reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam sie
U nas ok po swięcie zmarlych bałam sie ale nie było najgorzej:-(tylko bardzo smutno:-(no coz
Bartek świetnie mi śpi w nocy do 1 lub 2.30 w lozeczku a potem daje mu butle i śpi do 8.30 czyli wysypiam sie w końcu:tak:
Przebiły mu sie dwojka i jedynka prawe wiec pewnie to jest przyczyna lepszego snu;-)
Dużo zdrówka dla chorych maluszków dawna cloe jak corca?

Pozdrawiam

reklama
Ja tam nie mam chwili czasu, bo mała mi żyć nie daje:crazy: Już trzy razy siadałam, żeby coś napisać ale ona mi ciągle nie daje. Ja w ogóle zastanawiam się czy kupować jakieś nowe zabawki dla Majki, bo ona się tak szybko wszystkim nudzi. Wszystko interesuje ją 2 do 4 dni a potem ma to gdzieś....:-( Najfajniejsze zabawki dla niej to nie zabawki czyli mój telefon, kawałek wstążeczki, butelka, gazeta itp. A najlepszą na świecie zabawką jest MAMA, którą niestety uwielbia gryźć!!! Kończę bo już ryczy....

Witam!
My również odwiedziliśmy dziś lekarza:-(. Jaś ma coraz większy ropny katar, pokasłuje i widać, że go to męczy:no:.
Pierwszy raz byłam z nim u nowego lekarza, poprzednio był to tylko bilans...i od dziś intensywnie poszukuję blisko dobrego, prywatnego pediatry.
Wizyta beznadziejna, myślałam, że podczas pierwszej wizyty zrobi krótki wywiad - zapyta czy często choruje, czy mieliśmy jakieś problemy...W końcu od tego jest lekarz rodzinny:crazy:.
Jaś został na szczęście osłuchany, do uszek lekarz już nie zajrzał, wypisał antybiotyk, w czwartek do kontroli...Na stwierdzenie, że wszyscy w domu mamy taki katar i pewnie każdy ma tą samą bakterię wcale nie zareagwał:wściekła/y:
Wściekła jestem strasznie.......:angry:

Gosia 78 skad ja to znam. Ci pediatrzy w rejonowej przychodni. Ja mam wrecz odwrotny problem nasz pediatra na stwierdzenie ze ktos jeszcze w domu choruje reaguje ze napewno to to samo, nie bierze w ogole pod uwage ze moze choruje na cos innego. Dwa dni przed 1 zabkem stwierdzil ze zabkow to napewno jeszcze nie dostanie:baffled:. No i prosze manna z nieba:wściekła/y: Nastepnym razem jade prywatnie znalazlam dobrego i taniego. Tylko 30zl za wizyte a ponoc jest lekarzem od serca:dry: Zobaczymy no i ponoc zna sie na rzeczy.:happy: Moniamonis maly odkad zaczal raczkowac i wstawac to mi tez zyc nie daje. Ciagle mnie ciagnie za spodnie i wstaje. :-) Do roczku niedaleko przezyjemy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

moniamonis, masz rację z tymi zabawkami. Moje dzieci też się szybką nimi nudzą. U mnie odkąd Olek zaczął raczkować mam więcej spokoju, bo nie płacze tylko eksploruje mieszkanie albo bawi się z Wiktorem.

witam
gosia78 - no nie tak postepuje lekarz przy pierwszej wizycie - gdzie ten wywiad ?? :no: masakra zdrowka dla Was :tak:
moniamonis - moj synus jest mami cyckiem i tez spedza wiekszosc czasu tylko ze mna .... na szczescie jeszcze troche mam dla siebie z tego :tak:
ania31- Tobie to teraz dobrze - my czekamy na te zabki bo te nocki nie powiem zeby byly zle ale roznie mi wstaje i rano tez wczesnie robi pobudke :dry: jak juz wyjda to moze bedziemy mieli troche luzu :tak:
kaska - no to gratulacje - maly pewnie sie ucieszy na Gwiazdke :tak::-D a jezdzik moze tera zgo nie interesuje moze jutro pozniej sie przekona do niego .... :tak:

kurcze sasiad z dolku tak glosno slucha muzyki ze malego mi obudzil i musialam go znow usypiac jak jeszcze raz mi go obudzi to tam zejde :angry::wściekła/y::angry:

ja sie teraz nudze bo nikogo nie ma w domku :-(

hello
ja wlasnie zrobilam jajecznice z cebulka i kielbaska i teraz sobie ciamam a m w naszej sypialni :tak:
ale dzis bylo fajnie w lazience - wspolna kapiel z malusim jak ja to uwielbiam :-D mielismy tyle piany az nam sie wylewala i osadzala na scianach hihihih a m robil mu fotki jak gubi sie w pianie - maly przetraszyl sie na samym poczatku tego ogromu piany ale potem wyluzowal a teraz smacznie sobie spi :-D
tutaj troche cicho :dry:
dobrej nocki Wam zycze maminki :-D

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!:-D
Była u nas dzisiaj moja bratowa z 3-tygodniowym Patryczkiem! Mmm... jaki on słodki! Super facet!:-D

W sobotę, po długich wyprawach i odwiedzinach Michaś poszedł nam spać o 17:30!!!:oo: Beż kąpania, przespał całą noc (oczywiście z pobudką na karmienie o 2)! Był tak zmęczony, że nie szło inaczej...:sorry2:

Kluska79 - Michasia ulubiona książeczka to "Sójka" Jana Brzechwy. No to rzeczywiście będą nasi chłopy śliczni tej zimy... haha... dobre!:-D W Cocodrillo mają naprawdę świetne ciuchy. Bardzo lubię tam kupować, no i oczywiście w H&M.
Zytka - dzięki! Tak, Michaś już waży dobre 10kg i wyrósł z poprzedniego fotelika.
kaskax25 - taki inhalator fajna sprawa. Moja szwagierka też ma dla swoich dwóch chorowitków.:wink:
Mysza - dobre z tym wychowywaniem dziadków!:-D
moniamonis - każde dziecko rozwija się w swoim tempie, także spokojnie!:happy2:
Gosia 78 - dzięki! Dużo zdrówka i sił Wam życzę!
cloe - ale masakra w tej Biedronce - porażka na całego! Jak dziewczynki?
ladna.ex.panna - dzięki! Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, że jest taka firma jak Recaro produkująca fotele i foteliki. Dopiero w sklepie (tylko z fotelikami) właścicielka nas uświadomiła i przeróżne firmy nam zaprezentowała. Wybór padł właśnie na Recaro, ponieważ mój mąż jest fanem motoryzacji i wie, że to bardzo dobra firma. Poza tym fotelik jest do 36kg, czyli około 12 lat i można go prać. Zobaczymy jak się sprawdzi...
Jestem bardzo ciekawa tego płaszczyku z zary... pokaż koniecznie fotkę!:yes:
No i gratuluję sukcesów babć.:happy:
patrysia - dzięki!;-) Też bym się z miłą chęcią ponudziła...:-)
Ania31 - tylko pozazdrościć takich nocek...:wink:

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny!

Hej.
Oliwka ma zapalenie oskrzeli szczerze powiedziawszy kamień z serca mi spadł bo obawiałam się zapalenia płuc I dostała antybiotyk o smaku malinowym bardzo jej smakuje do tego stopnia że wyrwała mi z ręki łyżeczkę i ssała aż przestała być słodka:blink::-D
Moniamons skoro maja interesuje się przez kilka dzni zabawka to i tak dobrze Oliwka zauważa zabawki dopiero gdy się na nie natknie i tylko na chwilę lepsza frajda to gazeta, pilot, i obczajanie kątów
Gosia to rzeczywiście nieciekawie:no: niestety ,państwowa służba zdrowia :no:
kaska x25 wydaje mi się że mały jeszcze "dorośnie 'do chodzika Zauważyłam żetak jest z Julką teraz na nowo odkrywa swoje zabawki wcześniej spełniały funkcje zawalidrogi głównie
Ania 31 za to u mnie będze ciążka noc cośczuję Oliwcia rozdrażniona kaszel jamęczy więc co chwilęwybudza się z płaczem ... a ja już id kilku dni oczy na zapałkach mam ,dosłownie

reklama
anna-ajra Az ci zazdroszcze tej nocki, my tam miewamy teraz nocne pobudki na muzyke poslucha jakies 2 godz. i idzie spac:baffled: Tak kolo 1ej. :nerd: dawna cloe trzymajcie sie niedawno przechodzilismy to samo. Te wstretne chorobska a swoja droga fajny ten wasz lekarz takie dobre leki zapisuje moj to zawsze zinnat wstretnie gorzki i jeszcze nie pomaga:no::-) Mam nadzieje ze jednak troche sie przespisz.:dry:Patrysia ale mi smaka z ta jajecznica zrobilas:baffled: A ja w domu jajek nie mam:wściekła/y: A oto moj Mati dzisiejsze zdjecie tylko jakos daty nie moge ustawic:wściekła/y: No ide spac bo mi sie znow obudzi NA MUZYKE:crazy:

Załączniki

• DSCN0069.jpg
    DSCN0069.jpg
    91,1 KB · Wyświetleń: 28
Do góry