reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam!

U mnie dziś trochę gorszy dzień, energia po kilku ostatnich dniach prysła i nic nie chce mi się robić. Na szczęście mąż do końca tygodnia jest na urlopie i przynajmniej mam z głowy spacerki z Piotrusiem. Do jutra muszę się pozbierać bo czeka na mnie papryka do przerobu.

Anna ajra- prawko zrobiłam w 96r. więc wychodzi na to, że od 11 lat:szok:. Gdybym faktycznie przez te wszystki lata jeździła może byłabym lepszy kierowcą niż aktualnie.

reklama
ja mam prawko od 2001 roku czyli 6 lat. przez pierwsze 4 lata w ogole nie jezdzilam, tata nie dawal mi samochodu a swojego nie mialam. od 2005 mamy juz swoj i od tego czasu jezdze. ja lubie jezdzic samochodem, wole jako kierowca niz pasazer.

Witam dziewczynki!!!.
Wiem dobrze że położenie poprzeczne może się zmienić a tak samo miałam w poprzedniej ciąży. Jak się obrócił głową w dół to ujście się zaczęło otwierać. A zanim to nastąpiło to.. naciskał mi na trzustkę i miałam problemy z cukrzycą ciążową - jednym słowem jak n ie urok to sraczka:-):-):-). I jak na razie doktorek się śmieje że powtórka z rozrywki :-).Już nawet pytał czy zaczynam dietę cukrzycową:crazy::no::wściekła/y:
Co do dzisiejszego egzaminu to szkoda słów. LAska przyszła na 90 pkt zdobyła aż 15 pkt czyli mniej niż 20 % i .............MUSIAŁAM ją puścić bo 3 rok w pierwszej klasie siedzieć jej nie dadzą. NO comments. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
NA szczęście poszłam zapytac naczelnego czy musze być na plenarce a on: postukał sie w głowę :-):-):tak:Więc można powiedzieć że ....MAM wolne aż do września 2008 :-).
A na szczęśćie przybyło mi 1 kg. :-) Więc kolejna powtórka z rozrywki. JAk tak dalej pójdzie to jeszcze jeden kilo przybędzie i 10 zrzucę i to by była totalna powtórka z rozrywki :-):tak:
Całuski

Hej O jak dobrze że żaden z moich dzidziusówm na nić nie naciskał i nie naciska:shocked2:Ja mało wytrwała jestem too ipewnie przy diecie cukrzycowej poszło by mi fatalnie:no:
dziś moje samopoczucie się porawiło i z M jesem juz pogodzona co i tak nie załatwia sprawy między nami bo pewne bolączki zostały i znowu wujdą przy kolejnym spięciu:no:Zmieniły sie moje upodobania a dokładniej upodobania maleństwa Na początku ciąży prawie żadnych mdłości jadłam praktycznie co chciałam teraz mogę tylko chleb z masłem maśanka i pomidory:dry:Ciekawe jak długo na takiej diecie pojadę Dziś idę zakupić jakieś witaminy ciązowe

Hej

Anna_ajra - chyba mnie zaraziłaś - gardziołko zaczyna mi wysiadać

Agawa1- fajnie masz - możesz sprawdzać co w ciąży ci się powtarza a co nowego - ja jak na razie nie wiem co jest normą a co nie;-) sprawdzam co moja mama miała i co z tego ja mam:-D Jak na razie się sprawdza:-) Ale ta dziewczyna - to na pewno daleko zajdzie:sorry2::baffled:

Dziś to nie mój dzień - głowa mnie zaczeła boleć - chyba za mało wody pije:-( zmęczona dalej maksymalnie - i dziś w depresji...:wściekła/y::no:

I od rana próbuje to wysłać na forum...:szok::-:)-(

Pozdrawiam załamana Myyyszaaa

Hej,

ja dzisiaj mam taki sobie dzień. Nudziłam się w domu z Kajciem, a Wy coś nie pisałyście zbytnio na forum Mamcio-leniuszki.

Myyszaaa- ja też tylko z mamą ewentualnie mogę odczucia porównać, no, ale ona całą ciążę pracowała i super się czuła. Więc już jest inaczej. Poza tym nie pamięta już w którym tygodniu mnie poczuła itd.

Dzisiaj tylko brzuch mnie kłuje, ale na szczęście poza tym jest dobrze. Zmęczenie trochę mi przeszło. Już mniej śpię, ale dużo leżę. Miałam zapisaną dziś wizytę, ale nie pójdę, bo jednak szkoda 200 zł, żeby lekarzowi powiedzieć, że już lepiej no i w ubiegłym tygodniu byłam. Pójdę za 2-3 tyg., to choć kontrolne usg zrobi. Tak planuję, a jak wyjdzie da się widzieć. A wy jak planujecie wizyty? No i jak tam samopoczucie?

Zaczyna mi też coś pluskać czasami po brzuszku, ale nie umiem rozpoznać jeszcze czy to Kruśka, bo to takie delikatne. Smutno mi trochę z tego powodu, ale w końcu to chyba już niedługo mi się uda, prawda?

co do porownywania, to rzeczywiscie mozna aczkolwiek kazda ciaza moze przebiegac zupelnie inaczej (u mnie tak jest) wiec na doswiadczeniu tez raczej polegac nie mozna

a co do ruchow. Ika_s naprawde nie masz co sie smucic. Na tym etapie ciazy na ktorym jestes wlasciwie nikt nie czuje ruchow. Przeciez mozesz ich nie czuc jeszcze nawet przez 2 miesiace i to nadal bedzie norma wiec sie nie martw. Pewnie ze duzo fajniej jest czuc ruchy, czlowiek jest duzo spokojniejszy bo czuje czy dziecko zyje (chociaz to tez czasami przysparza problemow gdy np dziecko spi a my juz w panike wpadamy ze cos zlego sie dzieje). Ja czasami poczuje takie male trzepotanie w brzuchu ale to i tak nic w porownaniu do tego co nas czeka w najblizszych miesiacach, jak patrzac na brzuch widac przechodzaca raczke czy nozke :) To jest dopiero uczucie :)

Cześc Lutóweczki!
Mało piszę, bo troszkę kiepsko się czuję. Głowa mnie boli i obawiam się, że to ból zatokowy, bo miewałam co jakiś czas problemy z zatokami. I nos podetkany:( Stosuje domowe bezpieczne sposoby, mam nadzieję, że sie uda to odgonić. Jutro mam wizytę u ginka, moze on coś poradzi!
Trzymajcie się z Kruszynkami Waszymi!:)))Dobrej nocy!

reklama
ja tez mam ostatnio wczuwalne i słyszalne "bąbelki" pod skórą...jestem pewna ze to maleństwo:-)

co do porownywania, to rzeczywiscie mozna aczkolwiek kazda ciaza moze przebiegac zupelnie inaczej (u mnie tak jest) wiec na Ja czasami poczuje takie male trzepotanie w brzuchu ale to i tak nic w porownaniu do tego co nas czeka w najblizszych miesiacach, jak patrzac na brzuch widac przechodzaca raczke czy nozke :) To jest dopiero uczucie :)

Do góry