reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

anna_ajra - znalazłam jakoś i obejrzałam wizytę księdza. Najbardziej podobało mi się zdanie, że: "dmofon był zakończył posługę z pierwszym lutego (...)". Fajne w sumie.

Brzuszysko już mam spore jak na 4 miesiąc i w spodnie niestety, ale już tylko ciążowe wchodzę.

reklama
kropecka - z tym mam właśnie problem... nie potrafię wstawiać linków:baffled:. Wychodzą mi zawsze jakieś cyrki.:dry:
Dobra jesteś... zrobiłaś jeszcze pranie przed pracą... wow!:-D
Ika_s - też mnie się bardzo spodobał ...:biggrin2:
Myyszaaa - ;-)

wiesz, wszystko ok zrobilas tylko na forum jest takie cos ze za dlugi opis linka i wtedy sie wszystko psuje. dlatego jak cos wstawiasz to w opisie linku wpisz cos krotkiego np kabaret. nie umiem tego wytłumaczyć :/

U nas w mieście wielkie Hallo!
Jarosław Kaczyński, Premier RP otworzył dziś konferencję naukową z okazji obchodów 25. Rocznicy Zbrodni Lubińskiej. – Zbrodnia to właściwe słowo na nazwanie tego, co stało się w Lubinie 25 lat temu – powiedział Kaczyński do zebranych gości.

Następnego dnia, 31 sierpnia helikopterem do Lubina przyleci Prezydent RP Lech Kaczyński. O godzinie 12.30 wraz z uczestnikami uroczystej mszy św. w intencji zabitych i rannych 31 sierpnia 1982 roku w Lubinie, Lech Kaczyński przejdzie ulicami Prymasa Stefana Wyszyńskiego, Marszałka Józefa Piłsudskiego, Ignacego Paderewskiego i Wrocławską pod Pomnik Pamięci Ofiar Lubina ’82 O godzinie 13.00 Prezydent RP wygłosi przemówienie i wręczy odznaczenia. Odbędzie się także apel poległych i złożenie wieńców.
źródło: Lubin.pl - Miasto możliwości

Hmm ... nie będę komentować ...

Hej,

Widzę dziewczyny, że w II trymestrze Wasze samopoczucie zaczyna się poprawiać.:-)

Wczoraj i dzisiaj próbowałam zasnąć w południe z Piotrusiem ale nic z tego nie wyszło. Chyba organim już nie potrzebuje tej drzemki. Wieczorem chodzę spać koło 23 a rano pobudka oczywiście zależy od synka. Dziś o dziwo pospał prawie do 8.

Ciągle dokuczają mi jednak częste wycieczki do toalety. Chociaż w tej ciąży brzuszek jest dużo wyżej niż poprzednio i nie powinien bardzo uciskać na pęcherz to i tak w nocy muszę wstawać 3 razy. Już lepiej pewnie nie będzie.:-(

Anna ajra nowy rząd lada moment powstanie wiec co trzeba się pokazać z jak najlepszej strony o nie? A co właściwie wydarzyło się w Lubinie 25 lat temu i co to za zbrodnia była? Trochę nie w temacie jestem.
Gosia 78 ja też biegam w nocy do kibelka taki urok Tyle że ostatnio po takiej wizycie juz nie mogę się na nowo wbić w sen i zasypiam dopiero jak świta a potem chodze jak zombi:crazy:
Myszaa to takich rzeczy się przestrzega? W firmie gdzie pracowałam nawet nie pisnełam że takowe ograniczenie jest jak z Julką byłam w ciąży Mój szef już by mi wymyślił zajęcie:crazy::no::wściekła/y:
ika s ja o dziwo na nowo wbijam sie w biodrówki choć brzuch się powiekszył:eek: sama jestem zaskoczona no ale skoro nie uwieraja to korzystam na ciążowe "wiadro" jeszcze przyjdzie czas;-)

Ika_s -dawaj zdjecie brzuszka:-) Ja zaraz swój spróbuje wstawić:-)
dawna cloe - mi lekarz nie chciał wystawić zaświadczenia:-) Ale polskie prawo mówi sie o monitorze a ja mam pracę przy laptopie:-p co nie dało mi żadnego argumentu :crazy::rofl2:
Anna_ajra - hmm jak lubią maszerować to im nie przeszkadzajmy:sorry2:
Gosia 78 - ja już nie muszę do kibelka :tak:Mała odblokowała mój pęcherz:-D
Kropecka - to ty już odczuwasz II trymestr a ja dalej czekam żeby mi zmęczenie przeszło:-)

Ale zjadłam dziś pyszny obiad na mieście - zupa po prostu cudo - barszczyk ;-):tak:

Pozdrawiam Ula

Hej Hej…..

Ja również chodziłam 3 razy do toalety w trakcie nocy, znalazłam rozwiązanie na to po prostu przed snem mniej piję a piłam bardzo dużo. Teraz toaletę odwiedzam raz tak około 3:00 lub 4:00 a po toalecie cały soczek wypijam. I kolejny raz wstaje już na dobre o 7:00
Morał z tego taki mniej pić na noc ;-)

reklama
Witajcie Lutóweczki!
Anna ajra ja też wczoraj byłam w pracy, na radzie i pogadać z ludźmi trochę. I tez było całkiem sympatycznie:). Ale i tak dziś musze ze zwolnieniem jeszcze pojechać, myślałam, że da sie od 3.09, ale musiał mi wystawić od dziś.
A łazienkę w nocy tez przeważnie 2 razy odwiedzam;(
Wczoraj ginek mi na zatoki nic specjalnie nie poradził, domowe sposoby, a dopiero jak silny ból głowy + gorączka to zagłaszać sie szybko do niego. Ale na szczęście jest dobrze, nic sie nie rozwinęło, tylko katarek.
Niestety musze w związku z pewnymi objawami, kiedy mi sie słabo robiło do poradni kardiologicznej się udac, gin mnie pocieszał, że pewnie w porządku i mam nadzieję, że to tylko dmuchanie na zimne. Poza tym stwierdził nadżerkę i jeszcze się coś przyplątało, więc będę brać Natamycynę, podobno nie szkodzi dzidziusiowi... Trochę mi smutno, że jakieś kłopoty, chociaż to pewnie nic wielkiego i będzie dobrze. Najważniejsze, że posłuchaliśmy serduszk (nie było usg) i biło ślicznie.
Miłego dnia i dobrych humorków!

Do góry