reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam sie niedzielnie:-D
anna ajra tak zamówiłam na allegro i przysłali mi juz nowy aparat:-Dwiec moge dalej dokumentować poczynania najmłodszej swojej latorosli:-D:-D
mogę podać stronkę gdzie mozna wgrać filmik i potem tylko linka i na forum:confused:
Ciesze sie ze podobały sie wyczyny małego teraz jest na etapie stania przy wszystkim czegomoze sie złapać i nagrywanie go nie jest juz takie proste bo musze go w razie czego złapać:sorry2:

reklama
Witajcie! U nas wszytsko gra. Od jutra znów do pracy:wściekła/y: Tato już coraz lepiej, więc chyba mama przyleci do nas pod koniec miesiąca. Michałek szarżuje, że juz mi czasem ręce opadają. Dziś nad ranem, zmienił pozycję spania chyyba z 10 razy i za każdym był odkryty całkiem. Postanowiłam, że kupię mu śpiworek- mama jak będzie lecieć to mi przywiezie.
Monika_maz- przykro mi z powodu babci- trzymaj sie.
Aha dziewczyny- mamy chłopców- czy wasze dzieci też się łapią za "p..." przy każdej sposobności??
Pozdrawiam was wszystkie :)

tyle mam wam do powiedzenia i tylko małą chwilkę
w domu cały pokój zastawiony pudełkami z meblami kuchennymi, to potrwa jeszcze kilka dni, zmieniamy też przy okazji lodówkę, ale nic nie kupiliśmy jeszcze i może będziemy bez lodówki przez kilka dni - chyba się zaprzyjaźnię z sąsiadami :-) albo będę jadać na mieście
wczoraj wieczorem Igi miał 37,6 i lekko pokasływał :( dzisiaj pierwszy raz jest z moją mamą cały dzień a mama nie prowadzi samochodu i ciężko jej się wybrać do przychodni: znieść wózek, ubrać go odpowiednio etc. łatwo nie jest :crazy:
dzisiaj poziom w łóżeczku obniżyliśmy, bo Igi nie tylko raczkuje, zaczął klękać na kolanach i wyglądać co jest za łóżeczkiem :-D próbuje stawać nóżką z kolan, ale nie wstaje jeszcze.
Przyszlirodzice to pewnie tata się cieszy??? :-D Igi wymawia mamamama i babababałyba (ewentualnie mamałyga), ale tata ani w ząb!
Paulineczka owszem, przy każdej rozebranej okazji jest łapanie za ptaszka :-)
Zytka serdeczne urodzinowe życzenia dla Marcelka!!!! to jest niesamowite, jak szybko mija czas. No i imponująca waga :-) Igor waży niewiele ponad 8kg

co z Aggy, Miauczusiem, Najką?

:rofl2:Nawet nie wiecie jak ja sie ciesze nie mowiac o tacie ktory wrocil do nas na kilka dni a 10go znow jedzie na 3 tygodnie:( chyba jje sie zakodowalo bo ja wszyscy uczyli zeby powiedziala tata zeby mu zrobic p[rzyjemnnosc jak wroci i sie udalo mala mowi tatat tata ata :) a dzis jej wyszlo glupku hahahahha ale sie nasmialismy to byla jakas akkrobacja z dydkiem i wyszlo centralnie glupku hahahha

Mąż w Belgii od wczoraj, wraca we wtorek wieczorem lub środe rano:dry:
Piotrek w szkole, mały śpi a ja kawkuje sobie i myśle jak tu odzwyczajać Dominika od piersi. Nie całokowicie ale tak max 2 razy dziennie pierś, no i aby nie budził się w nocy. Są noce że co pół godziny, co godzine się budzi a ja całą noc chodzę i karmie. Jak nie daje cycka jest płacz, rozpacz i histeria:crazy:. Dzisiaj było lepiej budził się tylko 3 razy. Nie przespałam całęj nocy od urodzenia małego.
przyszlirodzice- gratuluję małęj gaduły:-)
Rekinasia- zdrówka dla Igiego
Cloe, Gosia- życze wytrwałości z małymi przedszkolakami

czesc maminki,

pisze tak, bo trzymam kube na kolanach i musze pisac jedna reka. dawno sie nie odzywalam, ale jestem zawalona robota. jeszcze wspomagalam jedno centrum, bo bylo tam otwarcie, wiec poza swoja robota wykonywalam jeszcze prace za nich. wracam do domku, to jestem wykonczona. wiec weekendy w calosci poswiecam kubie. nie ulatwia mi tez to, ze m. teraz bardzo duzo jezdzi i rzadziej go widuje. dzis siedze w domu, bo niania ma jakies sprawy rodzinne wiec wzielam urlop.

kuba sie rozwija, probuje raczkowac, choc na razie tylko do tylu i wscieka sie, kiedy nie moze dotrzec do zabawki ktora sobie upatrzyl. postanowil calkowicie zignorowac ten etap rozwoju jakim jest siadanie. posadzony siedzi, ale sam sie nie kwapi, zeby siadac. w samochodzie wydaje dzwieki trrr, wiec chyba mu sie kojarzy z silnikiem. A tak poza tym szybko sie nudzi, juz dluzej nie potrafi zajac sie zbawkami, chce zeby stale z nim siedziec.

A moja szwagierka jest w ciazy. To dopiero 8 tydzien, a ona juz strasznie przytyla. Wyglada jak kaszalot. Pozyczylam jej moje ciuchy ciazowe, ale nie wiem, czy sie w nie zmiesci.

Ide polozyc kube spac. Marudzi strasznie dzisiaj, albo na pogode, albo na zeby, juz sama nie wiem.

Postaram odezwac sie pozniej, ale nic nie obiecuje, bo tak to teraz ze mna jest niestety, mam nadzieje ze sie nie gniewacie, bo ja caly czas o was mysle - no w kazdym razie wtedy, kiedy mam czas
Buziaki

Witajcie mamuśki. Widzę, że u każdej z nas ten sam problem....brak czasu. Dziś idę do pracy. Wogóle to nie mówiłam wam jaką miałam afere w pracy. Od 2 miesięcy chodzę i proszę o wieczory. Teraz miałam urlop, więc poszłam zobaczyc godziny, a tu poniedziałek 7:45. No przecież aż mi się włosy zjeżyły!!! Do personalnej weszłam dosłownie z drzwiami! Tak ją wyzwałam, że na koniec zaczęła się jąkać i aż jej łzy w oczach stały. Powiedziałam, że przyjde jutro po moje nowe godziny i wyszłam. No i poszłam w piątek, mówie hi a ta wystraszona mówi że dzwoniła do mnie tylko nie odbierałam, (mają mój stary numer- nowego nie dalam, zeby mi du... nie zawracali jak jest busy. Podała mi nowe godziny, podziekowałam, przeprosiłam za wczoraj ( naprawde ją dosłownie zbeształam) i właśnie sie zastanawiam czy dzis poniose jakies tego konsekwencje.
Michaliński wczoraj jak był tatko w domu był bardzo grzeczny, a dzis.... już mi histerię zrobił, bo nie mógł usnąć. Wziełam wozek,pojezdziłam i udało sie. Ciekawe jak bedzie dalej. Pozdrawiam was wszystkie mamuśki
Dziewczyny właśnie rozglądam sie po necie za śpiworkiem, może mi któraś z was coś poradzić??
AHa i chciałam zapytać czy ma któras z was taką zabawkę: SZCZENIACZEK UCZNIACZEK Fisher Price?? Zastanawiam się właśnie nad jej zakupem. Tutaj są, ale gadaja po angielsku i nie wiem czy kupować, chyba jednak wolałabym żeby mówił po Polsku

Ostatnia edycja:
reklama
witam Was dziewczyny
ale u nas sie tragedia stala!!!!! :szok::szok::szok::szok:
poszukiwana dziewczyna majaca 19 lat u nas w rybniku boguszowicach ktora wyszla z domu 31 sierpnia zostala zamordowana 6 wrzesnia - masakra znam ja i jej rodzine i jak to uslyszalam to az mi serce podskoczylo do gory!!!! taka tragedia
Znalazł ją nagą pod kamieniami - Polska - Informacje - portal TVN24.pl - 06.09.2008
to jest link z ta historia.....
kurcze jeszcze do teraz nie moge w to uwierzyc CALE ZYCIE BYLO JESZCZE PRZED NIA :-:)no::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
a tego kto to zrobil to wsadzilabym go na dozywocie albo odplacila tym samym.....

Do góry