reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

witamy sie i my w mroźny dzień
Bartuś spi wiec zagladam od czasu do czasu co tam u was:-D
U nas po malutku do przodu Mały zrobił sie taki karny ze wystarczy ze powiem no no lub oj a on juz zostawia rzecz i płacze z jednej strony dobrze ze rozumie ze nie wolno a z drugiej szkoda mi go bo każdy powie cos tam a on juz łapie mine i płacz nie chciałabym miec płaksy w domu jak ktos na niego spojrzy ale co z robic moze z czasem przejdzie mu to
Nie chodzi jeszcze pcha tylko samochodzik który dostal od Mikołaja i jest szczęsliwy zrobi co prawda kilka kroczków ale zaraz siada na pupe
A dzis to wogóle ma dzień do usmiechu opsypuje nas nimi od rana i to takim szczerym z ząbkami :-DA my juz porozsyłalismy zaproszenia na roczek teraz zostaje sporzadzic menu i juz chciałm skromnie kawa ciasto ale mi sie tu zapowiedzieli coniektorzy na gyrosa wiec bede musiała z kolacja wyskoczyć jeszcze:wściekła/y:

uleńka bedzie dobrze zobaczysz niedługo zdjema małej szelki i bedzie śmigała bez nich:-D
Margaritka masz racje ważne co sie ma ja tam tez jestem szczęśliwa ze moi chłopcy zdrowi cali a ze nie ma dziewczyny trudno widocznie tak miało być

syneczki ciężko nam patrzec na cierpienia tym bardziej dzieciaczków

reklama
Aniu a jak reszta rodzinki? chłopcy zdrowi ? bo u nie nowy rok zaczął sie od biegania po lekarzach niestety, starsza córka na antybiotyku drugi tydzień, a ja cały czas obserwuje czy u Gabi nie zacznie się jakieś choróbsko, na razie trochę katarku się pojawiło i chrypka ale lekarka uspakaja że osłuchowo ok, więc niema co jej szprycować antybiotykiem , najgorzej jak już jeden dzieciak zachoruje to wtedy idzie jak domino,
dużo gości będzie na roczku u Bartusia? ja jeszcze nic nie planuje ale na poczatku lutego trzeba będzie obmyślać jakiś strategiczny plan co by na 23 nie obudzić się z "ręka w nocniku", ale jakoś na razie nie chcę się myśleć, w ogóle ta zima jakoś mnie przytłacza, ja chcę wiosny!!!!

witam sie juz pojawila sie 3 :)
ale za to zdrowkop sie ni polepszylo zeszlo je na plucka dostal;a augumentin i jeszcze jakies krople do nosa.
No i lekarz podejrzewa anemie bo slyszy jakies szmery w serduszku;/;/ no i dowiemy sie czy to anemia jak sie doleczymy zobaczymy w piatek:-(

:-):-):-)
witam

Tak na szybko , bo mnie ta zima tez juz dobija:crazy::szok::szok::szok:I nauka mojego starszego też:wściekła/y:a raczej niechęć do niej:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ulenka- witam po przerwie i dużo zdrówka dla Gabrysi.Śliczna dziewczynka!!:-D
przyszlirodzice-ale tempo z tymi ząbkami:tak::tak:Amelka zaraz nas wszystkich przegoni :tak:
ania 31 :-):-):-)jak tam pieski??uwielbiam takie maleństwa:-D

:-D:-):-D dla wszystkich mamuś

malusi juz spi ja juz tez wykapana lekarstwa na anemie ma podane wiec swoja robote wykonalam :-)

lileczka - skad ja to wiem o tej nauce moje rodzenstwo jak czuja juz tez zblizajace sie ferie to jak przychodza do domu ze szkoly to zadan oczywiscie nie maja :dry: a potem jak przyjdzie co do czego to masakra wyrobic sie nie moga a mama zla jak nie wiem :sorry2:
przyszlirodzice - nie szalejcie tak z tymi zabkami - ale idzie normalnie Amelka ma powera :-D a mowisz ze anemia :confused: zobaczymy jak skieruje cie na badania co sie okaze ale mysle ze to nie od szmerowania w serduszku :baffled: pierwsze slysze :sorry2:
Ania31 - ja mam to samo jak powiem Sewkowi "ty ty" albo "zostaw" to popatrzy sie na mnie takimi maslanumi oczetami i w placz ale jak mowisz z jednej strony to dobre bo bedzie wiedzial juz na przyszlosc - tak sie nauczy i tak mu zostanie a z drugiej strony to serce sie kraja jak trzeba krzyknac :dry: a co do roczku to my stwierdzilismy ze nie bedziemy kupowac zaproszen ani tez nie mam czau ich robic wiec tylko pojedziemy do wszystkich i zaprosimy - w srode pojde msze zamowic na luty i co jedzonka to bedziemy mieli catering - ide na latwizne ale 200 zl na 22 osoby to wcale nie jest az tak duzo no i jeszcze tort zamowic :tak:
ulenka - ale Cie nie bylo ale fajnie ze napisalas ;-) mam nadzieje ze teraz jak zobaczy Gabrysie ortopeda to powie ze jest o 100 razy lepiej :tak: wiec zdrowka Wam zycze :-) sliczna jest Gabi a ile wloskow juz ma :-D

Dziewczyny tak jak i Wy tak i ja zaliczam sie do grona matek dziekujacych Bogu za zdrowe dzicko i mysle za kazda matka ktora ma u swego boku pocieche pelna energii silna zdrowa jest wdzieczna bo to jest najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe. Zycze zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow ktorzy wymagaja specjalnej opieki :tak:

U nas ok własnie usypiam małego potem kawka i Czekać kiedy Bartus wstanie:-)
Lileczka pieski dobrze wczoraj skonczyły 3 tygodnie oczka zaczynaja otwierac tylko patrzec jak zaczna mi z kojca po całym mieszkaniu biegać sa przesłodkie Bartek patrzy sie na nie i smieje sie ale z daleka blisko nie bardzo boi sie :tak:

Uleńka u nas też przed swietami sie zaczęły choroby skonczyły sie w nowym roku takze tez nie zaciekawie Bartek miał zmieniany antybiotyk nie umiałam mu pomóc taki kaszel biedny mećzyl sie a mi żal było ale na szcżęście juz jest ok mały coraz wiecej zaczyna sie puszczać i robić kroczki ale i tak zaraz potem na pupe siada i to jest całe jego chodzenie mam nadzieje ze niedługo pójdzie na całego:-D

Witam. U nas zima na calego, snieg, mroz, zimno:eek:Oby do wiosny:tak:;-)
Jakze sie ciesze ze nie zostalam sama z nietuptakiem:wściekła/y:
Ania31 moze twoje dzieciaki wychorowaly juz to co mialy wychorowac i ten rok bedzie zdrowszy:tak:A niedlugo wiosna bedzie lepiej. Ja odkad podalam malemu ta biostymine o chorobach praktycznie zapomnialam, odpukac oby tak dalej:-D
Patrysia a jak ja mowie Matiemu ze czegos nie wolno to tak spojrzy na mnie a i tak robi swoje tylko oglada sie co chwila czy da rade dalej broic czy nie:wściekła/y:
przyszlirodzice czasem szmery w serduszku pojawiaja sie podczas choroby mam nadzieje ze to wlasnie to i ze wszystko bedzie ok.:tak:
ulenka mam ndzieje ze szybko wyjdziecie z chorubsk:tak:
Margaritta Szwecja zmienila sie w Holandie i stala sie bardzo realna. Prawdopodobnie dzis zapadnie decyzja kiedy...
Lekko nie bedzie ale coz:szok:
Syneczki2 nadal podczytuje staraczki i mam nadzieje niedlugo przeczytac watek o twojej fasolce:-DTrzymam kciuki
anna-ajra znalazlam cos fajnego na roczek chyba kupie malemu

MIĘCIUTKI PLUSZOWY BUJAK IDEALNY DLA DZIECKA (519428823) - Aukcje internetowe Allegro

No nic koncze bo Mati jest na mnie wkurzony ze pisze. Pozdrawiam wszystkich bardzo:-):-):-)

Kaskax25 widze ze spodziewasz sie bejbika! gratulacje!!!! a Syneczki sie starają:) no ale sie tu u Was działo przez ten czas, super!!!
Przyszli rodzice tez myśle że te szmery to po infekcji, wszystko bedzie dobrze a co do anemii to morfologia była robiona? a jakie leki na tę anemię dostaje dziecinka?
o i już popisałam :( Gabi jest strasznie zazdrosna o kompa!!!
co do nauki to z obserwacji mioch starszych dzieci doszłam do wniosku że w szkołach zadają lekcje tylko dziewczynkom!!!! synowie nigdy nie mają nic zadane a córka siedzi nad lekcjami do późnego wieczora, powiedziała bym nawet że w nocy!!!! oczywiscie wiem że tak nie jest , po porosu chłopaki mają inne podejście do psrawy, delikatni emówiac olewatorskie a córa należy do tych ambitnych przejmujacych sie ;)

Kaskax no tez mam nadzieje ze sie wychorowały juz i do wiosny bedziemy czekac juz tylko na słoneczko a nie konca choroby wygladac:-)
ulenka u mnie podobnie tylko ze jeden syn siedzi i pilnie odrabia a drugi machnie cos i juz odrobione krzyczy a co najwazniejsze ze zawsze ma dobrze zrobione nie wazne ile siedzi ten drugi tez ale wiecej czasu poświeca jest bardziej dokładny i jego zeszyty nie jedna dziewczyna nie ma tak jak on

A u nas Bartuś sie wyspał i braciszkowie juz rozkładaja zabawki a mama bedzie fruwała niedługo:-)

Macie jakies pomyśły na dzień babci i dziadka nie wiem co mam wymyśleć

Ostatnia edycja:
reklama
witam z rana...:-)
Ja juz po wizycie lekarskiej.
Oskar zbadany zważony i wszystko ok.Waży już 10, 600 kg.Teraz dopiero po roczku na szczepienie:no:Ten mój mały to jest nietykalny, do wszystkich się śmieje tylko żeby nikt go nie dotykał.Nie chciał się zważyć , ani zbadać:wściekła/y:U nas też mroźno ale spacerek zaliczony przy okazji badania:-):-D:-)
jeszcze tylko popołudniu do biblioteki muszę wyskoczyć

pozdrawiam i wracam do porządków , póki Osi śpi:tak::-D:-)

Do góry