reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

witam wszystkie Dziewczynki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bardzoooo długo sie nie odzywałam , pewnie mnie juz nie pamietacie..:-(
na swoje usprawiedliwienie powiem, ze od paru miesiecy nie mialam internetu...kupilismy mieszkanie, remont trwał wieki i dopiero dzis nas podłączyli i szybko chce nadrobic straty..
Powiem króciutko co u mnie... z ciążą jak narazie(i oby tak do konca0 wszystko w porzadeczku..maluszek strasznie sie wierci i kopie mamusie niemiłosiernie! Mówimy na niego żartobliwie "nocny Marek" ( jest bardzooooo aktywny własnie w porze mojego snu), albo "Jaś wędrowniczek" bo jak juz zacznie swoje wedrówki po moich wnętrznościach to nie ma ich konca;-)
Już drugie usg potwierdza, że to jednak synuś( tatus dumny jak paw!)...
co jeszcze..???? hmmm chyba narazie tyle..teraz zabieram sie do czytania waszych opowiesci..mam sporo do nadrobienia!
buziaczki cieplutkie w wasze brzusie!

reklama
miauczus, a ta babka ile miala komentarzy pozytywnych? dasz mi linka na ta aukcje zebym mogla zobaczyc?

ja kupilam wozek spacerowke nowa na allegro i tez mialam mnostwo problemow. kolka piszczaly, zwracalam do reklamacji odsylali mi naoliwione ktore po przejechaniu 200 m znow zaczynalo piszczec. wkurzylam sie, postraszylam ich Biurem Ochrony Konsumenta i przyslali mi nowe kolka.

pracuje w sądzie, w wydziale karnym, dlatego takie sprawy jak oszustwo mnie interesuja.

aha, ja gleboki wozek tez uzywany na allegro kupilam ale duzo wczesniej niz rodzilam wiktora, wydawal sie ok i wysatwilam pozytywa a dopiero jak zaczelam go uzywac okazalo sie ze z jednego kola schodzi non stop powietrze :/

Cześć baby!!!
Witaj z powrotem adziamx3- mam nadzieję że teraz gościć częściej będziesz!!!
anna ajra - oj jak bym chciała znów naturalnie rodzić- kurcze najwspanialsze uczucie na świecie(jak się oczywiście nie ma komplikacji) ja nie miałam. rodziłam 15 minut :-) a i tak nie byłam na szkole rodzenia bo... leżałam w szpitalu- tam miałam prawdziwą szkołę. Tak że jak przyszło co do czego to jak położna kazała mi nabrać powietrza i przeć to ja parłam tylko nie tą cześćią ciała co powinnam :-)tzn zamiast d..ą to ustami. z całą siłą wydmuchałam wystękiwując powietrze :-)- trzeba było przy tym być niezłe jaja nawet ja się śmiałam w takim momencie :tak::-)No co ?? nie wiedziałam co to znaczy pchać - teraz wiem srać ile sił :tak:Sorki za wyrażenie ale jak ma to komuś pomóc to służę :-) Ania - najważniejsze jest nastawienie - ordyantor ginekologi stwierdził na 1 tydzień przed moim porodem że w ciemnych barwach ten mój poród widzi - co mnie wku...ło i odpowiedziałam mu że będzie dobrze bo ja to wiem. I z tym nastawieniem rodziłam na zasadzie - JA MU TU ZARAZ UDOWODNIE I POKARZE CIEMNE KOLORY!!!:tak::-)
Gosia 78 - daj znać jak ci pójdzie usypianie Piotrusia bo muszę z kogoś wziąść przykład a nie mam natchnienia.
Ika_s - podziwiam Cię że kupujesz takie witaminy od firmy która zajmuje się myciem, praniem i gotowaniem - tzn wszystkim. Jakoś dziwnie mi to brzmi że lekarz poleca produkty takiej firmy. Wiem ze musisz wierzyć swojemu gin ale kurcze bałabym się kupić witaminki i je zażywac jeszcze w ciąży. Witaminki na których zakup i kontrolę tak naprawdę wpływu nie mamy. Bardziej ufam aptekom przynajmniej jak coś jest nie tak to wycofują ze sprzedaży - tak było z feminatalem N rzez jakiś okres czasu i oczywiście materną.

Hej!

Kropecka - napisałam do Ciebie PW, doszła?
Miauczus 54 - razem z mężem kupujemy przez internet sporo rzeczy ale raczej nowych, od większych firm, jeśli coś używanego to raczej książki. Mam nadzieję, że uda Ci się odzyskać pieniądze i pozbędziesz się tego wózka
lileczka - ja również biorę Feminantal N ale wyniki po każdej morfologii idą troszkę w dół:-(
Anna ajra - podobnie jak Agawa mam dobre wspomnienia z porodu naturalnego choć trochę to trwało, jeśli nie ma komplikacji to na prawdę nie ma czym się stresować zresztą sama zobaczysz...

Hej dziewczyny. Dziecko mi dalej szaleje a ja już nie mam na to siły:-(
Adziam x3 witaj spowrotem Gratuluję synka . Czy dobrze pamiętam ?Chłopczyk miał mieć na imie Paweł:confused:;-)
Anna ajra nie stresuj sie na zapas Coś w tym jest że poród, [pomimo że to nieżła sieczka , zazwyczaj wspomina się z rozczuleniem.:sorry2: Ja pamiętam jak Julka już była na świecie moja pierwsza myśl był'jezu jak dobrze że po wszystkim" teraz przede wszystkim kojarzy mi się z momentem gdy pierwszy raz dali mi moje dziecko:sorry2::sorry2:.
A co do parcia to tak jak agawa pisała:-D Nic dodać nic ująć:-D;-)
Miauczaus widziałam wózek Też bym sie dała nabrać:baffled::dry:Może kropecka coś tu pomoże? Czasem wystarczy porządnie nastraszyć oszusta. Swoją droga muszę zapamiętąc jego nick :dry:

:tak:Witam!!!
Dziewczyny jesteście niesamowite - ja poprostu za Wami nie nadążam!!!
adziamx- witaj z powrotem:-)!

najka - bądź dzielna i szybko wracaj!!!

Ania31, myszaaa, najka, anna_ajra, ika_s, cloe, Lileczka, Gosia78 - dzięki.

Ania31 - dzięki za pocieszenie, że rodziłas w 35 tygodniu! Mi w tej chwili brakowałoby tylko 8 tygodni:tak:. Mam nadzieję jednak,że nie nastąpi to tak szybko.
Kochanego masz synka, wiele rozumie, choć my czasem nie zdajemy sobie z tego sprawy:-):tak:.

anna_ajra - cieszę się,że wyniczki u Ciebie ok i Maluszek rośnie jak na drożdżach, a ile już waży? Fajny wózek wypatrzyłaś, ja niestety mam ograniczony wybór:-(

ika_s - z ostatniego usg wykonanego w 24t nie mam zdjęć, ale lekarz pokazał mi Bąble w 3D i byłam zachwycona. Ważyły po 800g. A odnośnie płci Twego maleństwa to jestem mocno przekonana,że będziesz miała dziewczynkę, bo jak inaczej mogłoby być?

lileczka, myszaaa- które z parametrów morfologicznych Ci się obnizyły? Hemoglobina? Ja na początku brałam FEMINATAL N, ale jest tam niewysokie stężenie żelaza - 28mg, więc HGB mi spadła i przerzuciłam się na PRENATAL CLASSIC, gdzie Fe jest 60mg. Ponadto na moja dwójkę biorę SORBIFER 2x dziennie(100mg Fe uwalnianego powoli), a wcześniej TARDYFERON, FERRUM - tabletki do żucia .

agawa1 - nie dziwię się,że poród wspominasz miło,zwłaszcza, że jego ostatnia faza trwała 15 minut. Ja niedawno się dowiedziałam, że równiez mam być nastawiona na naturalny poród, jeśli głowki maluchów będą w dół, no chyba,że załatwię zaświadczenie od okulisty:-).

patrysiu - dziewczyno, ale robisz nam apetyt na lody;-). Teraz cały czas za mną "chodzą":-):-):-).

Gosia78 - czeka Cię ciężkie zadanie z nauczeniem synka spania w swoim pokoiku:tak:.

miauczuś - wspólczuję Ci z problemów z wózkiem. Gdybyś nie pisała o elementach plastikowych doradziłabym Ci naoliwienie wózka.

Ja dziś po wizycie u lekarza. Odetchnęłam z ulgą, bo krzywa cukrowa wyszła mi ok, a i pozostałe wyniki dobrze. Niestety na usg dostanę skierowanie dopiero za 3 tygodnie. Z objawów dokuczaja mi obrzęki stóp i dłoni oraz bóle w pachwinach - kości miednicy, zwłaszcza gdy wstaję rano lub przekręcam się na boki podczas snu. Ika_s - Ty nie miałaś podobnych dolegliwosci związanych z miednicą?
A myszaaa - pobiłam Ciebie moja droga w wadze: mam 20,5kg na plusiku. Jeszcze 5kg, a będzie to połowa mojej normalnej wagi sprzed ciąży:no:!!!

Pozdrawiam i życzę dobrej nocki!!!

reklama
Cześć dziewczyny, witam ponownie :) Ostatnio mało o sobie napisałam, bo też namiary na to forum dała mi przyjaciółka, która znalazła tu dużo dobrego słowa. Ale od jakichś dwóch miesięcy związana jestem z innym forum. Już za trzy tygodnie zamierzam wyjechać razem z mężem do Anglii. Mąż po mnie przyjedzie i wyruszymy.
Moja ciąża przebiega bez problemów. Nastawiłam się na trudy, nudności, wymioty. A tymczasem jedyne to osłabienie (szczególnie, gdy pracowałam), no i niższe niż moje standarowe niskie ciśnienie. Dlatego wchodzę po schodach tempem staruszki, odpoczywając na półpiętrze ;)
Spodziewamy się Gabrysi. Liczyliśmy się z tym, że mogę mieć trudności z zajściem w ciążę, tymczasem udało nam się za drugim cyklem. Pozdrawiam Was serdecznie! I dobrej nocy.

Do góry