reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Przyszlirodzice gratuluje zebolkow, to biedna odchorowuje te zebolki, ale idziej jej w blyskawicznym tempie;-):-DU nas tez dzis wyskoczyl trzeci:tak::-D

witam sie
wczoraj nie bylo czasu b zakupy potem przemeblowanie a dzis jechalismy na roczek do Oli :tak:
kaska - gratulacje juz 3 zabka - a powiedzialam ze bedziecie pierwsi :-p u ans dalej nic nie widac :no:
przyszlirodzice - idzie szybciej niz u Sewcia :-D gratulacje :tak:
syneczki- przyjdzie na to czas :tak: powodzenia :tak:
zytka najgorsze jest to kiszenie dzieciaczkow w domku :dry:

witam
dzisiaj ja pierwsza zaczynam ten tydzien :-D
ja juz po kawce i powoli sprzatam
a co do nocki to Sewi obudzil mi sie po 3 z placzem i nie chcial albo tez nie umial zasnac i plakal... chyba po godzinie czasu meki z nim udalo mi sie ulozyc go do snu, mierzylam mu juz nawet w nocy temperature czy czasem nie mial ale nie :no: brzusio tez miekki dziaselka bez opuchlizny czyzby koszmar :confused:

cześć mamuśki!
Syneczki ale szczoteczką czy taką nakładką na palec? i jak to sam sobie myje?!?????
Margaritta no właśnie, jedni łapią inni nie, np. moj tata nie ma ani m nie ma, po prostu ich to nie bierze a ja mam po mamie :( może Igi nie będzei miał, tak, jak m? wygląda na to, że dziewczyny częściej chorują :(
kaska zaśpiewam ci tak: nie jesteś sama, nieeeeeeee, nie jesteś sama, nieeeeeeee :))) Igi TEŻ NIE CHODZI :) stoi stabilnie bez podparcia, ale góra 3 kroczki zrobi i na pupę siada i to jest OK!
Przyszli rodzice chcę kupć netbooka 10 cali - podpowiedz mi coś - im taniej, tym lepiej :) interesują mnie tylko te do 1,5- 2 tys. myślę o Samsungu NC10
moniamonis słyszałam, że ospę lepiej przechodzić wcześniej, właśnie dlatego, że nie zostają blizny - nie wiem co ci poradzic :(
Ania_ajra - niezły zonk z ząbkiem! dobrze wiedzieć, będę teraz 4 szukać a nie 3. my mamy taki samochodzi chico, to nie jest chodzik, ale Igi używa go jako chodzika :) też jest fajny, bo rośnie razem z dzieckiem
Gosia co ty, jestem cziken, boję się, jak się skusiłam na ciasta z bitą śmietaną na sylwestra, to Igorowi się zrobiły szorstkie policzki :( wolę z jajkiem nie eksperymentować a mleka też na pewno jeszcze długo nie dostanie. cały czas dajemy mu dicoflor. co robiłaś u fryzjera? jakieś radykalne zmiany :) może fotę wkleisz???
Zytka nie uważasz, że czas pomyśleć trochę o sobie? :) :p ja mam już czasem dość, tym bardziej, że teraz karmienie wygląda tak, że siłą muszę Igora w ciągu dnia przytrzymywać, bo pociągnie minutkę, pół i a to lampa go zainteresuje a to ktoś coś mówi - cierpliwości mi brak, najlepiej, jak bym latała z gołym biustem i on mógłby sobie podchodzić, kiedy chce :))) ale nie ma tak dobrze.

f20b7d328c.jpeg

rekinasia Madikowi akurat myję zwykłą maleńką szczoteczką jest tak fajnie wygięta że wszędzie idzie doczyścić. A jego samodzielne mycie polega na papugowaniu za mną tzn wkłąda do buźki najpierw ją gryzie nie wiedzieć dlaczego :-p a później robi coś co przypomina szczotkowanie ale to forma zabawy dla niego :tak: Oliwierkowi czyściłam na początku taką przezroczystą nakłądaną na palec ale szybko z niej zrezygnowałąm bo cwaniaczek mały wyczaił że łatwo można mnie pogryźć a ile radochy przy tym :dry:

Jakie to przykre jak dziecko cierpi:-( każdego dnia dziękuję Bogu że mamy zdrowe dzieciaczki, a w przypadku Amadeuszka mogło być strasznie. Był cały poowijany pępowiną tracił tętno i oddech im ja bardziej parłam tym on się cofał całe szczęście do niedotlenienia nie doszło mały jest zdrów jak rybka :tak::-):-D

Hello hello.
Naprawde jak czytam o cierpieniach innych dzieci to....patrze wtedy na moje gwiazdki i zaraz mam oczy pelne łez...i tak jak Syneczki2 składam podziękę Bogu za to , ze sa zdrowe.Jak sie tak nastawiłam w ciazy drugiej, ze to bedzie synek a jednak jest córcia to moja mama do dziś powtarza "...dziekuj Bogu, ze masz zdrowe, sliczne, i madre dziewczyny...".:tak: A synek kiedyś tez bedzie :-p;-):-D
Zmykam, bo mala sie budzi.Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie - serio:tak::-D

reklama
helo!
na wstepie dzień doberek wszystkim i wszystkiego naj naj w tym nowym roczku:)
sto lat nie pisałam k, czemu............... e różnie to było, a to doła miłam i nie chciałam was obarczać swoimi problemami a to czasu brakowało, chyba dopadł mnie baby blues albo cos w tym stylu, i było mineło
czyatm o waszych dziecinach i az miło jak wiele juz potrafią, zeby ida!!!! super:)
u nas niestety cały czas trwa walka o prawe bioderko gabrysi, nadal jest w sprzecie rehabilitującym , od trzech miesięcy sa to szelki pavlika, na koniec sycznia kolejna kontrola ortopedy, mam nadzieję ze idzie ku lepszemu i szpital nas ominie szerokim łukiem, w listopadzie lekarz powiedział ze jest znaczna poprawa wiec myśle że po kolejnych dwóch miesiącach bedzie znowu lepiej
gabi póki co świetnie sobie radzi na czworakach, nad czym ubolewa nasz suczka ;), nadal karmie córcie piersią i staram sie ( z różnym rezultatem) karmic ja wszystkim innym, ale zupki sa ble, owoce też nie smakują no tylko miąsko jest smaczne;) dobre i to,
i jeszcze aktualna fotka Gabrysi:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry