reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny, ja tylko z prośbą o pomoc!!!
Błagam powiedzcie co mam robić, Majka właśnie zerwała sobie strupa na buzi, ma teraz wielką ranę i nie wiem czy mam to smarować nadal gencjaną a może wysuszyć spirytusem salicylowym, a może jeszcze coś innego. Boję się, że zostanie jej w tym miejscu blizna.
Jak ja nieznoszę tej ospy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Drugie dziecko zaszczepię na 100%, i jeśli wasze dzieciaki nie przechodziły ospy to wam też radzę. Koszt szczepionki jest niewieki, w porównaniu do tego jak cierpi dziecko i jak może je oszpecić.:angry:

reklama
Cześć dziewczyny!:-D
Haha... Michaś ma od dziś kolejnego ząbka!:-D Górną lewą czwórkę!:-D Jeszcze trochę i wyjdzie dolna lewa czwórka! Trójek nie widać :baffled:

Byłam dziś prosto po pracy w sklepie dziecięcym niedaleko domu kupić małemu rajtuzy, szczoteczkę do zębów na palec i inne pierdoły... no i co zobaczyłam...?:surprised:?? Haha...:-D super zabawkę 2w1.:-DWysłałam m żeby od razu kupił. Z chodzika można zrobić autko do jeżdżenia (takie do odpychania się nogami).
Oto ona: Gadający chodzik-jeździk Fisher Price.

Załączniki

• 09.12.2009 (1).jpg
    09.12.2009 (1).jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 35
  • 09.12.2009.jpg
    09.12.2009.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
Hej!

Ja tylko na chwilę, dziś od rana jestem sama z moimi chłopakami więc mam trochę dosyć i zaraz idę spać... Piotruś znów zakatarzony więc został w domu, niestety nie zabrakło mu energii na brojenie i robienie krzywdy Jaśkowi:wściekła/y: Ponieważ w przedszkolu było ostatnio zimno, jakaś awaria ogrzewania, obieraliśmy go na cebulkę, przedwczoraj zaczęli grzać na maxa i oczywiście gdy zrobiło się ciepło nikt mi dziecka nie rozebrał tylko gotował się w dwóch polarach:wściekła/y::no:

Anna ajra - super zabawka:tak:, gdybym nie miała innego pchacza i jeździka to na pewno bym się skusiła:tak:
moniamonis - nie wiem co Ci poradzić, może najpierw spirytus a potem puder albo gencjana:baffled: Pamiętam, że gdy sama miałam ospę ten puder mimo, że brudził i często odpadał to ładnie podsuszał i chłodził...Co do szczepionki to miałam taki zamiar ale cioteczny brat mojego M, który jest pediatrą zdecydownie ją mi odradził. Podobno po zaszczepieniu w dorosłym życiu można mieć nawracające, częste półpaśce...
przyszlirodzice- gdy mała nie gorączkuje to nie podawałabym jej tak często paracetamolu, tylko np na noc. Zawsze to obciąża brzuszek:tak:
Ania31 - oj jak zazdroszczę Ci tego wypadu:tak:. Przed świętami byłam 2 godz u fryzjera, ale się zrelaksowałam:tak:
Kaskax25 - Jaś stoi sam ale po powrocie do domu nie odważył się zrobić kroczka, także spokojnie, nie jesteście sami:tak:
Syneczki - cudne minki:-)
Kluska - jak podróż?, z Piły to już rzut beretem do Mirosławca:tak:
Rekiniasia - a jak z alergią u Igora, podajesz mu żółtko?

Cloe, Margarita, Patrysia, Najka -:-)

Pozdrawiam

witam
moj m usypia malego - ach ciezkie ma teraz zasypianie :dry:
Gosia - to masakra zero odpowiedzalnosci ze strony przedszkolanek ... :no:
anna_ajra - gratulacje zabalka :-D
moniamonis - niestety nie wiem co Ci powiedziec ... :-( albo zadzwon do lekarza i sie zapytaj czy do swojej pielegniarki srodowiskowej moze ona tez pomoze :confused:
przyszlirodzice - jak Amelka :confused:
kaska - u nas tez nico :baffled: ale kiedys napewno wyjda :-D i fajnie ze juz stoi za niedlugo moze jak sie przekona to pojdzie :tak:

Witam się wieczorkiem!

Marcelinek zasnęła w łóżeczku :) Ale oczywiście po wcześniejszym cysiolu.Ciekawe jaka nocka przed nami,dziś śpię z nią w pokoju bo M w pracy... Cały dzień siedziałyśmy w domu bo pogoda do bani :( Ukiszona ta moja Marcyśka w domu, no ale co zrobić:(

Patrysia-brawo dla Sewcia za nocnik! My tez się zamierzamy,ale musimy kupic nowy nocniczek, bo ten który mamy Marcysia się boi (foczka).Kupimy najzwyklejszy i ponawiamy próby :)

Rekinasia- ja zrezygnowałam na razie z tego odstawiania,nie mam silnej woli w tej kwestii :(

Kaśkax25-no proszę Cię! Do 4 lat to chyba nie dam rady :) ale masz rację nie ma co na siłę :) Głaskaj brzusia z faso linką-bo wierzę że to ona ;)!

Margarita- moja mama 350 km ode mnie a my tez łzy wylewamy za sobą,a co tu mówic Ty dopiero… Oby jak najszybciej zleciało do tych wakacji :)

Syneczki-czyżby niespodziewanka? :)

Ania31-ja w środę wybyłam z domu na 2,5h. czułam się jak spuszczona ze smyczy :) Musiałam pojechać do pracy,zadzwoniłam do M jak sobie radzą,a Marcelek w najlepsze przespała moją nieobecność :) W przyszłym tygodniu mam plan też ich razem zostawić i poszaleć po sklepach :) Odżyłam dzięki temu wyjściu :)

Anna_ajra- gratulujemy Michasiowi zębolka. Trójki się rozleniwiły :) Zabawka widać sprawiła ogromną frajdę!

Moniamonis-biedna Majusia z tą ospą dziadowską!!! Miejmy nadzieję,że nie będzie blizny… Myslę,że trzeba posmarować gencjaną-ma[FONT=&quot]działanie przeciwbakteryjne, odkażające, osuszające. Wskazana do dezynfekcji w stanach zapalnych skóry i ranach sączących.[/FONT]

[FONT=&quot]Gosia[/FONT][FONT=&quot]-fatalnie z tym przedszkolem :( Piotruś w domu rozrabiaka-no nieźle :)

Uciekam Mamiśki kochane i życze Wam spokojnej nocki!

[/FONT]

Witam się wieczornie.
Jestem właśnie po testowanku no i jedno mogę powiedzieć - na pewno nie dołączę do wrzesnióweczek. Pierwsze co mi przyszło do głowy ehhh szkoda miałam malutką nadzieję że może jednak...i mina zrzedła...ale teraz po 10 minutach jak tak na to trzeźwo spojrzec to nawet i lepiej w każdym razie dla dobrego rozwoju fasolki. Od Świąt chora jestem do teraz mam katar, tyle co się nabrałam paracetamolu aż strach pomysleć jak mógł płód uszkodzić (antybiotyku nie brałam ze względu na synka którego karmię). W czwartek byłam u dentysty i silną dawkę znieczulająca dostałam więc to tewnie by nie przeszło obojętnie do tego dochodzą przeciwbólowe do ssania na gardlo, o których przeczytałam dziś że są z tego wszystkiego najgorsze w skutkach no i sam fakt że gdyby dziedziuś zapytał kiedyś mamo a czy moje poczęcie było zaplanowane? jak by się czuł/a gdybym powiedziała nie? (to tak na moje pocieszenie) A tak według naszego planu wyzdrowiałam, ząbki "naprawione" i dzidzia zaplanowana. Ale mimo wszystko taka nutka smutku pozostaje...
Ciekawe tylko ile ja będę jeszcze musiala czekać na tę @ przecież jutro poleci 42 dzień...coś mi się poprzestawiało:no:

Syneczki2 łee tam- a juz myslałam :-p Ale te Twoje wytłumaczenia sobie,ze tak miało być calkiem mnie przekonują ;-) No to 3mam kciuki obys do tego czasu , który sobie tam zalozyłaś się wyrobiła:-D
kaskax25 nie zostaniesz sama z nietuptajacym maluszkiem!!! Dołączamy do Ciebie, bo Nikusia nie myśli o kroczkach samodzielnych poki co.Stoi sama jakąś chwilkę i zaraz na pupe.A tu juz za miesiąc roczek :szok: nie wierze ,ze tak zlecialo.I coś podejrzewam,ze nie przechodzi.Nie zamartwiam się z tego powodu;-)
Zytka w sumie juz tylko poł roku :dry::-D Przyzwyczaiłam sie juz... mama niestety nie:-(
Gosia78 szkoda,ze nie przyuwazyły tych dwóch polarów:confused: Ja to z tych raczej takich,ze nie omieszkalabym wspomniec o tym paniom przedszkolankom :tak: Zresztą 4 lata byłam przewodniczącą Rady Rodziców a co:cool2::-D Ma się ten charakterek:zawstydzona/y::-D
Miłego kobietki.

margaritta a no łeee tam wiem ;-)
patrysia zytka Amadeo od urodzenia do 9go miesiąca też bez problemów zasypiał w łóżeczku wystarczyło go tylko tam włożyć, dostał pieluszkę i już odleciał a od grudnia jak by go coś szczeliło musi przytulić się do cyca nie koniecznie z niego pić ale tulenie się musi być albo we wózku. A pierdoła jedna jak ze zmeczenia komuś innemu zaśnie a nie dotanie cysia do pomiętolenia w ciągu 30 minut itak się obudzi :dry:
anna_ajra hihihi kochana też byłam w ciężkim szoku gdy Oliwierkowi czwórki wyszły omijając trójki a przyczyna w tym taka że juz tak nas natura stworzyła że trójeczki wychodzą duuużo później, nie na końcu ale sporo później i jak pamietam Oliwierka żadne ząbki nie męczyły, co prawda pierwsze wyszły mu w 10 miesiącu i tez tak na nie czekałam jak partysia i przyszlirodzice ale jak już wyskoczyły to jeden po drugim a te wredne trójki męczyły go przez miesiąc.
Ten chodzik-jeżdzik fajna sprawa też właśnie taki chcieliśmy Madulkowi na gwiazdkę kupić ale na allegro się spóźniliśmy troszkę kosztowało ale warte swojej ceny. Więc dostał też tej firmy ale troszkę w uboższej wersji :-p
moniamonis
nie chce Cię martwić słońce, ale nic już nie poradzisz jak zdrapnęła to tylko już w rękach Boga co będzie dalej. Męża chrześniaczka tez pozdrapywała sobie a ma 2 latka część jej śladu mie zostawiło ale są i takie które juz jej nie zeszły całe szczęście na czole a ma krecone włoski więc nie widać. Musisz być dobrej myśli. A to że dziecko się drapie nie da sie uniknąć niestety. Ja sama mam wielką wyrwę na po jednej stronie czoła i z tego względu właśnie noszę grzywke na bok, ale nawet korzystkie to wygląda :-p
kaskax25 dziękuję za doping i odwiedziny na staraczkach ;-) nie poprzestawaj na tym :-D czekam na więcej :tak::-D

Cześć dziewczyny:-)
Podróż była męcząca szczególnie dla Dominika, plus całej drogi to 3 godzinki z moimi rodzicami i siostrą:tak:.
Gosia78- mój tata jest ppłk na emeryturze więc środowisko wojskowych, lotniska no i Mirosławiec nie są mi obce;-), moi rodzice często bywają w Mirosławcu u przyjaciół.
Syneczki- zdrowiej kochana i do dzieła:-D, jeśli o tym marzysz to niedługo usłyszysz bicie serca fasolki.
anna_ajra- gratuluję ząbka;-), super zabawka Michaś widać zachwycony:-)

reklama
Witam sie dziewczyny szczesliwa i wsciakla za razem
mala ma zabka:):) ale nadal chora juz wyglada lepeij tylko ze ten suchy kaszel jeszcze gorszy od mokrego.
Ja tez gorzej niz gorzej a w dodtaku maz mnie wkur............. mialam juz zrobione pol zadan na zaliczenie a on mi wczoraj sformatowal kompa i mi tego nie zgral chyba go zaraz zabije :angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Do góry