reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam dziewczyny Wczoraj wróciłam z Julką ze szpitala złapała rotawirusa:-(Oliwka jakoś się trzyma oby jak najdłużej W szpitalu nabawiłam się zapalenia krtani:crazy: i Julka już skrzeczy jak ja:cool: Jaknie urkok to sraczka ( dosłownie)
Paty witam po długiej przerwie i ja latam ze szmatą non stop i u mnie efektów nie widać
Gosia skąd ja znam ten ból gdy dwójka w domu wtedy nie siadę.
uciekam Oliwka marudzi do potem

reklama
Cloe- dużo zdrówka dla dziewczynek i dla Ciebie:-).Mam nadzieję, że Oliwka się nie rozchoruje:no:. U nas niestety Jaś złapał wirusa od Piotrusia ale obyło się bez hospitalizacji:happy: A czemu z Julką trafiłaś aż do szpitala? Nie chciała Ci pić?
Patrysia - jak dziś mały? Nie pozwól mu się odwodnić, podobnie jak Kaska mój Jaś najchętniej pił z filiżanki albo nalewałam mu picie w nakrętkę od butelki, wtedy mniej się rozlewało:tak:. Nam było łatwiej pokonać wirusa bo Jaś często ssał pierś więc na szczęście się nie odwodnił:happy:
Agawa- cudne łazienki! :tak:
Kluska - super przepisy:-).
Kaska - fajne butki, muszę też coś poszukać na allegro albo skuszę się na emu...

Pozdrawiam z pochmurnego, wietrznego i deszczowego Pomorza:-)

Cloe u mnie podobnie, ciągle coś się dzieje. W tamtym tygodniu oboje z Igorem złapaliśmy łagodną grypę jelitową, potem Igi w ogóle nie chciał jeść, teraz pojawiły mu się jakieś czerwone plamki na twarzy i głowie - wygląda jak ugryzienie komara czy pająka albo innego świństwa. Wczoraj byliśmy u dermatologa, nie wiadomo dokładnie co to, dostaliśmy maść z antybiotykiem i mam smarować 2 razy dziennie. Wydaje mi się, że będą mu rosły górne jedynki, bo ma dziąsła spuchnięte...
Paulineczka Igor od początku miał małe ciemiączko i chyba mu już zarosło. zakupomaniaczka zrozumie drugą zakupomaniaczę, tylko ja jestem teraz na odwyku, bo nie mam kiedy jeździć na zakupy i tylko zazdroszczę ci wypraw :-D:-D
Kluska fajny przepis na soję, mój domowy kuchmistrz robił kiedyś podobny, tylko z cieciorką gotowaną i było przepyszne! Dominik nie reaguje na soję w twojej diecie? ja na razie soi ani cieciorki nie ruszam
Anna_ajra podziwiam samodyscyplinę, chciałabym być w formie, ale na pobożnych życzeniach się kończy :-p:-D w tym tygodniu byłam u kosmetyczki w ramach zadbania o siebie :happy: no to wystarczy przyjemności na najbliższy miesiac :-D a za miesiąc wybieram się znowu
w ten weekend znowu mam szkołę, w kolejny też, odeśpię dopiero na Wszystkich Świętych...

dziewczyny w poniedzialek moja pierwsza rocznica slubu a ja nie wiem jaki prezent wybrac dla meza pomozcie:(
myslalam o jakims kubku albo podusi z naszym slubnym zdjeciem albo puzle co wy na to? i chyba kolacja ale chyba bo maz ma 2 zmiane a ja we wtorek na rano do pracy :( pomocyyyy:szok:

hej witam
dziekuje dziewczyny za cieple slowa jak i w miom imieniu tak i Sewerynka :tak::-D
u nas juz troche lepiej z piciem juz pije normalnie a dzis zrobi mu kompot z jagod i dam same jagody powinno mu przejsc i mam nadzieje ze po tym bedzie sie juz lepij czul :happy:
przyszlirodzice - ja nie wiem nie mam pojecia bo chyba nic mu nie bede kupowala bo jak narazie to nie moge pozwolic sobie na to finansowo mamy jeszcze raty do splacenia ale wydaje mi sie ze cieple slowa powinny wystarczyc a kolacja :confused: ja sobie nie moge pozwolic bo mieszkanie z tesciami i raczej by sie nie udalo ... :wściekła/y:
dawna cloe - zdrowka dla Was :-D i buziaczki :happy2:
agawa1 - mmmmmmmm te lazienki sa super - ja nestety nie predko bede taka miala :-:)no: ale za marzenia sie nie placi :-)
kaskax25 - jak dzieci szybko ucza sie czegos nowego a ile musze przecierpiec az naucza sie do porzadku Sewek na szczescie nie ryl noskiem o podloge :-p

pozdrawiam i zmykam dac synusiowi syropki :happy:

Cześć dziewczyny!:-D
Michaś ma kolejnego ząbka!:-D No i mamy w końcu weekend! Bardzo się cieszę, oby pogoda dopisała...

Po tym fitness'ie (aerobik ze stepem) mam zakwasy... rrr... :baffled:
Ćwiczyliśmy z takimi gumowymi taśmami, głównie pośladki i brzuski...:dry:uff...

Kluska79 - obiadek brzmi smacznie. Planuje zrobić go na jutro.
Mysza, Paty36, patrysia, Gosia 78 - :-)
kaskax25 - butki śliczne, no i za jedyne 15zł!
agawa1 - ale Cię poniosło z tą łazienką... no super! Piękna! Fajny pomysł z tą szarością - rzadko spotykane. Ja mam błękitną łazienkę.
cloe - tak się domyślałam, że coś się musiało stać, bo dawno Ciebie nie było... Naprawdę Tobie współczuję!:sad: Nie dość, że Julka jest niejadkiem, to jeszcze te rotawirusy!
Och... :no: Ściskam Was mocno!
Rekinasia - też muszę się koniecznie wybrać do kosmetyczki bo normalnie zarosłam...:-p
przyszlirodzice - zależy co Twój mąż lubi...

P.S. Na tajnym zamieściłam filmik :wink:

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
CZĘŚC BABECZKI
Ja tylko na chwile!!!!
Dziś byłam na zakupach i dwóch łepków ukradło mi torbe z dokumentami i kartą do bankomatu,:angry::wściekła/y::wściekła/y:na szczęście kase zdąrzyłam wydać...i szybko pojechałam zablokować kare i na komisariat spisać protokól że miałm swoje dokumenty i daniela dowód i unieważnić dowody do urzędu gminy!!!normalnie jestem w szoku i wyłam cały dzień bo pierwszy raz mi się to przytrafiło:sad:!!!!!!!jakbym ich złapała to bym ich skopała że to poprostu szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!Dobrze że telefonu nie wziełam bo akurat mi się rozładował,a miałam go wziąść ze sobą!! i szlak trafilo nowa torbe, portfel , dokument(musimy wyrabiać nowe )i czapke dla oliwki którą kupiłam i mój podklad za 55 zeta !!!normalnie załamana jestem tym co mi się przytrafiło !!aż teaz jak sobie przypominam to łzy mi lecą ,bo jak można być takim człowiekiem!!!???:no::wściekła/y::crazy:

Przepraszam babeczki ale nie mam weny i humoru dziś na odpisywanie i czytanie!! ale obiecuje że jutro jak się z tym prześpie to napisze !!!

a ja tak tylko napisze szybciutko ze Mati dopiero poszedl spac. Przebudzil sie i koniec ze spaniem. Oj boje sie ze bedzie chory a moze w koncu zabki ida? W dzien mial lekka biegunke troche temperatury i teraz ta noc. Kaszki nie chce pic. Lepiej ide spac bo nie wiem jaka ta noc bedzie dalej. Spokojnej nocy wszystkim szczesciarom ktorym dzieci smacznie spia.:no::wściekła/y::no:

W czwartek wybraliśmy się z mężem do Katowic do kina, jakież było nasze zdziwienie gdy po wyjści z kina okazało się ,że nie mamy szyby w aucie, nie mamy nawigacji ani portfela z ok. 200 euro i paszportem męża:wściekła/y:. Do tego rozwalając szybę płytą chodnikową złodzieje uszkodzili drzwi:angry:. Zgłosiliśmy to na policji ze względu na paszport i zamiast po 22 w domu wylądowaliśmy o 24. Dobrze ,że opiekunka jest super i wyrozumiała:sorry2:. Okazało się ,że szyba będzie dopiero w wtorek i kosztuje 900 zł:szok:, o drzwi mąż się jeszcze nie dowiadywał.
Oliwka- wiem co czujesz kochana:wściekła/y:
Rekinasia- odkąd mały skończył 2 miesiące jem wszystko, nie ograniczam się zupełnie, nie reaguje negatywnie na nic :-), moge jeść wszystko co wzdyma a on ma się super dobrze. Wiesz może ty też powinnaś zacząć jeść wszystko, tym bardziej ,że po 9 miesiącu możemy już podawać dzieciom fasole która wzdyma, może lepiej żeby pierwsze takie rzeczy dostał z Twoim mlekiem?;-)
anna_ajra- zamiast soji możesz dać też fasole z puszki. Smacznego. Jak mięśnie dzisiaj?:-)
przyszlirodzice- brak mi weny ,nie wiam co masz kupić:zawstydzona/y:, jak coś wymyśle to napisze.
agawa- super koncepcja co do łązienki, podoba mi się ;-), moja jest w kolorze kremu i pomarańczy.

reklama
witam sie i ja dzisiejszym dzionkiem :-)
Sewcio dalej ma biegunke kurcze te lekarstwa nie pomagaja :wściekła/y: jak sie nie poprawi to poniedzialek kontrola :dry: masakra mam nadzieje ze juz do tego czasu bedzie ok :dry: ja teraz u mamy bo moj m pojechal do Krakowa z kolega bo jego znajomy jest dj i gra na weselu a moj robi jako kierowca :tak: tak wiec bedzie dopiero jutro rano albo w poludnie no to ja mam dzis wolne i chyba zrobie sobie maly wypad tym bardziej ze z m mielismy wczoraj sprzeczke :angry: musze sie troche odstresowac :-p
kluska79 - kurcze przykro mi - my zawsze takie rzeczy bierzemy ze soba :tak: szkoda ze i Wy nie wzieliscie bo straciliscie duzo rzeczy no i kase przede wszystkim :no:
oliwka11 - to chyba jakies fatum - normalnie szok :szok: przykro mi
ale dziewczyny wiem co czujecie - ostatnio tata zgubil portfel a w srodku dokumenty karty do bankomatu prawo jazdy dowod rejestracyjny z samochodu i inne no i kasa - 300 zl - ale na szczescie przyslali portfel ale obskubany tylko zostaly wszystkie domkumenty a kasy tylko 1 gr :wściekła/y: masakra tak mi przykro ale mam nadzieje ze i Wam sie to zwroci chociazby dokumenty :tak:
anna ajra - gratulacje zabka - to juz 5 :szok: a u nas ani jednego :-(

do popisania :happy2:

Do góry