reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Soja w pomidorach:
kroje cebule i posmażam, dodaje jeden ząbek czosnku (rozgnieciony lub pokrojony) i smaże jeszcze chwilke, dodaje pomidory z puszki krojone i lekko odsączone. Dusze to ok 10 min na małym ogniu, następnie dodaje ok 2 łyżki groszku zielonego z puszki , starte pół marchewki i soje z puszki lub słoika, doprawiam solą ,pieprzem,majerankiem , papryką w proszku, cukrem itp. i gotuje jeszcze 5 minut.
Pomidory z awokado:
Koktajlowe pomidory przekrajam na pół , kroje cebule, awokado obrane i bez pestki kroje w kawałki ok 1cm x 1 cm i wrzucam wwszystko do miski, w kubeczku mieszam rozgnieciony czosnek z solą, dodaje soku z cytryny, oliwe z oliwek, pieprz i wlewam do pomidorów z awokado. (pyszna bomba witaminowa :-D)
Kasze gryczaną w woreczku gotuję, nakładam na talerz, polewam soją w pomidorach, nakładam sałatke i obiad gotowy!
Smacznego;-)

witam Was
my dosc pozno przyjechalismy wiec nie bylo czasu na odpisywanie a poza tym poszlismy spac - ja cos tez sie zle czulam tak mi nie dobrze bylo i bolaly mnie zatoki i lep :szok: ale wlasnie sie obudzilismy :-)
kluska79 - u nas Sewcio tez marudny juz sama nie wiem co mu jest chyba tez taka pogoda jest
anna_ajra - uuuuuuuu fitness ja to jakos nie mam mobilizacji :dry: ale podziwiam :-D Sewcio troche pospal i sie uspokoil ale za niedlugo kapanie i znow spanie :tak: mam nadzieje ze dzisiejsza noc bedzie juz o wiele spokojniejsza :tak:
kaskax25 - no wlasnie z tym odwodnieniem to masakra - czasem musze sie z nim silowac zeby cokolwiek wypil i chodze za nim z butelka :dry:
kropecka - ale dobre i to ze znak zycia dajesz bo juz powoli zaczynalam sie martwic ;-)
paulineczka - Ty sie wyshoppingujesz :-D jak zakupki - co kupilas ciekawego :-) mojemu juz zaroslo ciemiaczko :tak:
paty36 - fajnie ze sie odezwalas - taki dzien dzisiaj :-)

chyba juz wszystkim odpisalam a jak kogos pominelam to bardzo przepraszam :zawstydzona/y::-D

witam ale juz ostatni raz dzisiaj bo ide usypiac malego bo nie chce mi spac a juz jest wykapany pojedzony dalam mu wszystkie tabletki i syropki a niestety cos ma problem z zasypianiem a jeszcze ta biegunka go meczy ... :no: tak wiec nie mam pojecia o ktorej zasnie a o tej godzinie maluszek juz zawsze spal :dry: no nic zobaczymy jak tam nocka czy bedzie wstawanie jak wczorajszej nocy i meka przez ponad 2 godziny w tym kapiel malego bo tak sie osral ze az po kark i borok jak zasnal wczoraj tak nie wiedzialam kiedy :tak: spal do 8 :-)
ja mykam bo sie tam odzywa a moj m zamiast go usypaic to z nim gada :wściekła/y:

Witajcie. Patrysia tak mi zal Sewcia. Mam nadzieje ze juz mu lepiej.:-p Jak Mati mial katar i nic nie chcial pic to musialam na sile strzykawka go poic bo nie mialam innego wyjscia. Inaczej grozil nam szpital. Az w koncu tata znalazl sposob jak go napoic bez krzyku po prostu nauczyl sie pic ze szklanki. Tonic zepolowe soku mial na sobie cieszylismy sie z kazdej ilosci jaka przelknal. Oby u ciebie bylo lzej.:-)I tak mu zostalo do tej pory uwielbia pic ze szklanki.:wściekła/y: Trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia. anna-ajra jak ci zazdroszcze tego fitnesu. Ja mieszkam w takiej dziurze ze na fitnes nie mam co liczyc. A przydaloby sie moze w koncy bym zrzucila te ciazowe kilogramy. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A buciki wylicytowalam. To adres super buciki zimowe (457820978) - Aukcje internetowe Allegro nie jest to co prawda co EMU polecane przez was na ktore niestety mnie nie stac ale wygladaja calkiem w porzadku. I tak w mig z nich wyrosnie.:-):-):-) Ania31 ja mam wizyte 12 listopada i tez sie troche boje. Ciotka wytrzymala ale chyba powinna chodzic tym bardziej ze jest obciazona rodzinnie nowotworami. A ja mysle ze wez jeszcze jeden zastrzyk i karm tak dlugo jak sie da. Mnie Mati odstawil w dzien a pil tylko w nocy i niestety stopniowo mialam coraz mniej mleczka takze w tej chwili juz nie karmie, czego ogromnie zaluje. Ale coz maly nie chcial. Takze ja chyba narazie poprosze o tabletki ze spirala sie wstrzymam az do cytologii, a zreszta sama sie zastanawiam czy ja w ogole zakladac. :-D:-D:-D Mateuszek dzis cuda odtwarzal. Probuje sam bez trzymania wstawac z podlogi czego efektem jest regularne rycie nosem o podloge. Potem jest lament i znow od nowa. Maly cudak. Ale od kilku dni potrafi sie sam zabawic. Z jakim zapalem i uwaga oglada kazda zabawke. Nowa spacerowka takze mu sie spodobala i zaczal lubic chodzic na spacery. Takze moje rece w koncu moga troche odpoczac. Ale sie rozpisalam. Zmykam zobaczyc jak moj aniolek. Ostatnio pieknie idzie spac o 7ej a ja mam czas dla siebie. OOOOOOOOOOdpoczywac.:wściekła/y::-):wściekła/y::-):wściekła/y: POZDRAWIAM

Witam :-)

JA też na chwilę i wcale sie kropecce nie dziwię ze nie ma czasu. :-) U mnie też go brak.:-(
Obecnie jesteśmy przy wyborze płytek do łazienki i nie ukrywam że obłędu można dostać ale tylko jeśli chodzi o płytki w brązach. My szukamy szarości i jak już są to kosztują 200 zł/m2 na co mnie nie stać. :-(.inspiracja dla mnie są te łazienki :

wiem wiem :-) nie pomyliłam forum ale może rzuciły sie wam w oczy jakieś ładne szare płytki w przystępnej cenie???

Kurcze nie pamiętam kiedy coś pichciłam. Kamil chodzi i prosi mnie o ciasto żebym upiekła a ja po prostu czasu nie mam. :-(
Ania_ajrateż bym chciała poćwiczyć ach..............
Myszka;-)
kaskax25 - skądś znam to rycie nosem o podłogę. :-)
Miłka daje do kojca- bo jest bezpieczny :-) KAmil nie zna swojej siły i ma głupkowate pomysły więc aby ich odgrodzić wrzucam Miłka do tego coś. Tam jest w miarę bezpieczny i bawi się sam. NAjbardziej lubi pożerać gazety - ale niestety ichh nie dostaje bo pewnie nic innego już wogóle by nie zjadł ;-):-)
patrysiamam nadzieję ze anemia szybko zniknie.
paulineczkamojemu jeszcze nie zarosło , ale Kamilowi też późno zarosło więc na razie się nie martwię.

a dlaczego ta soja w pomidorach nie w dziale przepisy ??? cha???:wściekła/y:
no ja zmykam szukać płytek nadal i kolorów do salonu

reklama
Zacytuję premiera"Chcieć to se możesz" :-)- odnosi się do mnie bo : 1) nie taką dużą mam tą moją łazienkę :-(
2) no i na płytki nie mogę się zdecydować.
:no:
Ale klimaty te- dość już mam łazienek w płytkach - od powału do sufitu i w beżach, brązach.
A te są inne :-)

Do góry