reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Jaś wreszcie zasnął, jak nigdy do tej pory dziś prawie nie spał w dzień... Podczas karmienia strasznie dużo łyka powietrza:no: a potem ciężko go odbić. :wściekła/y:
Po jednym karmieniu odbija mu się nawet 5 razy...Próbowałam karmić na siedząco i na leżąco by miej łykał ale nic to nie daje.:no:
Co do mojej wagi to ważę tyle co przed ciążą, jeśli chodzi o brzuch to niestety nie wygląda najlepiej:-( Robię brzuszki więc może choć trochę się zmieni...

Anna ajra - jedziemy do rodziców na święta. Po świętach M wyjeżdża na 3 tyg w góry, na obowiązkowy obóz szkoleniowo - kondycyjny więc ja z maluszkami zostanę na ten czas u rodziców a w międzyczasie zrobimy chrzciny Jasia:-). Tu do nas, do Mirosławca, nikt by raczej nie przyjechał, trochę za daleko.:no: Co do walki z pleśniawkami - mam podawać 2x2ml nystantyny a oprócz tego 3,4x dziennie po kilka kropelek na język i tak przynajmniej przez tydz.
Nasz lekarz zaleca profilaktycznie pieluszkować do 4 miesiąca:baffled:

reklama
Dziewczyny pomóżcie!:unsure: Zaczęłam krwawić tak jak na miesiączkę.:szok: :surprised:
Nie wiem, czy to normalne??????:confused::confused::confused: :confused::confused::confused:
Trochę późno by dzwonić do mojego gin...
Po porodzie przestałam plamić 01 marca.
Nie wiem, co mam robić!?:szok:

anna_ajra - u mnie dokładnie to samo... w poniedziałek mamy lekarza rodzinnego to się podpytam i ew. zadzwonię do gina.... poza tym nic nie czuję, żadnego bólu, nawet takiego jak na @. Ale się zgrałyśmy z tym. Poświęcamy cały czas problemom i radościom naszych maluszków ale z nami też różnie może być.

Anna ajra u mnie dziś podobnie . Krwawienie takie jakbym miesiączkę miała:baffled: Chyba troche za wześnie na takie cuda co?:confused:
We wtorek wybeiram sie na kontrolne badanie to sie okaże:dry:
Agawa ja to bym musiała założyć klub nie dopajaczy ale karmiących butelką. Niestety oliwka sama zadecydowała,pokazała co myśli o moich piersiach, ma je totalnie w nosie. Do około m-ca coś tam pociumkała teraz ja tylko probuje wsadzić jej sutka do buzi krzywi sie jakby to było coś niedobrego:confused::baffled:
Kropecka masz racje. Ostatnio z Julką na placu zabaw spotykamy dziewczynki w jej wieku ...i ich babcie. Nie mówię że babcie sa żłe ale przydałaby mi sie tutaj znajoma z dziećmi w moim wieku najlepiej siedząca w domu jak ja ... no cóż pomarzyć każdy może:sorry2:

Hej
Witam się z rana :-) mlody miał ciekawą noc:-)
Ania_ajra - u mnie jeszcze sie nie skończyło... więc raczej nie pomoge...
Cloe - u mnie jest pare dziewczyn w moim wieku :-) już jestem umówiona na spacer i nie mogę się doczekać spacerow :-)

Pozdrawiam Mysza która po godzinie snu jest wyspana :-D

dziewczyny, skoro nie karmicie piersią to jest możliwe że już miesiączkę dostałyście. Znam osoby które miesiąc po porodzie w ciążę zaszły :o

Paulineczka oliwka na termometrze? :szok: i jak to pomaga Michasiowi w robieniu kupy???
u mnie waga +3 tylko do stanu przed ciążą, brzusio OK, zero rozstępów, praktycznie płaski, ale martwią mnie piersi, już zmieniły kształt, boję się co będzie dalej... :-(

Anna ajra- w trakcie stosowania Cerazette miałam częste, nieregularne krwawienia zwłaszcza wtedy gdy wprowadzałam już stałe posiłki Piotrusiowi. Jeśli dokarmiasz butelką to myślę, że mogło już u Ciebie pojawić się krwawienie.

wstawiam malutkie porównanie. Jak myślicie który to Wiktor a który Olek? :)

dresikiwh7.jpg

Gosia - trądzik już prawie zniknął. Jeszcze ma troszkę takich białych krostek. A co do spania to o ile jak nie było Olka Wiktor budził się przy każdym hałasie tak teraz Olek potrafi się wydzierać a Wiktor śpi jak kamień. Odwrotnie w sumie podobnie, chociaż jak Wiktor wrzaśnie znienacka to potrafi obudzić Olka

reklama
Do góry