reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam,
dawno mnie nie było, ale troszkę ostatnio nadrobiłam i podciągnęłam się w czytaniu, co u Was słychać.
Moje dziecko dba o to, bym nie miała ani chwili czasu dla siebie w domu, więc do komputera siadam praktycznie tylko w pracy, a i tu nie zawsze jest czas na internet. Dziękuję Wam za pamięć i cieplutko pozdrawiam. Gratuluję naszym Maluszkom lutowym wszystkich nowych osiągnięć, a widzę, że tych, podobnie jak u nas nie brakuje.
W święta, ale i przed świętami biegałyśmy i my po lekarzach i dyżurach nocno-świątecznych, bo Maleńka miała wysoką temperaturę. Bardzo mi marudziła. No i nie wiem czy to trzydniówka, uszka czy zwyczajnie- ząbki- diagnozy bywały różne. Antybiotyk raz nam zalecono brać, zaraz potem nie- i taka głupia jestem do dziś, bo co prawda temperatura spadła, ale dziecko jest bardzo osłabione i potwornie marudne.
Generalnie ja też jestem przez to zmęczona, osłabiona i nie mam ochoty na nic. Mała w dzień nie śpi ostatnio praktycznie w cale, a i w nocy po 4, 5 godzin. Wszędzie jej pełno, bo spobie "czworaczkuje".Czekam na wiosnę- może słoneczko mi poprawi nastrój.

Pozdrawiam ciepluteńko.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!:-D
Jutro mąż chciałby pójść z Michasiem na pozostałe dwa badania krwi... oj... :oo::hmm:

Widzę, że na forum grasuję jakiś wirus i dzieciaczki się pochorowały...
DUŻO, DUŻO zdrówka wszystkim!:happy:

patrysia - wy to też się macie z badaniami:hmm:... Gratuluję pierwszego ząbka i 11m!:-D Jak Sewcio się ma? Zdjęcia super!
Syneczki2 - grupa jelitowa! Masakra...:surprised: co za święta! Mam nadzieję, że już wszystko dobrze!? Śliczne zdjęcia!
kaskax25 - jak Kuba się czuje? Głowa do góry kochana!
Mysza - gratuluję kolejnego ząbka!:-D
przyszlirodzice - Michaś też bardzo chętnie jadł opłatka.:happy:
Ania31 - akurat na święta się pochorowali... cóż zrobić? Mam nadzieję, że już po wszystkim?:hmm: Gratuluję 11m!:-D
lileczka - widzę, że i Twoje dzieci nie ominęły problemy jelitowe - współczuję!
moniamonis - uff... co za impreza! Podziwiam!
Ospa! Ooo...!:szok: Nie za szybko?
I jak tam w nowym domie?
ladna.ex.panna - ślicznie wygląda Twoja córcia!:-) No i oby nowy fotelik się sprawdził!
Ika_s - czytasz w moich myślach:-)... też nie mogę się doczekać wiosny, a przede wszystkim lata!:-D Och...
Dzieciaczki zapewne też by inaczej funkcjonowały...
Widzę, że malutka daje Wam nieźle w kość:unsure:... z tym maratonem po lekarzach, to rzeczywiście niefajnie...:hmm:
Oby przyszły rok był lżejszy i radośniejszy - tego Tobie kochana życzę!:wink::-D
kropecka, cloe, agawa1, Paulinaczka_, Gosia 78, Najka, aggy, Kluska79, Zytka, oliwka_11, lolka777,
Margaritta - :-)

Pozdrawiam Was wszystkie!

Ostatnia edycja:
Witam się po śwętach . Spokojnie było ale całkiem symatycznie :tak:Choróbska poki co nas mijaja oby tak dalej:tak:
Byłam tez na weselu u kuzynki ( nie pawmiętamczy wam o tym wspominałam) jechałam bez męza M został w domu z dziećmi:-p... było fajnie nie powiem Wyańczyłam wszystkich wujków mężów kuzynek i pan młody mi nie umknął alenastępnym razem mojego M za fraki biorei jadę z nim i nie m czy mu się podoba czy nie na wesela codziennie niechodzimy więc raz na jakiś czas może to dla mnie zrobić.:nerd:
Kaska podziiwm cie dużo dzwigasz a m goń do pomocy jakby na to niepatrzeć sama się o kolejnego potomka nie postarałaś więc jego widzi -mi-sięj est w tej chwili najmniej istotne Trzymaj sie :tak:
uciekam do potem

Witam sie i ja poświątecznie :)

Dziś wróciliśmy do domku od moich rodziców. Święta spędziliśmy bardzo miło,w domku z rodzicami, moim bratem i jego rodzinką. Był śnieg!!! :) Marcelka była oczywiscie w centrum zainteresowania :) Mama była na pierwszym miejscu-nigdzie nie mogłam się ruszyć,zaraz było mamma i płacz :( Straszna przylepa się zrobiła to moje dziecię... Podróż minęła nam rewelacyjnie, nie wiem czy to zasługa nowego fotelika (M tak twierdzi),ale Marcysia pół drogi przespała,a drugie pół grzecznie siedziała i się bawiła :) Faktem jest,że komfort na pewno lepszy niż w poprzednim :) Teraz chwila oddechu i w Nowy Rok jedziemy do teściów na trochę :)

Widze,że wirusy szaleja i dzieciątka nam się pochorowały :( Zdrówka dla wszystkich chorowitków!

Buziaczkam Was wszystkie mocniasto :)

no tak maly zasnal niedawno - byl juz wyczerpany na maxa :tak:

cloe ja tez bym chciala sie wybawic tak jak Ty :tak:
zytka u mnie Sewi to takie dziecie cygana - do kazdego pojdzie :-) a ze mama zazdrosna to za nim chodzi :-p
anna_ajra moze i lepiej ze Twoj m sie zdeklarowal ze pojdzie nie bedziesz musiala patrzec jak maly cierpi - na szczescie mamy to za soba a w srode do lekarza bo na zdrowej przyjmuje :tak: a Sewi znow marudny jest pewnie na ta gorna jedynke ale co zrobic czekac tylko pozostalo bo nie widze zeby szykowaly sie nastepne :blink:
syneczki dziekujemy za komplement ;-) i luknij do tej ksiazki bo przeciez z pusta glowa na egzamin nie pojdziesz :-p
ika_s - ale gdzie tam wiosna jeszcze troche :tak: super ze sie odezwalas choc dzis juz pisalysmy i jeszcze raz sto lat sto lat na 10 miesiecy Marysi
moniamonis samej trudno bedzie ci ocenic idz moze do lekarza :confused: a jak teraz :confused:
lileczka no to gratulacje na kolejny zabalek :-D
kaska teraz wychodzi gorna jedynka i dzis znow zaczal marudzic ale widac juz biale przy dziasle wiec mam nadzieje ze za niedlugo wyjdzie a potem bedzie spokoj, szkoda ze Twoj m taki bezlitosny jest och ale bym mu nagadala ... :no: Ty na tym cierpisz i Wasza malutka fasolka :-( trzymaj sie cieplutko :tak:

no to sie rozpisalam a za chwilke ide sie kapac i spac zreszta mojego m nie ma bo poszedl do pracy na 16:30 i bedzie o 1:00 - jak juz bede dawno spala :blink:;-)
dobrej nocki

Helloł z rana:-D
Pogoda dzis iście nie zimowa Gdyby nie resztkiśniegupomyślałabymżeto wiosna przyszła;-) nie obraziłabym się w sumie zima podoba mi się do Świąt potem już może zimy nie być:happy:
Patrysia trzeba było troche też odbićza Sylwestra bo siedzimy w domu nie będzie tak źle przyjeżdza moja siostra nie zmienia to faktu że posiadówa będzie Uciekam dziwwczyny moje kłócą sie o wafelka Zaczyna się nie ma co:baffled:

reklama
A u nas chorubska panuja na całego wczoraj z Kuba u lekarza ma zapalenie krtani dzis Bartek kaszle i katarek leci mu z noska :-(oj konczy sie ten rok nie ciekawie
U nas mrozi dzis niesamowicie. M ma dzis urodziny ale prezentów nie bedzie bede złośliwa
A wczoraj moja sunia oszczeniła sie ma 4 suczki takie łaciate jak krówki
żal mi jej bo zimno na dworku a ona w garazu siedzi z nimi wziełabym ja najlepiej do domu ale Kuba nie moze z pieskami a Bartek boi sie jej wiec musi siedzieć tam:-(

A tu troszkę nas Bartus otwiera prezenty i takimi usmiechami nas raczył i dumny siedzi na autku swoim

Załączniki

• SN850614_1786x1340.JPG
    SN850614_1786x1340.JPG
    186,2 KB · Wyświetleń: 32
  • SN850634_1786x1340.JPG
    SN850634_1786x1340.JPG
    79,2 KB · Wyświetleń: 31
  • SN850621_1786x1340.JPG
    SN850621_1786x1340.JPG
    154,2 KB · Wyświetleń: 34
Do góry