reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

witam wszystkie Dziewczynki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bardzoooo długo sie nie odzywałam , pewnie mnie juz nie pamietacie..:-(
na swoje usprawiedliwienie powiem, ze od paru miesiecy nie mialam internetu...kupilismy mieszkanie, remont trwał wieki i dopiero dzis nas podłączyli i szybko chce nadrobic straty..
Powiem króciutko co u mnie... z ciążą jak narazie(i oby tak do konca0 wszystko w porzadeczku..maluszek strasznie sie wierci i kopie mamusie niemiłosiernie! Mówimy na niego żartobliwie "nocny Marek" ( jest bardzooooo aktywny własnie w porze mojego snu), albo "Jaś wędrowniczek" bo jak juz zacznie swoje wedrówki po moich wnętrznościach to nie ma ich konca;-)
Już drugie usg potwierdza, że to jednak synuś( tatus dumny jak paw!)...
co jeszcze..???? hmmm chyba narazie tyle..teraz zabieram sie do czytania waszych opowiesci..mam sporo do nadrobienia!
buziaczki cieplutkie w wasze brzusie!

reklama
miauczus, a ta babka ile miala komentarzy pozytywnych? dasz mi linka na ta aukcje zebym mogla zobaczyc?

ja kupilam wozek spacerowke nowa na allegro i tez mialam mnostwo problemow. kolka piszczaly, zwracalam do reklamacji odsylali mi naoliwione ktore po przejechaniu 200 m znow zaczynalo piszczec. wkurzylam sie, postraszylam ich Biurem Ochrony Konsumenta i przyslali mi nowe kolka.

pracuje w sądzie, w wydziale karnym, dlatego takie sprawy jak oszustwo mnie interesuja.

aha, ja gleboki wozek tez uzywany na allegro kupilam ale duzo wczesniej niz rodzilam wiktora, wydawal sie ok i wysatwilam pozytywa a dopiero jak zaczelam go uzywac okazalo sie ze z jednego kola schodzi non stop powietrze :/

Cześć baby!!!
Witaj z powrotem adziamx3- mam nadzieję że teraz gościć częściej będziesz!!!
anna ajra - oj jak bym chciała znów naturalnie rodzić- kurcze najwspanialsze uczucie na świecie(jak się oczywiście nie ma komplikacji) ja nie miałam. rodziłam 15 minut :-) a i tak nie byłam na szkole rodzenia bo... leżałam w szpitalu- tam miałam prawdziwą szkołę. Tak że jak przyszło co do czego to jak położna kazała mi nabrać powietrza i przeć to ja parłam tylko nie tą cześćią ciała co powinnam :-)tzn zamiast d..ą to ustami. z całą siłą wydmuchałam wystękiwując powietrze :-)- trzeba było przy tym być niezłe jaja nawet ja się śmiałam w takim momencie :tak::-)No co ?? nie wiedziałam co to znaczy pchać - teraz wiem srać ile sił :tak:Sorki za wyrażenie ale jak ma to komuś pomóc to służę :-) Ania - najważniejsze jest nastawienie - ordyantor ginekologi stwierdził na 1 tydzień przed moim porodem że w ciemnych barwach ten mój poród widzi - co mnie wku...ło i odpowiedziałam mu że będzie dobrze bo ja to wiem. I z tym nastawieniem rodziłam na zasadzie - JA MU TU ZARAZ UDOWODNIE I POKARZE CIEMNE KOLORY!!!:tak::-)
Gosia 78 - daj znać jak ci pójdzie usypianie Piotrusia bo muszę z kogoś wziąść przykład a nie mam natchnienia.
Ika_s - podziwiam Cię że kupujesz takie witaminy od firmy która zajmuje się myciem, praniem i gotowaniem - tzn wszystkim. Jakoś dziwnie mi to brzmi że lekarz poleca produkty takiej firmy. Wiem ze musisz wierzyć swojemu gin ale kurcze bałabym się kupić witaminki i je zażywac jeszcze w ciąży. Witaminki na których zakup i kontrolę tak naprawdę wpływu nie mamy. Bardziej ufam aptekom przynajmniej jak coś jest nie tak to wycofują ze sprzedaży - tak było z feminatalem N rzez jakiś okres czasu i oczywiście materną.

Hej!

Kropecka - napisałam do Ciebie PW, doszła?
Miauczus 54 - razem z mężem kupujemy przez internet sporo rzeczy ale raczej nowych, od większych firm, jeśli coś używanego to raczej książki. Mam nadzieję, że uda Ci się odzyskać pieniądze i pozbędziesz się tego wózka
lileczka - ja również biorę Feminantal N ale wyniki po każdej morfologii idą troszkę w dół:-(
Anna ajra - podobnie jak Agawa mam dobre wspomnienia z porodu naturalnego choć trochę to trwało, jeśli nie ma komplikacji to na prawdę nie ma czym się stresować zresztą sama zobaczysz...

Hej dziewczyny. Dziecko mi dalej szaleje a ja już nie mam na to siły:-(
Adziam x3 witaj spowrotem Gratuluję synka . Czy dobrze pamiętam ?Chłopczyk miał mieć na imie Paweł:confused:;-)
Anna ajra nie stresuj sie na zapas Coś w tym jest że poród, [pomimo że to nieżła sieczka , zazwyczaj wspomina się z rozczuleniem.:sorry2: Ja pamiętam jak Julka już była na świecie moja pierwsza myśl był'jezu jak dobrze że po wszystkim" teraz przede wszystkim kojarzy mi się z momentem gdy pierwszy raz dali mi moje dziecko:sorry2::sorry2:.
A co do parcia to tak jak agawa pisała:-D Nic dodać nic ująć:-D;-)
Miauczaus widziałam wózek Też bym sie dała nabrać:baffled::dry:Może kropecka coś tu pomoże? Czasem wystarczy porządnie nastraszyć oszusta. Swoją droga muszę zapamiętąc jego nick :dry:

:tak:Witam!!!
Dziewczyny jesteście niesamowite - ja poprostu za Wami nie nadążam!!!
adziamx- witaj z powrotem:-)!

najka - bądź dzielna i szybko wracaj!!!

Ania31, myszaaa, najka, anna_ajra, ika_s, cloe, Lileczka, Gosia78 - dzięki.

Ania31 - dzięki za pocieszenie, że rodziłas w 35 tygodniu! Mi w tej chwili brakowałoby tylko 8 tygodni:tak:. Mam nadzieję jednak,że nie nastąpi to tak szybko.
Kochanego masz synka, wiele rozumie, choć my czasem nie zdajemy sobie z tego sprawy:-):tak:.

anna_ajra - cieszę się,że wyniczki u Ciebie ok i Maluszek rośnie jak na drożdżach, a ile już waży? Fajny wózek wypatrzyłaś, ja niestety mam ograniczony wybór:-(

ika_s - z ostatniego usg wykonanego w 24t nie mam zdjęć, ale lekarz pokazał mi Bąble w 3D i byłam zachwycona. Ważyły po 800g. A odnośnie płci Twego maleństwa to jestem mocno przekonana,że będziesz miała dziewczynkę, bo jak inaczej mogłoby być?

lileczka, myszaaa- które z parametrów morfologicznych Ci się obnizyły? Hemoglobina? Ja na początku brałam FEMINATAL N, ale jest tam niewysokie stężenie żelaza - 28mg, więc HGB mi spadła i przerzuciłam się na PRENATAL CLASSIC, gdzie Fe jest 60mg. Ponadto na moja dwójkę biorę SORBIFER 2x dziennie(100mg Fe uwalnianego powoli), a wcześniej TARDYFERON, FERRUM - tabletki do żucia .

agawa1 - nie dziwię się,że poród wspominasz miło,zwłaszcza, że jego ostatnia faza trwała 15 minut. Ja niedawno się dowiedziałam, że równiez mam być nastawiona na naturalny poród, jeśli głowki maluchów będą w dół, no chyba,że załatwię zaświadczenie od okulisty:-).

patrysiu - dziewczyno, ale robisz nam apetyt na lody;-). Teraz cały czas za mną "chodzą":-):-):-).

Gosia78 - czeka Cię ciężkie zadanie z nauczeniem synka spania w swoim pokoiku:tak:.

miauczuś - wspólczuję Ci z problemów z wózkiem. Gdybyś nie pisała o elementach plastikowych doradziłabym Ci naoliwienie wózka.

Ja dziś po wizycie u lekarza. Odetchnęłam z ulgą, bo krzywa cukrowa wyszła mi ok, a i pozostałe wyniki dobrze. Niestety na usg dostanę skierowanie dopiero za 3 tygodnie. Z objawów dokuczaja mi obrzęki stóp i dłoni oraz bóle w pachwinach - kości miednicy, zwłaszcza gdy wstaję rano lub przekręcam się na boki podczas snu. Ika_s - Ty nie miałaś podobnych dolegliwosci związanych z miednicą?
A myszaaa - pobiłam Ciebie moja droga w wadze: mam 20,5kg na plusiku. Jeszcze 5kg, a będzie to połowa mojej normalnej wagi sprzed ciąży:no:!!!

Pozdrawiam i życzę dobrej nocki!!!

reklama
Cześć dziewczyny, witam ponownie :) Ostatnio mało o sobie napisałam, bo też namiary na to forum dała mi przyjaciółka, która znalazła tu dużo dobrego słowa. Ale od jakichś dwóch miesięcy związana jestem z innym forum. Już za trzy tygodnie zamierzam wyjechać razem z mężem do Anglii. Mąż po mnie przyjedzie i wyruszymy.
Moja ciąża przebiega bez problemów. Nastawiłam się na trudy, nudności, wymioty. A tymczasem jedyne to osłabienie (szczególnie, gdy pracowałam), no i niższe niż moje standarowe niskie ciśnienie. Dlatego wchodzę po schodach tempem staruszki, odpoczywając na półpiętrze ;)
Spodziewamy się Gabrysi. Liczyliśmy się z tym, że mogę mieć trudności z zajściem w ciążę, tymczasem udało nam się za drugim cyklem. Pozdrawiam Was serdecznie! I dobrej nocy.

Do góry