reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

ja jeszcze na chwilke
ide sie zaraz kapac i chyba spac ... :tak:
kluska - to przeciez Ty sama ustalasz sobie menu tym bardziej ze nikogo sie nie spodziewacie i nigdzie nie idziecie ... :-):tak: my na Wigilie idziemy do mojej mamy i nie obedzie sie tam bez moczki mniam mniam :-D i kapusty z grochem i grzybkami a reszta to juz wiadomo barszczyk krokiety jakies salatki pewnie karp paluszki rybne i filety rybne np panga - bo nie kazdy zje karpia - tylko tata je ewentualnie cos tam mama skrobnie ... i jeszcze takie tam ...
ale juz sie normalnie nie moge doczekac moczki .... :tak:
Ania31 - dziekuje ja jeszcze pewnie bede miala czas wiec zloze przed Swietami ... zreszta mam Wasze numery telefonu :-D

reklama
Hej dziewczyny:-)
Ostatnio w ogóle nie miałam czasu, żeby coś napisać, ale czytałam:)
U nas w miarę ok, Majeczka nie choruje, tylko też ostatnio mamy problemy z wieczornym zasypianiem w niedzielę trwało to ponad godzinę. Wczoraj i dziś teżnie lepiej, normalnie ręce mi opadają.
Majeczce też nie w głowie chodzenie, przy meblach tak, ale o puszczaniu się ;-)nie ma mowy!!!
kropecka - Maja też ma ostatnio cały czas czerwone i wysuszone poliki a nic nowego nie jadła. Zastanawiam się czy to nie od mrozu:confused:
anna_ajra - trzymamy kciuki, żeby w piątek poszło lepiej
Kluska79 - ja na szczęście święta spędzam u rodziny więc jedyne co zrobię to śledzie i sałatkę jarzynową bo mój m lubi.:tak:
Syneczki2 - pozazdrościłam tobie i też sobie zrobiłam
http://mamaczytata.pl/pokaz/6140/majeczka, ale oczywiście najpierw zagłosowała u Ciebie:-)

Dobrej nocki dla was i maleństw.

Kurcze właśnie zobaczyłam na suwaczku, że moja Majeńka skończyła dzisiaj 10 miesięcy a ja w tym pośpiechu dzisiaj zupełnie o tym zapomniałam:zawstydzona/y:

Jak tam dziwczynki macie już wszystkie prezenty na święta??

witam :-):-):-)
U nas prezenty kupione, choinka stoi, niestety w wersjii mini.Nie ryzykuję postawienia mojej 2-metrowej choinki bo nie mam zamiaru jej łapać całymi dniami:no:Tak więc przygotowana do Świąt jestem:tak:Zdrowi też na szczęście jesteśmy i nawet 3 noce były ok:-)
Jutro mam nieprzyjemny dzień ,ponieważ zmarła babcia męża i jutro pogrzeb i już się boję tego wszystkiego:-(
anna ajra współczuję przeżyć, ale niestety bez tego się nie obejdzie.Ja to mam problem ze starszym na badaniu krwi i ogólnie ze wszystkim co z krwią związane:baffled:Starszak mi po prostu mdleje:baffled:I dlatego wolę z Oskarem iść na badanie niż z nim.Ostatnie badanie nie było nawet najgorsze, ale wtedy miał 4 miesiące.Wiec teraz może być gorzej:-(
moniamonis:-Dgłos oddany.
patrysia zaszalałaś z tymi zakupami:tak:

wszystkie mamy i dzidziusie pozdrawiam i gratuluję następnych skończonych miesiączków:-D:-D:-):happy::happy2:

Patrysia- niby racja ,że nikt mi nie przyjdzie i będę gotowała tylko dla nas, ale chciałabym aby te święta były wyjątkowe:blink:.
Nie wiem tylko co z moją dietą na czas świąt:crazy:

Sto lat dla Majeczki:-D

Hej!

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrówka dla Piotrusia:-), wczoraj był już o wiele lepszy a dziś podszedł do przedszkola:tak:.
Jaś chyba też nie może jeść jajeczka:-(, kilka dni temu po raz pierwszy dałam mu połóweczkę do zupki, wczoraj znów i niby wysypki nie ma ale pupa brzydko odparzona:no:. Na razie nie będę więcej podawać, spróbuję za miesiąc.:tak:

Anna ajra - szkoda mi Michałka, tak się nacierpiał:-(, pewnie i nocka była niespokojna? Trzymam kciuki by w piątek było choć troszkę lepiej...
Ania31 - super!:-)Dziękujemy!
Patrysia - zdradź tajemnicę co to jest ta moczka? Coś na bazie maku?:baffled:
Kluska - my święta jak co roku spędzamy u rodziców więc na szczęście nic nie muszę szykować:tak:. Teściowa w ogóle nie robi obiadu w święta:szok: a u mojej mamy jest albo kaczka faszerowana albo np schab faszerowany fetą z zielonym groszkiem. Jeszcze nie zdradziła co będzie w tym roku:-D
moniamonis - wszystkiego najlepszego dla Majki!:-)

Pozdrawiam cieplutko.

witam
mielismy dzis pobudke o 8 tak wiec fajnie :-D:tak:

gosia78 - moja mama robi zawsze moczke w duzym garncu :tak: i daje tam kompoty - rozne, czekolade, orzeszki -rozne, bakalie i najwazniejsze piernik potem to wszystko sie razem gotuje i wiadomo do smaku sobie to przyprawic ale najlepsza jest zimna :-D
kluska - beda wyjatkowe bo w Swieta najwazniejsze jest to zeby rodzina byla w komplecie a Wy bedziecie wiec nie masz sie o co martwic :tak:
moniamonis - sto lat sto lat dla Majeczki :-D aha i glos oddany :tak:

co do chodzenia to Sewcio jezeli chce gdzies pojsc np od lozka do lustra czy od mebli do lozka to pojdzie sobie sam ale jednak woli raczkowac - tak zauwazylam :tak:

no to się dowiedziałam, co to jest moczka!!! podstawowa sprawa :) nigdy czegoś takiego nie jadłam. że jest coś takiego jak kutia dowiedzialam sie od ex-tesciowej i polubilam - mniam, ale nie jadłam od rozwodu :)))))
Gosia nie jesteś sama, Igor chętnie czepia się sprzętu, lubi zrzucić odtwarzać cd i dvd, nie pozwalamy mu, ale jak tylko się zagapimy, sprzet już leży za szafką. Ciekawe ile zrzutów wytrzyma :-D
prezenty mam pół na pół, nie mam kiedy na zakupy pojechać

ania_ajra czy gęsta krew, oprócz tego, że ciężko pobrać, coś jeszcze znaczy, np, że dziecko ma za mało płynów? jak jeszcze byłam w ciąży, to raz mi się zdarzyło przy badaniu, że miałam bardzo gęstą krew, ledwo płynęła, pielęgniarka powiedziała mi wtedy, że za mało wypiłam
Paulineczka co u ciebie? przyjeżdżasz do polski na święta czy gdzie tam?

ale mi narobiłyście smaka tą nawijką o świątecznych smakach

reklama
Hejo
Dzęki za życzonka dla Majeczki, oczywiście prekazałam jej;-)

Mnie dzisiaj obudziła nie zaciekawia wiadomość, rano przyszedł szwagier i powiedział, że ich córka ma ospę . A że mieszkamy w jednym domu to nasze dziewczyny widują dosyć często, ostatnio razem bawiły się w sobotę. Ospa zaraża najbardziej 2 dni przed i 2 dni po wystąpieniu pierwszych krostek, więc wydaje mi się, że raczej nie ma szans, aby Majkę to ominęło. Najgorsze jest to, że mój m też nie miał ospy! Więc zapowiada się niezła lipa:wściekła/y::wściekła/y:
Dobrze, że przez internetnie da się zarazić;-)

Buźka

Do góry