miauczus, a więc ja to tak widzę że jeśli chodzi o oszustwo, czyli przestępstwo ścigane przez policję to raczej nie wchodzi w grę. Bardziej widzę tu zastosowanie kodeksu cywilnego i przepisy dotyczące "rękojmi" lub "niezgodności towaru z umową". Poczytaj sobie w kodeksie cywilnym art 556-576. Spróbuj najpierw się skontaktować się ze sprzedającą i przedstawić jej co od niej oczekujesz (zwrotu części kasy, zwrotu wózka i kasy czy naprawy) i na jakiej podstawie
Rękojmia i niezgodność towaru z umową
Jeśli nie podziała idź do Federacji Konsumentów i dodatkowo się upewnij co należy w tym przypadku zrobić. Zapisz sobie stronę aukcji, bo ona po jakimś czasie znika a to głównie opis aukcji (niekompletny) sprawił że kupiłaś ten wózek, nie było tam mowy o skrzypieniu wózka. Niewiele mogę pomóc niestety, nie jestem prawnikiem, ale generalnie tak to widzę.
Rękojmia i niezgodność towaru z umową
Jeśli nie podziała idź do Federacji Konsumentów i dodatkowo się upewnij co należy w tym przypadku zrobić. Zapisz sobie stronę aukcji, bo ona po jakimś czasie znika a to głównie opis aukcji (niekompletny) sprawił że kupiłaś ten wózek, nie było tam mowy o skrzypieniu wózka. Niewiele mogę pomóc niestety, nie jestem prawnikiem, ale generalnie tak to widzę.