reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Witam sie mala spi wiec mam chwilke wiec z butla to juz chyba zostaniemy zapan brat bo cyc to tylko rekreacyjny zeby napoic mala bo tam prawie nic nie ma choc ciagnie i ciagnie w koncu wypluwa i zaczyna krzyczec to chyab juz jej nie leci;( iec siegam po butle :( ahhh jak by tak mozna bylo wlac sobie mleko do cyckow:p
A co stosujecie na rozstepy i na ta rozciagnieta skore? bo ja mam straszne rozstepy i wisi mitaki walek tluszczu i skory i chcialabym sie tego pozbyc wiem ze najklepsze sa cwiczenia ale jeszcze nie jestem do konca zarosnieta:/ i wogole moj slepy dziadke gin nie sciagnal mi jednego szwa i mi sie babra ide do niego w poniedzielek alebo we wtorek

A mam jeszcz ejedno pytanko ile czasu trwalo odpaniecie kikuta u waszych maluszkow? Mala we wtorek konczy 3 ttygodnie a on sie nadal trzyma a jak jej przy nim grzebie i gencjanuje to biedna krzyczy w nieboglosy az mi jej szszkoda

Witam sie. Michalek dzis zmienil nieco pory karmienia i tak sie budzil srednio co 2 godzinki na jedzenia. Jadl dotychczas malo- tak po 60 do 90 ml, a w nocy zjadl raz nawet 115 :szok::szok: W ciagu doby wyszlo mu 680 ml, a powinno byc 600- dziewczyny czy on nie za duzo je????????
Rekinasia- ja sie balam, ale mama bardzo delikantie i plyciutko dawala mu ta oliwke i pomoglo mu to znacznie (oczywiscie nie od razu tylko po kilku godzinach). Dzis w nocy zrobil jednak kupke bez szczegolnych wysilkow:confused:niewiem moze ten caly infakol zaczal dzialac:confused:
Kropecka- ja obstawiam Olka po lewej:tak:
ANna_ajra- ja tez mam podejrzenia ze to moze okres juz:baffled:
Mysza- ja tez juz sie coraz mniejasz iloscia snu wysypiam:szok::szok:a takim bylam spiochem, ze szok

Cześć dziewczyny!:-D
Dzwoniłam rano do mojego gin.
Powiedział, że takie krwawienia mogą jeszcze występować. Mówił, że organizm się oczyszcza i jest to jeszcze po-połogowe. Jeśli pojawiłby się skrzepy, obfite krwawienie, gorączka i złe samopoczucie, to należałoby się z nim skontaktować.
Także jestem spokojna - to nie miesiączka.:cool2:
Wielkie dzięki dziewczyny!:happy2:
Buziaki

Przyszli rodzice jak znajdziesz sposób na rozstepy i zwisający brzuch toja chętnie skorzystam:tak:PO Julce brzuch ładnie się schował już po miesiącu nic nie było widać teraz nie tyko wisi to jszcze te rozstepy:wściekła/y::angry:
Anna ajra moje krwaweinie ustalo więc pewnie to to samo co u ciebie nic nie boli nic nie piecze... i dobrze jakoś do miesiączki mi sie nie spieszy:cool2:
Kropecka Olek toten z prawej wg mnie;-)
Paulineczka jeśli Michaś chce jeśc todobrze wiesz mi o wiele gorzej gdy dzidzia jeśc nie chce Jednym słowem twój synek , jak na prawdziwego faceta przystało,potrzebuje konkretnych porcji:tak:;-)

Cześć dziewczyny

Myśmy mieli dzisiaj "udaną" noc ale nie ze wzgledu na Miłka tylko Kamilka. Misiek wymiotował w nocy i czyściło go na zmiane. Dziś rano też jeszcze wymiotował a caluteńki dzień go czyściło. Normalnie nawet jeść nie chciał a wmusić w niego picie to normalnie graniczyło z cudem. Teraz usypia go tata i mam nadzieję ze dzisiejsza noc będzie ok.

Cloe przykro mi:-(
przyszlirodzice nie wiem czy się nie mylę ale podoba mi się Twoje podejście do butli i cyców :-)co do kikutka to MIłkowi odpadł po 2 tygodniach jakoś, ale my używaliśmy tylko spirytusu a dokładniej gazików "leko" nasączonych spirytusem i gotowychh do użytku.

Anna_ajra - dobrze że to nie @ oby nie wracała długo - tylko nie za długo ;-)

kropecka dla mnie Olek po prawej!!!:-)

Dobry wieczór!
Moja maleńka nabawiła się katarku. Wpsikuje jej marine i odciągam - strasznie tego nie lubi:baffled:. Nie wiem co z wyjazdem na święta jak sprawa się nie polepszy....

Dziś kupiłam laktator ot tak na wszelki wypadek. Pierwsza próba -porażka! Boli sut oj boli!:no: A jak jest z karmieniem starszego malucha? Podobno brodawka hartuje sie w miare jak bobas rośnie i mu się bardziej szczęki zaciskają...Tzn że najgorsze dopiero przede mną? Nie miałam jakiś specjalnych problemów na początku z bólem piersi...

Przyszlirodzice ja walcze z rozstępami maścią z mocznikiem robioną na recepte
( 5zł za 100g) i skutki są widoczne, nawet po kilku dniach:tak:...Gorzej z fałdem skóry na brzuchu:errr: Psikam na to zimnym prysznicem , bo i tak gorącego nie wolno mi brać bo bym dostałą krwotoku (podobno) z macicy..Zabieram się do foliowania i wklepywania Good Bye Cellulite, ale jakoś nie wiem jak sie za to zabrać bo część brzucha i ud mam w rozstępach a reszte tzraba nasmarować czymś co zbija tłuszcz...Pomyśle o tym jutro...A wiosna tuż tuż...

Witam dziewczyny w pochmurną niedziele Dziś spodziewam sie gości. i nie wiem czy mam ochote na to goszczenie:baffled: Nie wiem sama na co juz mam ochotę Robi sie ze mnie mega maruda Musze wziąść się za siebie
Apina kto wypisał recepte na ten krem Dermatolog? Zastanawiam się co zrobic z moimi rozstępami niech prynajmniej zjaśniej bo te bordo pręi wcale mi nie odpowiadają:no:
Agawa mnie juz nie jest przykro choć z jakiegoś powodu mało depresją nie przypłaciłam ... nie wiedzieć w sumie dlaczego pierwsze na butli wychowałam nigdy nie robiłam z tego problemu a teraz ? Moze to spadek ciążowych hormonów wywołałtakie zawirowania w moim nastroju:dry:
Suma sumarum moje piersi co najwyżej i służą mążowi:-p:cool2:

reklama
Cześć Koleżanki,

agawa, cloe - no jestem za tym klubem dopajaczy. Ale choć uważam to karmienie piersią za strasznie przereklamowane (mam na mysli te opinie o metafizycznych doznaniach w trakcie karmienia), to czuję się jak wyrzutek społeczeństwa i oczami wyobraźni widzę te potępiające spojrzenia na wiesć, że nie mam pokarmu i nie karmię piersią.... brrr, mam chorą wyobraźnię. Chyba się na jakąś terapię kwalifikuję

kropecka - Olek to ten po prawej:-)

Myyszaaa - Ty normalnie jesteś takie nasze forumowe słoneczko:-) Zawsze mi raźniej po Twoich postach

anna_ajra - ja też dość mocno krwawie, ale nic mnie nie boli. Choć może to za wcześnie na miesiączkę, co?

Koleżanki, poradźcie coś. Moj Kuba po jedzeniu szybko zasypia. Dają go do pionu do odbicia - beknie tak ze 2-3 razy jak bryniol z knajpy. Potem kładę go do łóżeczka, a on co prawda zaśnie, ale najpierw pół godziny stęka - jak na kupkę. W pieluszce nic nie ma, nie jest to kolka, a on napina się i stęka. Potem zasypia. Czy któraś z Was też tak ma? Co to może być? Czy to normalne w ogóle?

Pozdrawiam
aggy

Do góry