reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej!

Mój Jaś nie dość, że coraz szybciej i sprawniej raczkuje to coraz mniej śpi w dzień stąd brak czasu na bb:-(. Dziś np spał przed południem 2 godz tylko dzięki temu, że był bujany w wózku i pól godz po południu:no: Na dodatek znów ma katar:wściekła/y:
Wczoraj wieczorem byliśmy z Piotrusiem prywatnie u pani otolaryngolog ponieważ już 3 tydz miał katar i kaszel. Według niej spowodowane jest to chorymi zatokami, mnie również obejrzała i wygląda na to, że też mam chore... Dostaliśmy mnóstwo syropów i kropli i przez 2 tyg mamy się kurować. W tym czasie Piotruś ma mieć przerwę od przedszkola, czeka mnie więc kilkanaście ciężkich dn:no: Mam nadzieję, że Jaś nie zaraził się od nas, katarek zazwyczaj ma zwykły, przezroczysty choć fridą czasem w nocy lub na ranem wyciągałam lekko żółtawy...:baffled:

Kluska79 - z moim Jasiem picie wygląda podobnie, soczków właściwie żadnych,czasem uda mi się odrobinę podać mu na łyżeczce, z herbatek najchętniej pije koperkową.
moniamonis - witam!

Zytka - u nas nocki ciągle koszmarne, myślę, że to od zębów bo Jaś strasznie pociera sobie dziąsełka:-(
anna_ajra - fotelik śliczny:-)
kaskax25 - super, że mały prawie zdrowy no i gratuluję pierwszego zębolka:-D

Pozdrawiam

reklama
Hej
Dziś był zwariowany dziń biegałam na cmentarz do przedszkola po Julkę i na zakupy ... a na dodatek w Biedronce wkurzli mnie na maksa Nie mają terminalu w związku z czym nie mogłam zapłacicić kartą więc półgodzinna walka z dwójką maluchów w sklepie poszła na marne bo zakupy musiałam zredukować do kwoty 30 zł czyli więkzszość zostawić przy kasie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co za sklep:angry::angry: jak moożna w dzisiejszych czasach nie móc płacicć kartą:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:
Moniamonis witaj :-)Maja zaskoczy więc się nie przejmuj Moja Oliwcia co prawda robi papa i kosi kosi ale nie bardzo chciała pokazywać gdzy intensywnie o to walczyłam Dopiero po trech dniach niewidzenia ( ze stwrszym dzieckiem byłam w szpitalu) zeobiła mi niespodziankę :-)...a teraz i tak pokaże jakma humor
Gosia coś w tym jest że raczkujące maluchy maka więcej energii oliwcia też zredukowała długość drzemki a na dodatek dzie zaczyna o szóstej .
Kaska gratuluję ząbka:tak:
Anna ajra zakupy widać udane:tak:
Kropecka jak tam budowa?

monia witaj!
u mnie to ze Igunia siada na nocnik to zasługa babc, a zwlaszcza mojej mamy, która mnie i mojgo brata sadzala jak tylko dobrze siedzielismy, teraz Iga wie ze poranny nocniczek to rytuał:tak: chyba sie juz przyzwyczaiła ze bijemy jej bravo jak tylko usłyszymy muzyczke... poza tym, Igus wymawia duzo sylab ale głownie dlatego ze babciom buzie sie nie zamykają:-):tak: wiec sama powtarza jak najeta wszystko co usłyszy, zwłaszcza końcówki wyrazów lub krotkie sylaby...dzisiaj byłam w szoku bo 3 razy pod rząd powtórzyła po mnie ŁAŁ ślicznie wymawiając Ł...pewnie to jednorazowe ale codziennie jest cos nowego:tak::baffled:
anna fajny fotelik, tez zastanawiamy sie powoli jaki wybrac, ale jeszcze nie ogladałam żadnego w rzeczywistosci:sorry2: czym sie sugerowałas wybierajac te firme?:dry:
co do ubrań na zime to mam juz dwa kombinezony na zime, dwie kurteczki i raczej wiecej nie planuje...a na roczek mam juz sliczny płaszczyk z zary i buciki-botki za kostkę z kokardką z boku:rofl2: wiem , ze to jest jeszcze troche czasu, ale jakos nie mogłam sie powstrzymac...
kaska gratuluje pierwszego zębolka:-)
a i idąc za ciosem wystawilam cosik na allegro, tak z ciekawosci, ale póki co ciiisza...chyba to nie dla mnie:baffled:
zytka u mnie tez ława to ulubiony mebel przy którym Igunia stoi:-( niestety jest ze szkła, wiec cos nie widze go w salonie w najblizszym czasie:-:)no:
cloe niestety z biedronka nie wygrasz, nigdy chyba nie wprowadzą tam płatnosci kartą, ja płace karta dosłownie wszedzie, nawet w kiosku, wiec tam gdzie nie moge nią płacic po prostu nie wchodze, dobrze ze obok biedronki mam małe tesco;-):-p
moj mąz ma dzisiaj doła, bo jego najwazniejszy klient, dobrze ze nie jedyny:szok:, wypowiedział mu umowe na obsługe prawną:baffled: szkoda gadac...:-(gościu uznał ze ma tyle kasy ze nie musi juz prowadzic interesów, do końca roku chce miec wszystko z głowy...:crazy: porażka, ale cóz takie jest zycie, moze teraz chociaz tatus bedzie wczesniej wracał do domku:-p ide go pocieszac:happy2:;-)
miłej nocki

Anna_ajra- kupiłam wczoraj ten sam komplet, tylko czapki i szalika nie kupiłam, nasi chłopcy będą ślicznie wyglądali tej zimy:-D. Co do fotelika to również ten chcemy kupić(nie papuguje:-D) , ale jeszcze się troche boje i poczekam chyba do nowego roku. Wagowo nasz fotelik jeszcze jest dobry więc nie ma pośpiechu.
Ponieważ w Mikołowie ( gdzie mieszkam) otworzyli coccodrillo dopiero miesiąc temu po raz pierwszy robiłam tam zakupy i musze przyznać ,że mają śliczne ubranka. A ponieważ mój starszy syn zgubił wczoraj kurtke w szkole:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, kupiłam jemu również kurtke w tym sklepie.
ladna.ex.panna- brawo dla Iguni;-), a męża jakoś uda Ci się pocieszyć, czasami tak bywa.
Gosia- oj współczuję, mam nadzieję że po tej kuracji będzie już dobrze. Dominik też coraj krócej śpi w dzień, najgorzej że w nocy też- już po 6 mamy pobudke:crazy:.
Zytka- fajnie ,że dziadki mogą nacieszyć się Marcelkiem, moi Dominika widzieli we wrześniu, następna wizyta dopiedo w lutym:sorry2:. Święta w tym roku spędzamy sami w domku, w spokoju:-).

Teściowa nie widziała moich dzieci od sierpnia, nie pisałam o tym (chyba) ale strasznie nas zdenerwowała (mnie i męża) i powiedziałam jej że ma się od nas trzymać z daleka:angry:, jak ma mieszać to niech się wcale nie pojawia. Wole o niej nie myśleć bo mi ciśnienie skacze. Niby jest ok. i nagle wyskakuje z czymś takim ,że szook. Współczuję mężowi takiej matki:-(.
Pędze robić śniadanko i jedziemy na groby.

jestem jestem ale na chwilke a tak duzo napisalayscie ze teraz nie moge odpisywac bo musze sie szykowac za chwile jedziemy na cmentarz wiec jak przyjade odpisze moze jeszcze potem wejdziemy do mojej babci albo do moich rodzicow nie wiem ale zapowiada sie ciekawy dzien :dry: pelno ludzi ... ufffff :sorry2:

przepraszam ze nie odpisuje teraz .... ale nadrobie to obiecuje Wam :-D:-D:-D:-D:-D

Ładna ex panna no to babcie wykonałay kawała dobrej roboty :tak:
Kluska moja mieszka 120 km ode mnie i dobrze bo gdyby mieszkała bliżej oj działo by się działo:rofl2::baffled::angry:
A co do cocodrillo to zazwyczaj czekam na wyprzedaże :-pchoć teraz zobaczyłam prześliczny komplet na zimę dla Julki i chyba się skuszę.Uciekam gości mam do potem:-)

juz jestem
przed chwila wrocilismy z cmentarza, maluch bawi sie w lozeczku wiec mam chwilke :tak:
kluska79 - tesciowe ... mnie dzis moja zadziwila :tak:
ladna.ex.panna - to babcie maja pozytywny wplyw na Igusie :-) a co wystawialas na allegro moze kupie hihih ;-)
cloe - biedronka ach biedronka ... :dry:
gosia78 - zdrowka dla Was :tak:
anna_ajra - fotelik fajny :tak:
mysza - Ty detektywie hihih :-D
moniamonis - jeszcze nie raz zadziwi Cie cos w Julce czego nasze dzieci nie beda potrafily zrobic - kazde jest inne i uczy sie czegos nowego wiec zobaczysz ze bedziesz sie nam chwalila i to nie raz :tak:;-)

maly mi sie juz buntuje :dry:

cicho szaaaaaaaa
ja wlasnie zjadlam kolacyjke moj m usypia malego... :blink:
jeszcze przed 20 bylismy dotlenic sie z malym na 15 min spacerku :tak:
a po poludniu jak za nie pamietnych czasow polozylam sie z malym i spalismy 2,5 godzinki :szok: nie wiem co teraz bede robic czy zasna czy nie
ale zaraz ide sie kapac...
moze potem jeszcze wejde - zobacze :tak:

Witam sie wieczorkiem:-) Patrysia jak widze zebolkow nadal brak. Moze to i lepiej bo Mati strasznie przechodzi to zabkowanie. Wczoraj caly wieczor razem ze mna zreszta wymioty na zmiane. Dzis juz bylo lepiej, ale bidulek nic nie chce jesc. Troche sie martwie bo juz od jakiegos czasu waga stoi mu w miejscu. Moze to ta anemia???:angry: Tez sie dzis z malym zdrzemnelam bo jakas grypa mnie dopadla:no:Kluska 79 a to sie synkowi pofarcilo jeszcze ci czesciej kurtki bedzie gubil:wściekła/y:Ladna ex.panna Chyba jednak kupie nocniczek z pozytywka po takiej reklamie:-)Biedna lawa:wściekła/y:dawna cloe mam ten sam problem z biedronka, chcialabym placic karta a nie mozna, no i wybieram Tesco:-)Gosia 78 Mam nadzieje ze Jas sie nie rozchoruje. Mati tez coraz lepiej raczkuje no i niestety staje przy wszystkim przy czym sie da. Nie raz juz lepek potlukl:no: anna_ajra kiedy ja sie uzaleznilam od allegro:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Pozdrawiamy:happy2:

reklama
Hej
Ja dzisiaj dzień spędziłam u teściów na obiadku, na szczęście nie mogę na nich narzekać, teściu pomaga w wykańczanu naszego domku, a teściowa nie dość, że obiad ugouje to jeszcze da wałówę, więc przez kilka dni nie muszę gotować:-):-):-) Jutro obiadek u mojej mamy:-)

kaskax25 ja też jestem uzależniona od allegro:tak: Zaczeło to być już niebezpieczne bo kupowalam rzeczy, których kompletnie nie potrzebuję:zawstydzona/y:. potem wpadłam na pomysł, że może jak sama będę coś sprzedawać to może to zaspokoi moje potrzeby, ale mój debiut nie był zbyt udany, poza tym nie mam zabardzo co sprzedawać:-( bo planujemy drugie dziecię i wszystko może się przydać!!

Dobrej nocki i do jutra

Do góry