do biedronki i spal z 20 mintu potem wieczorem ledwo co zasnal m przypadkiem go obudzil, w rezultacie z trudem dopiero przed chwila usnal:tak:Margaritta Gosia 78 Mati ma sie calkiem dobrze juz nie wiem czy to byl katar czy moze to jakis katar alergiczny, bo naraz mu przeszedl. Cos z alergii musi miec bo dzis po raz pierwszy od dawna dalam mu jajko no i policzki cale czerwone i takie drobne krostki. A wiec jednak jest uczulony na jajko, Kuba jak byl maly tez byl. :crazy:Patrysia widze ze u was ze spaniem tez horror:wściekła/y:Chociaz nie powiem ale nocki nie sa takie zle 2 pobudki na am i dzis uwaga... obudzilismy sie o 7.30, gybynie to ze poszlam spac o pierwszej to pewnie bym sie wyspala.:wściekła/y:ladna ex.panna to ja pisalam o tych wymiotach, jak malemu sie wyrzynal to wymiotowal caly wieczor. :no:Temperature tez mial troszke podwyzszona.:tak:syneczki2 ja mialam dopiero 1 raz od porodu ale przedtem niz dostalam to tez brzuch mnie bolal jakbym miala dostac a tu nic tak kolo miesiaca to trwalo:-)Piers odrzucil w 6msc.Mysza to kiedy ten dzidzius;-)Mateusz tez woli raczkowanie od chodzenia, chociaz moj m twierdzi ze dzis maly przeszedl kilka kroczkowkolo lozka sam bez trzymanki no ale ja tego nie widzialam:-Danna_ajra jak tam obiadek, nie ma to jak u mamy?:-):-):-)kluska jak tam tesciowa lepiej juz, moja niestety juz nie zyje, ale dobra z niej tesciowa byla:rofl2: Acha Oliwka11 kupuj ta biostymine jest bez recepty bo u nas to przeziebienie gdzies poszlo odkad podaje nie wiem moze to przypadek a moze ten lek? Pozdrawiamy

Ja chce śnieg!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!
Witam! Zaczynam z góry od przeprosin za błedy w poście:-p-Michas pourywal mi klawisze w kompie i niektórych juz sie nie da reaktywowoać.:tak:
Kurcze u was piękna zima, a u mnie dalej jak zreszta w ciagu calego roku-jesien i to ta najbrzydsza faza:wściekła/y:. Dzis rano szłam do pracy-wyszlam spozniona,kropil deszcz,ale poszlam z parasolka...no i po 200 metrach wrocilam- nawet majtki mialam przmoczone-to sobie wyobrazcie co sie dzialo:crazy::crazy::no:. Dobrze,ze P. byl w domu-odwiozl mnie i sie nie spoznilam.
Michalek od zmiany czasu zaczal nam sie budzic o 5. Jednak od kilki dni wstaje o 6:20, wiec nie narzekam-zasypia ok 8 i do rana sobie spitylko sporwdycznie przebudza sie w nocy:tak::-D. Pozatym ostatnio juz przechodzi samego siebie- tak szaleje, ze szok. Jak raczkuje jestkupa smiechu-upatrzysobie cos i jest zryw ze nawet lambogini by odpadlo! Jakis czas temu kupilam mu tran i dzis podalam po raz pierwszy. Zauwazylam, ze strasznie sie poci,aleniepodczas snutylko podczas swoich szarż- chyba to normalne,alejednak podalam mu ten tran-tak dla spokojnosci.
Anna_ajra- no oczy to juz mam wszędzie, bo nie dosc ze mam strasznie zywe dziecko to do tego bardzosilne-ostatnio upodobal sobie kuchenke-stajeprzy niej i sobie podskakuje,az ona sie bujac zaczyna:-p.Malo tego-dzis złapal łóżeczko(turystyczne) i sobie przeciagnal-a co:-p!!! Strasznie duzo zabkow juz ma twoj michas-gratuluje:tak:.Jak i tego,ze jest juz tak "obyty"-imprezowicz maly ;-p:tak::tak::tak:
Syneczki2- no na moje dziecko nic kompletnie nie dziala:crazy:, zawsze trzeba ubierac z wielkim krzykiem iproblemem.:-(Niekarmie piersia wiec nie pomoge
Kluska79- teściowa temat rzeka! nie masz sobie kim nerwow psuc!:crazy:
Mysza- nie zapomnialam,tylko tak jakos napadlo mnie wszystko naraz: brak czasu, checi,lenistwo itd. mam nadzieje,ze to ostatni raz:sorry2:
Kaskax25-jak katareku malucha??
Downa_cloe,Zytka,Gosia78,Patrysia-;-);-)
Margaritta- super loczki!
Pozdrawiam wszystkie i kolorowych snow zycze!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie i ja po weekendzie mala tez ostanio ma PROBLEMY ZE SPANIEM WIECZOREM NIE NZIOE ZASNAC a w nocy budzi sie pokilkanascie razy i ryczy musze wstac dac jej smoka i zasypia i taklie popbudki co 30 minut ahhh zeby to sie skonczylo i tez zeby juz w koncu jej wyszly

Do góry