reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

:-)hej, hej

witam wieczorem, to moja ulubiona pora dnia:-):-Dcisza i spokój

dawna cloe--klocek to on jest:tak::-D
ania31-gratuluję kroczków:-D
kaskax-no to niedobrze, wsparcie by się przydało na czas ciąży a tak sama będziesz....ale dasz radę:tak:
zytka dla mnie ta waga jego nie taka dobra , szczególnie jak go w tych zimowych ubraniach codziennie muszę wnosić po schodach. Jestem cała mokra:wściekła/y:

Miłego wieczoru:tak::-D:-D:-)

reklama
Cześć dziewczyny!:-D
Co za tydzień... uff... roboty po pachy...

Dzięki (kaskax25, Syneczki2, Ania31,
Margaritta) za propozycję prezentów!:wink:
Poszukałam trochę na stronach Ikea i doszłam do wniosku, że nie chcę kolejnego dużego prezentu, którego nie będzie można złożyć lub schować:dry:. No i żeby cena się zgadzała z założeniem gości można wybrać dowolną ilość.
Więc wymyśliłam takie rzeczy do wyboru dla chrzestnego:
kolejka drewniana

IKEA | Seria LILLABO
namiot
IKEA | Zabawa | Meble do zabawy | KORALL ANEMON | Namiot
tunel
IKEA | Zabawa | Meble do zabawy | SPEJA | Tunel

Ostatnia edycja:
Aniu super że synek juz zaczyna sam chodzić, oj to fantastyczne uczucie na pewno, kurcze już trzy razy to przerabiałam ale doczekać sie nie moge tym bardziej że u Gabi będzie to oznaczało koniec problemów z bioderkiem!
Kaskax rozłąka to trudna sprawa, ale czas szybko minie, a przy dzieciach sie nie ma prawa dłużyc prawda :) głowa do góry! na długo maż wyjeżdża? pewnie do pracy, ja tak trochę nie w temacie z racji zaległości ;) a ty na kiedy masz termin porodu
Margarita ja mam 4 dzieci :) najstarszy syn 19 lat, córka 17, syn 13 i najmłodsza Gabi :) nio taka pełna chata ;) lada moment sie pewnie wnuki posypią :szok:

ulenka507 tak maz wyjezdza do pracy, 3 dzieciatko w drodze to troche kasy by sie niestety przydalo, ta dzidzia to taki maly przypadek. I zyje nadzieja ze w koncu urodze corunie. Termin mam na sierpnia, jakos bede musiala dac rade.
A twoja Gabi napewno tez bedzie niedlugo zdrowiutenka czego ci zycze z calego serca.;-)
Ania31 jak ci zazdroszcze i gratuluje, kolejny tuptaczek a to moje strachajlo nadal nic:-D
lileczka wsparcie wsparciem, nie zawsze jest chociaz M jest, takze...
Margaritta pewnie ze jest i dobra strona finansowa, dzis mnie M wkurzyl takze niech sobie jedzie, ja dam rade
Syneczki2 jak Amadeuszek
Pozdrawiam i zycze dobrej nocy

Gdzie ta wiosna i upragnione lato...? Już się nie mogę doczekać... Michaś miał by inną rozrywkę i nie siedziały by tyle w domu, bo ile można...?:dry:

kaskax25 - taki rowerek dostał Michaś w prezencie na chrzciny od chrzestnej i też jestem zadowolona.:-)
Najka - jak nastawienie przed powrotem do pracy?:confused:
Kluska79 - wow! Gratuluję postępów w odstawianiu!:-D Zastanawiam się komu jest trudniej, Tobie czy Dominikowi. Trzymam kciuki (nadal).
Na jakim filmie byliście?:confused:
Jak Wam minął dzień "Piła - Warszawa"?:confused:
Syneczki2 - rzeczywiście takie organki mogą sprawiać frajdę! Fotki świetne!:happy2: No i owszem... forum uzależnia!
Głowa do góry - fasolka zapewne nie da długo na siebie czekać!;-)
Ania31 - mam nadzieję, że śnieżyca odpuściła i mogłaś się wydostać bynajmniej do lekarza!
Ubranka, to zawsze udany prezent.:tak: Daliśmy taką propozycję na Boże Narodzenie, więc na roczek już nie bardzo.
Szczeniaczki śliczne!:-D Masz już chętnych?
Fajnie, że po wizycie wszystko dobrze, a takie wyjście naprawdę dobrze robi!:tak:
patrysia - jak tam usypianie małego idzie? Nadal tak ładnie zasypia? Komplet śliczny!
Patrysia, jak Ty to robisz, że Sewcio już zdążył ochrzcić nocnik?!:szok::-D
Jak było na roczku?
Zytka - widzę, że dzielisz los Kluski79. Bądź dzielna i nie daj się! Wcześniej czy później będziesz musiała ją odstawić, bo nie wyobrażam sobie Ciebie z 2 letnią córeczką przy piersi - a Ty?:confused:
kropecka - jak sesja, czy lepiej nie pytać???:sorry:
Gosia 78 - no to rzeczywiście nie fajnie postąpili w przedszkolu każąc Piotrkowi się zgrzać na dobre...:wściekła/y: och... rrr... Mam nadzieję, że czuje się już lepiej?
Rekinasia - :-)
ulenka507 - witaj po przerwie.:happy2: Trzymam kciuki za bioderka Gabrysi i mam nadzieję, że będziesz pisać!?

Witam Panie serdecznie.
Jak pewnie zobaczycie po godzinie tego postu - mam internet w domku :-) Więc jestem w kontakcie ze światem :-) A w szczególności z Wami. :-) Czytałam na bierząco ale miałam problemy z odpisywaniem - czytałam w trakcie prywatnychh lekcji jak dzieciaki robiły jakieś testy. Ale sie ciesze że mogę z Wami pogadać bo brakowało mi tego jak chholera. Upsss. :zawstydzona/y:.
No to tak. U chhłopców wszystko ok. Zdrowi jak na razie - odpukać. JA zdjęć nie wkleję bo - nie znalazłam kabla usb aparatu :-( - jeszcze "mały" rozgardiasz mam w domku. Przeprowadziłam sie bez pralki automatycznej - i częściowo przepieram a częściowo wożę mamie, ale kupić musze w tym miesiącu i nie wiem co. Na pewno do 1400 zł. Macie jakieś dobre propozycje??

Co do karteczek - mamusie które nie otrzymały maila - proszę Was bardzo - napiszcie jeszcze raz do mnie. Bo w tym rozgardiaszu mogło mi coś umknąć.
Całuski dla Was wszystkich.

Witam

Dawno mnie tu nie było jak już się wpadnie w wir praca-dom, dom-praca to gdzieś się po drodze idzie zagubić ::-). Dzięki grasującemu we mnie choróbsku (zatoki + angina ropna) udało mi się na dłużej zajrzeć :-). Gratuluję wszystkim mamom postępów dzieciaczków zauważyłam, że dużo z nich już chodzi. Lena póki co czworakuje i klęczy na kolanach bez trzymanki ::-). Dzisiaj nauczyła się wystawiać język i pół dnia chodziła z wywieszonym :-D. My też spędzałyśmy dużo czasu na dworze jeszcze przed Świętami potrafiła spać 3 godziny na dworze już się martwiłam, że nie nauczę jej spać w domu :-). Dzięki grypie żołądkowej :-( nauczyła się spać w domu... Ostatnio jak byłyśmy z Leną u neurologa ważyła 12,200 kg więc mama której dzięciątko wązy 10 z hakiem nie ma się czym martwić :-).
Serdecznie wszystkich pozdrawiam i życzę miłej nocy

Ostatnia edycja:
Hej!

My dziś świętowaliśmy po południu 4 urodzinki Piotrusia, poprawkę robimy w sobotę jak przyjedzie do wnusia dziadzio:tak::-)

Ulenka - witaj po długiej przerwie, parę dni temu właśnie się zastanawiałam czy odezwiesz się po Nowym Roczku:tak: Trzymam kciuki za Twoją Gabrysię :-)
przyszlirodzice - dużo zdrówka dla Amelki:-)
Kaskax25 - rozłąka minie Ci błyskawicznie, zobaczysz:tak:
Syneczki - zdrówka dla chłopaków:-)
Ania31, Zytka - gratulacje dla małych tuptusiów:-)
Zytka - w dzień nie karmię, wieczory i nocki na razie bez zmian, daję sobie i Jasiowi jeszcze ze 3 tyg:tak:
Rekiniasia - u fryzjera zwykłe strzyżenie i balejaż, nie ma co wklejać;-) Mój Jaś jest uczulony na jaja, sprawdziłam już dwukrotnie, Wy pewnie dowiecie sie po szczepionce Odra, Świnka, Różyczka bo jest na białku kurzym:-(
lileczka - jednym słowem słodki ciężar:-D
Patrysia - albo ząbki albo jakieś nocne koszmary ma Sewek, mój Jaś też tak miewa, na razie uspokaja się przy cysiu ale jak go odstawię to pewnie będzie gorzej:-(
moniamonis - podobno do nauki nocniczek najlepszy jest najzwyklejszy i bez melodyjek, wszystkie inne służą do zabawy:-D
rmonka - witaj!
Agawa - dzięki za maila:tak:
Anna ajra - niestety Piotruś chyba znów będzie musiał przejść kurację antybiotykową bo ma paskudny, ropny kata, laryngolog uprzedzała, że tą bakterię ciężko się niszczy ale miałam nadzieję , że wszysko będzie ok:zawstydzona/y::-(

Pozdrawiam cieplutko

reklama
W końcu miałam czas zeby Was poczytać, ale gorzej z siłami...
Amadeuszek ma całe zawalone gardełko antybiotyk oczywiście jest jak nic. :wściekła/y: Biedaczek tak osłabł że nawet nie ma siły siedzieć. Cały dzień nic innego jak tylko noszenie na rękach w takiej pozycji jak maluszka się nosi a wiecie jaki ciężki nagle się zrobił? Już sobie wyobrażam jaka będzie noc koszmar...:eek::eek: Śpi od 21 a już zdążył się 2 razy z płaczem obudzić. Oliwierek z m wywędrowali do innego pokoju żeby chociaż oni byli jutro wyspani. W takich chwilach cieszę się że nie mam bliźniąt to by dopiero było :szok: Odezwę się jutro jak będzie chwilka.
Aha za pomniałam bym ulenka witam serdecznie my się jeszcze nie znamy ;-)

Do góry