reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

miauczus, a więc ja to tak widzę że jeśli chodzi o oszustwo, czyli przestępstwo ścigane przez policję to raczej nie wchodzi w grę. Bardziej widzę tu zastosowanie kodeksu cywilnego i przepisy dotyczące "rękojmi" lub "niezgodności towaru z umową". Poczytaj sobie w kodeksie cywilnym art 556-576. Spróbuj najpierw się skontaktować się ze sprzedającą i przedstawić jej co od niej oczekujesz (zwrotu części kasy, zwrotu wózka i kasy czy naprawy) i na jakiej podstawie

Rękojmia i niezgodność towaru z umową

Jeśli nie podziała idź do Federacji Konsumentów i dodatkowo się upewnij co należy w tym przypadku zrobić. Zapisz sobie stronę aukcji, bo ona po jakimś czasie znika a to głównie opis aukcji (niekompletny) sprawił że kupiłaś ten wózek, nie było tam mowy o skrzypieniu wózka. Niewiele mogę pomóc niestety, nie jestem prawnikiem, ale generalnie tak to widzę.

reklama
Witam dziewczynki:) Znow dorwalam sie na chwilke do internetu i oczywiscie pisze do was:) Zdrowko jako tako a mala daje coraz czesciej o sobie znac rozpycha sie i tak ma byc:) w koncu czuje ze nie jestem juz sama:p

Witam sie z rana jak zwykle

u nas dzis świeci słoneczko piekna pogoda ale my w domku bo Kubuś od rana wymiotuje mam nadzieje ze nic powaznego sie nie rozkreci na razie lezy i czekamy czy beda jeszcze wymioty czy nie dostał po 1,5 godziny łyżęczke pic i czekam co dalej jak nie to do lekarza czeka mnie wyprawa

miauczus przykro mi z tym wózkiem ja dlatego boje sie robic zakupy na allegro
adziamx witaj pamietamy Cie
Gosia78 jak mu Kubusiowi złozylismy łóżeczko i wstawiliśmy kanape to nie było mowy nawet zeby ktos na tym siedział w łóżeczku budzil mi sie co chwile a od kiedy ma swój wlasny tapczanik do spania spi cała noc

Pozdrawaim Was ide rozczulac moje chore dziecko

Hej,

adziamx- witaj ponownie i gratuluję synka!!!

maritka- mnie narazie tylko kręgosłup dokucza i brzuch, ale chyba miednicowych dolegliwości narazie nie mam.

agawa- no różne rzeczywiście są opinie o tych witaminach. Jedni mówią, że warto i że są rzeczywiście dobre, inni, że tylko sporo kosztują- dla naiwnych, a i tak działanie podobne do wszystkich pozostałych, a są też tacy, którzy twierdzą, że wszystko na ziemi jest zatrute- i że jedynie witaminy Nutrilite mogą pomóc. Jedyny ratunek w suplementacji nimi. Brzmi jak mantra. No i jak czytam zwłaszcza te ostatnie opinie, to sama nie wiem, co jest dobre. Ale jako że sporo swojego życia spędziłam blisko medycyny i większość lekarzy z którymi rozmawiałam (w tym kardiologów no i ten mój ginekolog) je poleca, to się zdecydowałam i w ciąży. Przed ciążą- też kiedyś brałam je i nic mi nie było.
No zobaczymy jakie to będzie miało odzwierciedlenie w wynikach badań.

Jutro znowu zobaczę już moją Niunię- ale się nie moge doczekać.

Pozdrawiam wszystkie Lutóweczki!!!

kropecka oto co mi napisali na allegro
"Zakończona aukcja w świetle prawa jest umową cywilną pomiędzy
Sprzedającym, a Zwycięzcą w aukcji, w przypadku naruszenia przez którąś ze stron
warunków owej umowy, osoba poszkodowana ma prawo zgłoszenia sprawy do
organów odpowiednich do rozpatrywania takich skarg (sądy powszechne lub
wcześniej Policja). Proszę raz jeszcze wysłać wiadomość do Kontrahenta, tym
razem informując o chęci podjęcia takiego kroku. Świadomość ewentualnych
sankcji prawnych, a także samego postępowania w sprawie, działa bardzo
często mobilizująco na unikających kontaktu kontrahentów.

Jeśli to nie odniesie efektu, należy rozważyć możliwość zgłoszenia
sprawy na Policję. Mimo że rola Allegro polega na udostępnianiu miejsca do
zawierania transakcji, w przypadku oszustw możemy służyć organom
ścigania daleko idącą pomocą. Jeżeli podejmie Pan taką decyzję proszę o
kontakt, a udzielę szczegółowych informacji.

Bardzo mi przykro, że nie możemy podjąć wobec Kontrahenta bardziej
zdecydowanych działań, ale proszę zauważyć, że serwis Allegro nie jest
stroną w aukcji. Nie posiadamy uprawnień, pozwalających nam na rozstrzyganie
tego typu sporów.

Mam nadzieję, że sprawa zakończy się pomyślnie.

Z poważaniem"

A pisza o programie ochrony konsumenta i mozliwosci odzyskania kwoty do 500zl...po co to jesli nie moga nic zrobic...
Sasania ja tez myslalam ze beda wymioty, nudnosci a praktycznie rzecz biorac oprocz brzuszka (i notorycznych szturchancow) wszystko ok (no moze waga sie troche(...) zmienila)

Sasania,Miauczus = ja tak do 6 miesiąc - brak objawów ciąży(oprócz początkowego zmęczenia i zwiększenia masy ciała) :-D a teraz trochę za dużo:-( moim zdaniem gdzieś w którymś momencie przesadziłam...
No ale cóż :-) przynajmniej mogę ustawiać tych od ciąża to nie choroba:-)
I sobie poleżeć i poodpoczywać:-)

I to co Allegro napisało - to standardowe ich zachowanie - było o tym w jakimś programie telewizyjnym:-)

Cześć Dziewczyny!
Znowu "zaniedbałam" ( w sensie nie pisania) sobie nasze forum :( ale tak mnie bolą plecy że nie moge wysiedzieć. O nocach niech wspomnę: otóż mój kochany mąż stawia sobie przy łóżku oliwkę i jak zaczynam sie wiercić i płakać to mnie bidulek "na śpioszka" masuje. Nie powiem bo na troszke to mi pomaga,ale spać już nie daję rady. Odsypiam w ciągu dnia i taka jestem kołowata... Zamówiłam sobie w necie fotel sako- polecany kobietom w ciąży, zobaczymy czy mi pomoże? Może macie jakieś doświadczenia?
Anna_ajra- ja też nastawiam się na poród naturalny, no ale zobaczymy jak będzie. Boję się troszkę... Ale w końcu nasze ciała są stworzone do wydania na świat takich małych cudów :) Wierzę,że będzie dobrze. W poniedziałek idę na wizytę, ale taką bez USG więc nie dowiem się jeszcze jak dzidziula się ustawia :) Po kopniakach wnioskuję że główka jest na górze...
Ania31- trzymaj sie kochana! Mam nadzieję,że z Kubusiem już ok i obyło się bez wizyty u lekarza. Buziaki wspieraki:)
Najka- też buziaki wspieraki:)
Miauczuś
54- po przeczytaniu Twoich postów nt. allegro - to przykre... My też zamierzaliśmy kupić wózek przez internet, ale teraz się boję. Trzymam kciuki,żeby się pozytywnie sprawa wyjaśniła.
Dziewczynki co do witamin to ja biorę Femivital PreNatal i wyniki mam dobre póki co. A co do kilogramów to mam juz 15 na plusie :( (krówki i inne słodycze mnie zgubiły)
Cieplaskowe pozdrowionka dla wszystkich Lutóweczek!!

Zytka tobie rownież buziaki-wspieraki:-) oby fotel pomogł:tak:

siedze drugi tydzień na L4 i energia mnie rozpiera:-)
przeglądam na rożnych aukacjach oferty i nowych i uzywanych ubranek i ceny mnie troche porażają, obserwowałam uwaznie kilka aukcji na allegro i dzisiaj trafilam na cos ciekawego:rolleyes2: na tyle, ze zdecydowalam sie kupic na allegro ciuszki dla małej hehe
mega paka wynosi 70 sztuk!!:blink: i to samych konkretow hihi
niby polowa to nowe, co nawet widac w zblizeniach, bo niunia szybko urosła hmm..
sprzedająca nie wlicza do tego czapeczek, bucików, a nawet napisała mi w mailu ze dorzuca rożek i trampeczki ;-)
wszystko w rozmiarze od 56 do 68, czyli jak wnioskuje nie musiałabym nic kupowac do jakiegos 5 m-ca malej:-):-D
strasznie sie ciesze i juz nie moge sie doczekac paczki:happy2:
będę sobie wybierac, przebierac, komponowac:laugh2:
mysle ze to dobry interes, no bo ile byłybyscie w stanie zapłacic za cos takiego ??
moze macie ochote pozgadywać hihi

reklama
myszaaa jasne ze odpoczywaj -jak trzeba to trzeba!!!!!!! ja od poczatku nie pracowalam-mialam studia dzienne no niestety musialam je zamienic na zaoczne i zostalam w domu:-D
zytka, anna_ajra ja sie porodu raczej nie boje,tzn mysl ze zobacze maluszka tak mnie wznosi ze bol mi nie straszny:p tylko to ciecie i szycie....:szok: a mysle ze bedzie naturalny...co usg maluszek ma ulozenie glowkowe...gin mi powiedziala ze wstepnie bedzie mogla cos powiedziec na nast wizycie...
ladna.ex.panna ja pomimo ostatniej sytuacji z allegro zdarzylam kupic duzo fajnych ciuszkow, niektore bardziej zuzyte inne prawie w ogole....

Do góry